19 / 04 / 2024

KİRAYA VEREN Kira kontratında olması gerekenler

KİRAYA VEREN Kira kontratında olması gerekenler

Kira kontratı: kiralama işlemlerinde taraflar arasında imzalanan belgeye resmi bir nitelik taşıyan belge olarak karşımıza çıkıyor. Peki, kira kontratında olması gerekenler neler? İşte, kira kontratında olması gerekenler!

En uygun konut kredisi veren banka Mart 2024! Tek tek açıklandı! Hemen aylık taksitlere ve faizlere bakın!

Kredi alacak kişiler, en uygun konut kredisi veren banka araştırmasına başladı. Peki en uygun konut kredisi veren banka hangisi? 1.5 milyon TL'lik konut kredisinin geri ödemesi ve aylık taksitleri ne kadar? İşte banka banka konut kredisi faiz oranları 1 Mart 2024...

İstanbul Küresel Şehirler Endeksi’nde 25. sıraya çıktı!    

Mega kent İstanbul uluslararası danışmanlık şirketi Kearney’in “Küresel Şehirler Endeksi”nde bu sene üç basamak birden yükselerek 25. sıraya çıktı. 

Özel sektör çalışanına doğalgaz yardımı geliyor!

Özel sektör çalışanlarını sevindirecek habere göre, doğalgaz yardımı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe alındı. Kararda, artık işveren özel sektör çalışanları için doğalgaz ve ısınma yardımı yaptığı takdirde, vergi ve SGK primine tabi olmayacak.

EYT’de kıdem tazminatı krizine çözüm! Bakan Nebati işveren için atılacak adımları açıkladı

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati,  Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ile ilgili sosyal medya hesabından kritik açıklamalarda bulundu. Nebati EYT’lilere işveren tarafından ödenecek kıdem tazminatları konusunda yeni bir adım attıklarını açıkladı.

Asgari ücretle ilgili flaş açıklama! İşveren yeşil ışık yaktı

Son dakika haberi: Türkiye İşveren Sendikası, asgari ücret zammı için açıklama yaptı. TİSK'ten yapılan açıklamada, işveren tarafı da asgari ücret zammına yeşil ışık yaktı.

0,89 ve 0,99 faizli konut kredisi resmen verilmeye başlandı! Düşük faizli konut kredisi veren bankalar hangileri?

0,89 ve 0,99 faizli konut kredisi resmen verilmeye başladı. Peki düşük faizli konut kredisi veren bankalar hangileri? İşte ev almak isteyenlerin merak ettiği ve araştırdığı 0,89 ve 0,99 faizle konut kredisi veren bankalar...

Kocaeli'de Cedit dönüşüm projesi ihalesi yapıldı!

Kocaeli'nin en büyük dönüşüm projesi olan Cedit Kentsel Dönüşüm Projesi için ihale yapıldı.  368 milyon 28 bin TL ile en düşük teklifi veren  Ali Acar İnşaat ihaleyi kazandı. 

Abdül Batur'dan kentsel dönüşüm sözü!

İzmir Konak'ta hayata geçirilecek kentsel dönüşüm projelerine büyük önem veren Konak Belediye Başkanı Abdül Batur kentsel dönüşüm için çalışmaların başladığını açıkladı.

Şişli'de akıllara durgunluk veren gecekondu yıkımı!

Şişli Belediyesi zabıta ekipleri molozlar arasında saklanan yavru kedilere rağmen gecekonduyu yıktı. Akıllara durgunluk veren yıkımda kedilerin akıbetinin ne olduğu ise bilinmiyor.

Kamu ihalelerine yeni düzenleme!

Kamu ihaleleri için yeni düzen yapılması planlanıyor. Kamu İhale Yasası’nda yapılması planlanan yeni düzenleme ile aşırı düşük teklif veren istekliler sigorta şirketi teminatıyla ihaleye katılabilecek.

Şaman Durek: Prenses Martha ile Türkiye’ye yerleşmek istiyorum!

Verdiği özel röportajda çalışmalarını anlatan Gwyneth Paltrow ve Nina Dobrev gibi Hollywood yıldızlarına spiritüel danışmanlık hizmeti veren dünyaca ünlü Şaman Durek Verrett, en büyük hayallerinden birinin Türkiye'den ev almak olduğunu söyledi.

Yabancıya konut satışında hileli kampanya için harekete geçildi!

Yurtdışında yasa dışı finans sistemleri tarafından yabancıya vatandaşlık hakkı veren 250 bin dolarlık yatırım tutarı şartının, 175 bin dolar olarak gösterildiği hileli kampanya için harekete geçildi.

Kemal Kılıçdaroğlu: Tank palet fabrikasını bedava veren herkes sorumludur!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Tank palet fabrikasının bedava Katar ordusuna peşkeş çekilmesine izin veren herkes, en alttaki subaydan en yukarısına kadar herkes sorumludur. Onların hiçbirisine ben vatansever demem" dedi...

KİRAYA VEREN Kira kontratında olması gerekenler Haberi

KİRAYA VEREN Kira kontratında olması gerekenler

Kira kontratında olması gerekenler!

Kiralama işlemlerinde taraflar arasında imzalanan belgeye kira kontratı deniyor. Kira kontratı, ev sahibinin belirlenen süre zarfı içinde evin kiralanacağına; kiracının da evi kullanmasına karşın belirlenen kira bedelini ödeyeceğine dair imzalanıyor.


Kontrat taraflar arasında bir şahit huzurunda da imzalanabiliyor. Karşılıklı imzaların atılması ve tarihin belirtilmesi ile kontrat resmi bir nitelik taşımış oluyor. 


Kira kontratı noter huzurunda da imzalayabiliyor. Noter huzurunda imzalamak, ileride yaşanabilecek sorunların önüne daha çabuk geçmesi açısından daha çok tercih ediliyor. Peki, kira kontratında olması gerekenler neler?


Kira kontratında olması gerekenler!

GENEL KOŞULLAR

1- Kiracı, kiralananı özenle kullanmak zorundadır.


2- Kiracı, kiralananda ve çevrede oturanlara iyi niyet kuralları içinde davranmaya zorunludur.


3- Kiracı, kiralananı kısmen veya tamamen üçüncü kişilere kiralayamaz, alt kiraya veremez; devir ve temlik edemez.


4- Kiracı, kiralayanın yazılı izni olmadıkça,...