25 / 04 / 2024

kiralık villalara ilgi arttı mı

kiralık villalara ilgi arttı mı

Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle talebi artan villalarda kiralama fiyatlarında artış görüldüğü belirtildi.

Yunanistan'daki kiralık gayrimenkullere İsrailli yatırımcılardan büyük talep!

Yunanistan'da kiralık gayrimenkul pazarı Gazzede'ki çatışmalar devam ederken İsrailli yatırımcılardan büyük ilgi gördü.  

Banka kiralık kasalarına ilgi ikiye katlandı! Peki kiralık kasa güvenilir mi? Kiralık kasa ücretleri ne kadar?

Değerli eşyaları ya da belgeleri güvenli bir şekilde saklamak için vatandaşlar bankaların kiralık kasalarına yöneliyor. Son bir yıl içerisinde banka kiralık kasalarına ikiye katlanmış durumda. Peki kiralık kasa güvenilir mi? Kiralık kasa ücretleri ne kadar?

Kiralık villalara Kovid-19 rağbeti!

Yurt dışında daha fazla popüler olan ancak ülkemizde de son senelerde rağbet artan kiralık villa, otel veya pansiyonlarla karşılaştırıldığında sunduğu fırsatlarla dikkat çekiyor.

Bayram tatili kiralık villalara ilgiyi katladı!

Milyonların beklediği Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olmasıyla kiralık villalara talep arttı...

Kiralık villalara 'koronavirüs' dopingi!

Koronavirüs pandemisi nedeniyle kiralık villalara talep arttı. Bu yıl da geçtiğimiz yıl olduğu gibi talebin arttığı ifade edilirken, tüketicilerin tercihleri de ortaya çıktı.

Kiralık villaya talep patlaması!

Sağlık ve turizm alanında 3 yılda 150 milyon dolarlık yatırıma imza atan MYC Partners’ın Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akdoğan, kiralık villalara talebin yükseldiğini anlattı.

Kiralık villalara Kovid-19 talebi!

Tüm dünyada alışkanlıkları değiştiren Kovid-19 salgını tatil anlayışını da etkiledi. Tatilciler, bu süreçte en çok izole ortamları tercih ederek kalabalık tatil alanlarından uzak kalmayı seçiyor. Kiralık villa tatili, yılbaşı tatilinde salgın koşullarına uygun konaklama tercih eden ve 2021 yılı için

Yılbaşı kutlamak isteyen vatandaşlar kiralık villalara yöneldi!

İçişleri Bakanlığı'nın otellerde yılbaşı kutlama programlarını yasaklamasıyla yılbaşı kutlamak isteyen vatandaşlar da kiralık villalara yöneldi. 

Bodrum'da kiralık villalara talep arttı!

Koronavirüs salgını nedeniyle 4 günlük sokağa çıkma yasağında şehirden uzaklaşmak isteyen vatandaşlar Bodrum'a akın etti. Öyle ki ilçede bulunan kiralık villalarda yer kalmadı.

Kayseri’deki kiralık hobi bahçelerine yoğun ilgi!

Kayseri’de kurulan ve belediye tarafından özellikle emeklilere kiralık olarak verilen hobi bahçeleri, pandemi döneminde yoğun ilgi gördü. Halk, 120 metrekarelik hobi bahçelerinde toprakla uğraşarak, sebze yetiştiriyor.

Kiralık villalara talep yüzde 700 arttı!

Koronavirüs tatil seçenekleri içinde kiralık villalara talebi artırdı. “Hello Villam” kurucusu Sercan Korkuç, geçen yıla oranla rezervasyon talebinin yüzde 700’den arttığını söyledi.

Kiralık villalara koronavirüs ilgisi!

Koronavirüs sonrası izole tatil isteyen vatandaşlar kiralık villalara yöneldi. Kaş, Kalkan, Adrasan, Bozburun, Çeşme, Datça, Fethiye, Bodrum, Marmaris’te kiralık villa ve butik otellerin dolulukları temmuzun başından bu yana yaklaşık yüzde 100’lere ulaşmış durumda...

Koronavirüse karşı 'ev ve tatil bir arada olsun' trendi: Kiralık villalar!

Koronavirüsle beraber yaşam pratikleri ve tercihler değişiyor. Turizm sektörünün de normalleşmesiyle birlikte, vatandaşlar tatile çıkmaya başladı. Tatiller de ise otel trendi yerini kiralık villalara bıraktı. İzole olmak isteyen vatandaşlar villa kiralamayı tercih ediyor...

kiralık villalara ilgi arttı mı Haberi

kiralık villalara ilgi arttı mı


Koronavirüs sonrası yazlık villalara ilgi arttı. Gayrimenkul Değerlendirme Platformu Endeksa'nın Üst Yöneticisi Görkem Öğüt, Anadolu Ajansı muhabirine, koronavirüs salgının etkilerinin Türkiye'de görülmeye başlanmasından kısa zaman sonra ülke genelinde villa tipi konutlar için talep edilen kira fiyatında yüzde 18 artış görüldüğünü, talepteki bu artışı karşılayacak konutun bulunmadığını söyledi.

Villa kiralarında en fazla artış görülen yerlerin genellikle büyükşehirler dışındaki yazlık ve turistik bölgeler olduğunu belirten Öğüt, şöyle konuştu:

"Endeksa verilerine göre son bir yılda villa kiralarında en fazla artış görülen il Antalya. Antalya'da villa kiraları son bir yılda yüzde 37 artış göstermiş durumda. Villaların ortalama kira bedeli 2 bin 328 lira, ortalama satış değeri 696 bin 300 lira ve yatırımının geri dönüş süresi 23 yıl. Antalya ilçeleri içerisinde en fazla artış görülen...