29 / 03 / 2024

Kiralarda pandemi indirimi

Kiralarda pandemi indirimi

Son zamanların gündem konuları arasında yer alan kiralarla ilgili milyonları şok eden bir gelişme yaşandı. İşte detaylar...

Kiralarda pandemi indirimine Yargıtay vizesi!

Bursa ve Ankara kentlerindeki iki esnaf tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını sebebiyle kira indirimi talep etmesi yeni bir kararı doğurdu...

Kiralarda pandemi indirimine Yargıtay vizesi!

Bursa ve Ankara kentlerindeki iki esnaf tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını sebebiyle kira indirimi talep etmesi yeni bir kararı doğurdu...

Gayrimenkul kiralarına 'pandemi' indirimi!

Pandemide alınan tedbirler kapsamında gayrimenkul kiralamalarında KDV ve kira ödemelerindeki stopaj oranı indirildi. Peki indirim oranları sadece 2020'de mi geçerli olacak? İşte tüm merak edilenler...

Mobilya ve beyaz eşyada KDV indirimi son tarihi!

Geçtiğimiz Şubat ayında başlayan mobilya ve beyaz eşyada KDV indirimi için süre uzatıldı. İşte mobilya ve beyaz eşyada KDV indirimi son tarihi..

Mobilya ve beyaz eşyada vergi indirimi Eylül'e uzatıldı!

Başbakan Binali Yıldırım'dan mobilya ve beyaz eşya alacaklara müjde. Mobilya ve beyaz eşyadaki vergi indirimi Eylül sonuna kadar uzatıldı.

Vergi indirimi fiyatlara yansıdı mı?

TÜİK ve TCMB'ye göre beyaz eşyada ve mobilyadaki vergi indirimi fiyatlara yansımadı. Tüketici örgütleri fiyat şikayetinin yoğun olmadığını belirtti.

Tapu harcı indirimi 2017!

15 Mart 2017 tarihinde tapu harcı oranlarında indirim yapıldı. İndirimli oranlar 30 Eylül'e kadar geçerli olacak. İşte Tapu harcı indirimi oranı 2017 ve hesaplama örnekleri..

Emlak Konut'tan erken ödeme indirimi 2017!

Emlak Konut 240 ay vade kampanyasından sonra İkinci Bahar indirim kampanyasını başlattı. Emlak Konut'un İkinci Bahar kampanyasına 47 proje katıldı. İşte Emlak Konut'tan erken ödeme indirimi 2017 detayları..

Emlak Konut peşin ödeme indirimi kampanyası 2017!

01/02/2017 tarihinden önce konut yada dükkan alanlar için geçerli olan Emlak Konut İkinci Bahar kampanyasına 47 proje katıldı. İşte Emlak Konut peşin ödeme indirimi kampanyası 2017 detayları...

ÖTV indirimi sonrası fiyatlar zamlandı!

ÖTV indirimi sonrası fiyatlarda indirim beklenirken zam ile karşılaşıldı. İmalatçılar yeni ürünlere zam yaptı.

Emlak Konut'tan erken ödeme indirimi!

Emlak Konut Gayrimenkul yatırım ortaklığı tarafından bugün KAP'a yapılan açıklamada Emlak Konut erken ödeme indirimi kampanyası hakkında bildiride bulundu.

Tapu harcı indirimi hesaplama 2017!

15 Mart günü Resmi Gazete'de yayımlanan Karar ile konut ve işyerleri için tapu harcı binde 20'den binde 15'e düştü. İşte tapu harcı indirimi hesaplama 2017 örneği..

Vergi ve faiz indirimi konut satışlarını patlattı!

Vergi ve faiz indirimi ile kampanyaların ardından vatandaş eve koştu. 2016’da 1.5 trilyon lira harcayan vatandaş, yüzde 2.9 büyüyen ekonominin dinamosu oldu.

Toskana Orizzonte son 75 villa için yüzde 10 KDV indirimi!

Toskana Orizzonte kalan son 75 villası için özel kampanya başlattı. Arıkan Yapı projeden daire alanlar için ek yüzde 10 KDV indirimi avantajı da sunuyor.

Kiralarda pandemi indirimi Haberi

Kiralarda pandemi indirimi

Son zamanların gündem konuları arasında yer alan kiralarla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Hürriyet'ten Oya Armutçu'nun haberine göre, Yargıtay 3. Hukuk Dairesi, şartları oluştuğunda ihtiyati tedbir kararı verilerek, kiralarda pandemi indirimi yapılması için karar verirken, tatilcilerin gözde beldeleri arasında yer alan Bodrum’da bir mahkemeden kiralara zam kararı çıktı.

Dava dosyasında yer alan bilgilere göre, tatilcilerin gözdesi Bodrum’da küçük bir restoranı olan Tanyel Yılmaz, tüm dünyayı etkisi altına alan döneminde kira indirimi talep etmedi ve kiralarını hiçbir şekilde aksatmadan tam şekilde ödedi. Yaşanan bu süreçte, mülk sahibi kiranın yükseltilmesi amacıyla Tanyel Yılmaz'a dava açtı. Bodrum 1. Sulh Hukuk Mahkemesi, restoran sahibi Tanyel Yılmaz’ın aylık 6 bin Türk Lirası şeklinde belirlenen kirasını rayiç kira bedellerinin ve yıllık bazda belirlenen TEFE-TÜFE artış oranının üzerinde aylık 9 bin...