24 / 04 / 2024

kirasını geç ödeyen kiracı 2015

kirasını geç ödeyen kiracı 2015

Gayrimenkul sahibinin evinde oturan kiracının kirayı sözleşmede belirlenen zamanda ödemesi gerekiyor.Peki kira geç ödenirse ne olur?Kirasını zamanında ödemeyen kiracı için yapılması gerekenler nelerdir?

Migros'ta ayçiçek yağı fiyatları dip yaptı! Bu indirim sadece 2 gün geçerli!

Perakende devi Migros'ta ayçiçek yağı fiyatları resmen dip yaptı. Sadece 2 gün geçerli olarak bu indirimle Torku Altınekin 5 litre ayçiçek yağı fiyatı 219,90 TL'den 179,90 TL'ye indi.

Yeşim Salkım, 3 yıldır oturduğu evin kirasını 40 bin TL yapan ev sahibine seslendi! Sırf çıkarmak için yapıyorsunuz...

Ünlü Şarkıcı Yeşim Salkım'da kira mağduru oldu. 3 yıldır oturduğu evin kirasını 40 bin liraya yükselten ev sahibine ''Sırf çıkartmak ve dolarla ev kiralamak için yapıyorsunuz'' diyerek isyan etti. 

Kiracılar dikkat! Kirasını geç ödeyen kiracıyı neler bekliyor?

Kira ödemelerini günü gününe yapmayarak geç yapan kiracılar ile ev sahipleri arasında sıkıntılı durumlar yaşanabiliyor. Buna göre, kira ödemelerini günü gününe yapmayan kiracılar ile ev sahipleri karşı karşıya geliyor. Kirasını geciktiren kiracıyı neler bekliyor?

Ev sahibi dikkatli olmalı! Kirasını geç yatıran kiracıdan gecikme zammı alınır mı?

Ev sahipleri ve kiracılar arasında son zamanlarda devam eden sıkıntılar farklı konuları da gündeme getiriyor. Bu kapsamda ev sahipleri kirasını geç ödeyen kiracılardan ise gecikme zammı talep etmeye başladıkları belirtildi. Kiracı, ev sahibine gecikme zammı ödenir mi? İşte haberin detayları...

Kirasını ödemeyen kiracılara son dakika şoku! 30 gün süresi var!

Kiracılar ile ev sahipleri arasındaki tartışmalar sık sık gündeme geliyor. Ev sahipleri, kirasını ödemeyen kiracılar için hangi yollara başvurabileceklerini araştırıyor. İşte ayrıntılar...

Kiracılar dikkat! Kirasını geç ödeyen kiracı hemen evden tahliye edilir mi?

Kiracılar ile ev sahipleri arasında yaşanan anlaşmazlıklar çeşitli konuları da gündeme getiriyor. Buna göre, kira ödemelerinde aksama yapan kirasını geç ödeyen  kiracıların evden çıkarılma durumları araştırılmakta. Kiracı geç ödeme yaparsa evden çıkarılır mı? İşte ayrıntılar...

Ev fiyatlarını geçen karavanlarda talep patlaması yaşandı!

Karavan kültürü her geçen gün artıyor. 200 bin liradan başlayan karavan fiyatları 6 milyon liraya kadar yükseliyor. Ev fiyatını geçen karavanlara talep olukça fazla.

Euro 30 TL sınırını geçti! Euro yatırımcılarına müjde! Son dakika euro/TL kuru

Orta Doğu'da yaşanan gerginliğin etkileri görülmeye devam ediyor. Her şeyi etkilediği gibi döviz kurlarını da etkiledi. Euro/TL kuru bugün 30 TL sınırını geçti. 24 Ekim Salı euro/TL kurunda son dakika gelişmesi...

Kiracılar dikkat: Bu dört madde sizi evsiz bırakabilir! Kirasını düzenli ödeyen kiracı bile çıkarılıyor!

Ev sahibi ve kiracılar arsında yapılan kira kontratına göre kiracı belirlenen tutardaki ödemeyi her ay düzenli yapmak zorunda. Peki, kiracısından memnun olmayan mülk sahibi kiracısını Kirasını düzenli ödeyen kiracıyı evden nasıl çıkarabilir?

Tamı tamına yüzde 50 indirim geldi! Sadece 5 gün geçerli olacak! Son gün 16 Haziran! Acele edin!

Garanti BBWA, sadece 5 gün geçerli olacak yeni indirim kampanyasını açıkladı. Beymen Clup’larda yapılacak alışverişlerde yüzde 50 indirim sağlayacağını açıklayan Garanti BBWA, kampanyanın 11 Ağustos’ta başladığını ve 16 Ağustos’a kadar devam edeceğini duyurdu.

Resmi Gazete'de yayımlandı! İkinci el sıfır araç fiyatlarını geçemeyecek

Sıfır ve ikinci el araç piyasasında son dakika gelişmesi... 2. el araçlar sıfır fiyatından yükseğe satılamayacak. Ticaret Bakanı Ömer Bolat internette satılan ikinci el araç fiyatının, sıfır fiyatını geçemeyeceğini açıklamıştı.

Türkiye Taşkömürü personel alımı yapıyor! 35 yaşını geçmeyen herkes başvursun! Başvuruları sakın kaçırmayın

Türkiye Taşkömürü Kurumu personel alımı yapacağını duyurdu. 35 Yaşını geçmeyen herkes başvuru yapabilirken, başvuru şartları merak ediliyor. Peki kimler başvuru yapabilir? Başvurular başladı mı? İşte Türkiye Taşkömürü Kurumu personel alımı ayrıntıları...

Beklenen Marmara depremindeki hasar, Güneydoğu'daki 11 ilin toplamını geçer: En az 7.2 büyüklüğünde olacak!

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, beklenen Marmara depremi ile ilgili son dakika değerlendirmelerinde bulundu ve beklenen Marmara depremindeki hasarın Güneydoğu'daki 11 ilin toplamını geçeceğine dikkat çekti. 

kirasını geç ödeyen kiracı 2015 Haberi

kirasını geç ödeyen kiracı 2015

Kira geç ödenirse ne olur?

Kiracının kirayı vaktinde ödememesi sebebiyle, mal sahibinin noterden yapacağı ihtar sonrası kiracı kirayı ödese bile, mal sahibi kiracının tahliyesi için dava açabiliyor.

Sulh Hukuk Mahkemesinde görülen bu davalara ilişkin belirli şartlar bulunuyor.


2 haklı ihtara dayanan Dava için Gerekli Şartlar :


a. 2 haklı ihtar 1 kira dönemi içerisinde yapılmış olmalıdır.


b. İhtarın yazılı olarak yapılmış olması şarttır. Fakat kanunu ihtarname için özel bir şekil şartı koymamıştır. Noterden yapılabileceği gibi, mektup veya telgraf yoluyla da yapılabilir.


İhtarın Haklı İhtar olması için


1. Kiracının ödemediği kiraların hangi aylara ait olduğunun açık olarak belirtilmesi gerekir.


2. Ayrıca ihtarnamenin Kiracı tarafından tebliğinden önce, kira bedelinin kiracı tarafından ödenmemiş olması gerekir.


3. Gönderilecek 2 ayrı ihtarnamenin 1 kira dönemi içerisinde ayrı ayrı aylara ait kira bedellerine ilişkin...