25 / 04 / 2024

Kiralık villalara 'koronavirüs' dopingi!

Kiralık villalara 'koronavirüs' dopingi!

Koronavirüs pandemisi nedeniyle kiralık villalara talep arttı. Bu yıl da geçtiğimiz yıl olduğu gibi talebin arttığı ifade edilirken, tüketicilerin tercihleri de ortaya çıktı.



Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs pandemisi nedeniyle birçok kişi kalabalıktan uzak izole tatili seçiyor. Tatile gitmeyi planlayanlar ise öncelikle kiralık villaları tercih ediyor. Bu yıl da geçtiğimiz sene olduğu gibi talebin büyük olduğu ve tüketicilerin tercihlerinin de fazla olduğu ortaya çıktı. 

Kiralık villalara koronavirüs dopingi!

Takvim'de yer alan habere göre; villa kiralamak isteyenler en çok Kaş, Fethiye, Bodrum, Belek ve Marmaris'i tercih ediyor. Temmuz ve Ağustos aylarının yüzde 95'in üzerine ulaştığını söyleyen kiralama sitesi CEO'su Ruşen Mat, bu yıl en çok rezervasyon yapılan tarihlerin bayramın da etkisi ile 17-24 Temmuz tarihlerinde olduğunu ifade etti.

Mat, en çok aranan tercih edilen villaların ise özel havuzlu villalar, büyük bahçeli villalar olduğunu, kalabalık ailelerin seçtiğini söyledi. 

Yaz dönemi için minimum konaklama süresinin 5 gece olduğundan bahseden Mat, "En uzun rezervasyon 90 gün olarak yapıldı" diye konuştu.

Kiralık villalara koronavirüs dopingi!

OTEL SİTELERİ KOPYALANIYOR

Tatile gitmek isteyenlere 'Dolandırıcılara dikkat. Otel siteleri kopyalanıyor' uyarısı yapıldı. Helal Turizm Derneği Başkanı Yusuf Gerçeker, "Sosyal medyadaki her reklama inanmayın, gerçek web sitesi olduğunu kontrol edin, büyük indirimlere kanmayın" açıklamasında bulundu.

Akdeniz Turistik Otelciler Birliği Başkan Yardımcısı Kaan Kavaloğlu ise "Ödeme yapmadan önce oteli arayıp teyit edin" ifadelerini kullandı.

Kiralık villa fiyatlarına Kovid-19 dopingi!

Villa kiralamalarında vurgunlar arttı!


Geri Dön