19 / 04 / 2024

kiralık yurt ihalesi

kiralık yurt ihalesi

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, "80 il ve ilçemize yap kirala yöntemi ile özel sektörden 100 bin yatak kapasiteli yurt kiralamak üzere yarın ulusal gazetelerde ilana çıkıyoruz" dedi....

Suat Kılıç: Yurt kiralamak için ihale süreci başladı!

Yozgat'ta bin 200 kişilik öğrenci yurdu ve yarı olimpik yüzme havuzu temel atma törenine katılan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, yeni yapılacak yurtlar hakkında açıklamalarda bulundu....

Kiralık ev bulamayan öğrenciler için Bakanlık harekete geçti! Yurt kapasiteleri artırılıyor!

Üniversitelerde kayıtlar önümüzdeki hafta başlayacak. Öğrencileri en çozrlayan şey ise kiralık ev sorunun ve fahiş fiyatlar olurken, Gençlik ve Spor Bakanlığı, yurt kapasitelerini artırmak için harekete geçti.

Kiralık evlerde fiyat artışı tam gaz! Ortalama kiralar 9 bin TL ile 22 bin 500 TL arasında değişiyor! 

Son günlerde kiralık ev ve kiralık yurt fiyatları merakla araştırılmaya başlandı. Fiyatlardaki artışların devam edeceği belirtilirken, ortalama rakamlar resmen buz kestirdi. İşte ayrıntılar...

Kiralık ev fiyatlarına yüz yüze eğitim dopingi!

Üniversitelerin, Eylül ayından itibaren yüz yüze eğitime geçmesi hedefleniyor. Bu sebeple öğrenciler de ev ve yurt aramaya başladı. Fakat artık kiralık konut bulmak oldukça zorlaştı.

Kiralık villalara Kovid-19 rağbeti!

Yurt dışında daha fazla popüler olan ancak ülkemizde de son senelerde rağbet artan kiralık villa, otel veya pansiyonlarla karşılaştırıldığında sunduğu fırsatlarla dikkat çekiyor.

Öğrenciler dikkat! Yurt mu yoksa kiralık daire mi?

Ön kayıtlarını yaptıracak olan öğrenciler, fakültesine yakın bir noktada ev kiralamak için arayışlara başladı. Peki Yurt mu yoksa kiralık daire mi?

TİGEM Ankara Yenimahalle kiralık dükkan ihalesi iptal edildi!

22 Ağustos'ta yapılacak TİGEM Ankara Yenimahalle kiralık dükkan ihalesi iptal edildi. İptal duyurusu bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı..

Atatürk Orman Çiftliği Müdürlüğü'nden kiralık depo ihalesi!

Atatürk Orman Çiftliği Müdürlüğü, Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde bulunan 3.490 metrekarelik alanın depo olarak kiralanması ihalesi işini ihale edecek. Aylık 8 bin 500 TL'den kiralanacak deponun ihalesi 11 Ocak 2017'de gerçekleşecek.

Edirne'de öğrenciler kiralık evleri tercih ediyor!

Trakya Umum Emlak Müşavirleri Derneği Edirne Şube Başkanı Serhat Çeker, gazetecilere yaptığı açıklamada, kayıt yaptıran öğrencilerin bazıların yurt haricinde kiralık evleri tercih ettiğini belirtti.

Günlük kiralık ev cezası nedir?

11 Ekim 2013 tarihinde yapılan yasal düzenlemelere göre, günlük kiralık evler pansiyon statüsüne alınarak bu şekilde kiraya verilen evlere ruhsat şartı getirildi. Peki, ruhsatsız günlük kiralık ev cezası nedir?

Günlük kiralık ev kanunu!

İçişleri Bakanlığı gayri-resmi otelcilik hizmeti verilmesinin önüne geçmek için, günlük kiralık daireler hakkında birtakım kararlar almıştı. Peki, günlük kiralık ev kanunu esasları nelerdir? İşte yanıtı..

Kiralık evin satılması durumunda kiracı hakları!

Kirada olan evin satılması halinde hem kiracının hem de yeni ev sahibinin bazı hakları oluyor. Peki, kiralık evin satılması durumunda kiracı hakları nelerdir? İşte kiracı hakları...

Suriyeli çok, 4 ilde kiralık ev yok!

Türkiye’ye sığınan Suriyeli mülteciler İstanbul, Gaziantep, Şanlıurfa ve Hatay’da kiralık ev talebinde patlamaya yol açtı. Kira fiyatlarında yüzde 100’e varan artışlar yaşanırken, kiralık ev bulmak da zorlaştı.

Suriyeliler kiralık ev talebini patlattı!

Türkiye’ye sığınan Suriyeli mülteciler İstanbul, Gaziantep, Şanlıurfa ve Hatay’da kiralık ev talebinde patlamaya yol açtı. Kira fiyatlarında yüzde 100’e varan artışlar yaşanırken, kiralık ev bulmak da zorlaştı.

kiralık yurt ihalesi Haberi

kiralık yurt ihalesi

Suat Kılıç, Yozgat'ta bin 200 kişilik öğrenci yurdunun temel atma törenine katıldı. Kılıç, burada yaptığı konuşmada, iki hafta önce Başbakan Erdoğan ile 213 spor tesisinin toplu açılışını yaptıklarını hatırlatarak, AK Parti hükümetleri zamanında yapılan hizmetlerin her birini açmaya fırsat bulamadıkların söyledi. 


Bozok Üniversitesine bin 200 kişilik yurt daha kazandırdıklarını ifade eden Kılıç, şöyle devam etti:  


"Hedefimiz gelecek eğitim-öğretim döneminden önce bu yurdun öğrencilerimizin hizmetine girecek şekilde hızla tamamlanmasıdır. Yozgat Bozok Üniversitesine bizim Bakanlık olarak ayırdığımız kaynak 36 milyon lira. Bu üniversiteler kurulurken bize söylenen şuydu: 'Her ilde üniversite mi olur, Yozgat ta ne işi var üniversitenin. Yozgat'a gidecek hoca, tercih edecek öğrenci bulamazsınız, öğrencileri yatıracak yurt yapamazsınız.' Ne kadar kısır düşündükleri, ne kadar vizyonsuz oldukları biz Bozok Üniversitesini kurduktan sonra...