23 / 04 / 2024

Kiraya pandemi zammı!

Kiraya pandemi zammı!

Son zamanların gündem konuları arasında yer alan kiralarla ilgili milyonları şok eden bir gelişme yaşandı. İşte detaylar...



Son zamanların gündem konuları arasında yer alan kiralarla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Hürriyet'ten Oya Armutçu'nun haberine göre, Yargıtay 3. Hukuk Dairesi, şartları oluştuğunda ihtiyati tedbir kararı verilerek, kiralarda pandemi indirimi yapılması için karar verirken, tatilcilerin gözde beldeleri arasında yer alan Bodrum’da bir mahkemeden kiralara zam kararı çıktı.

Kiraya pandemi zammı!

Dava dosyasında yer alan bilgilere göre, tatilcilerin gözdesi Bodrum’da küçük bir restoranı olan Tanyel Yılmaz, tüm dünyayı etkisi altına alan döneminde kira indirimi talep etmedi ve kiralarını hiçbir şekilde aksatmadan tam şekilde ödedi. Yaşanan bu süreçte, mülk sahibi kiranın yükseltilmesi amacıyla Tanyel Yılmaz'a dava açtı. Bodrum 1. Sulh Hukuk Mahkemesi, restoran sahibi Tanyel Yılmaz’ın aylık 6 bin Türk Lirası şeklinde belirlenen kirasını rayiç kira bedellerinin ve yıllık bazda belirlenen TEFE-TÜFE artış oranının üzerinde aylık 9 bin TL'ye çıkarttı. Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi dönemini de kapsayacak biçimde  kira farkının da topluca ödenmesi için karar verdi.

Tanyel Yılmaz konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, Yargıtay’ın kiraya pandemi indirimi yapılması kararına ters çıkan bu kararı istinafa taşıyacağını ve kira indirimi yapılması için ayrıca dava açacağını da kaydetti.

 

Kiralarda pandemi indirimine Yargıtay vizesi!


Geri Dön