29 / 03 / 2024

Bodrum'da kiralık villalara talep arttı!

Bodrum'da kiralık villalara talep arttı!

Koronavirüs salgını nedeniyle 4 günlük sokağa çıkma yasağında şehirden uzaklaşmak isteyen vatandaşlar Bodrum'a akın etti. Öyle ki ilçede bulunan kiralık villalarda yer kalmadı.



Pandemi nedeniyle kış nüfusunun arttığı Bodrum, yılbaşında da tatilcilerin ilk tercih ettiği bölge oldu.  Yasak olan günlerde evde olmak istemeyen vatandaşlar şimdiden beş yıldızlı otellere ve kiralık villalara akın etti. 

Otellere ilgi büyük 

Bodrum’a büyük bir ilgi olduğunu söyleyen Besa Grup Satış ve Pazarlama Koordinatörü Şule Alp “Yılbaşında 5 yıldızlı oteller rezervasyonlarını doldurmaya başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın aldığı kararla otellerin en fazla yüzde 60 doluluk oranı şartı getirilmişti. Bodrum’daki çoğu otel bu oranlara yaklaştı. Yılbaşına kadar hepsinin dolması bekleniyor. Otellerde eğlence düzenlenmeyecek ancak yılbaşı gecesi yemeği ve otel olanakları cazip geliyor” dedi.

Bodrum da kiralık villalara talep arttı!

Nüfus katlandı 

Yılbaşı tatili nedeniyle yazlıklarına dönenlerin sayısında da artış olduğunu ifade eden Alp, Zaten koronavirüs nedeniyle uzaktan çalışma ve eğitim sonucunda insanlar yazlıkları kışın da kullanmaya başlamış, nüfus ikiye katlanmıştı. Büyükşehirlerde oturanlar şimdi yasağı fırsat bilip tekrardan geri dönmeye başladı” şeklinde konuştu. 

‘Boş villa bulunmuyor’ 

Ayrıca kiralık villalara da ilginin arttığını vurgulayan Alp, “Yılbaşında ev kiralamak isteyen birçok insan var. Boş yazlıklar ve haftalık kiralanan villalarda yer bulmak şu an çok zor. Bu villaların ücretleri birkaç hafta öncesine göre ikiye katlandı” ifadelerini kullandı.
 

Bodrum'da konut satışları yüzde 83.1 arttı!


Geri Dön