25 / 04 / 2024

EYT’de kıdem tazminatı krizine çözüm! Bakan Nebati işveren için atılacak adımları açıkladı

EYT’de kıdem tazminatı krizine çözüm! Bakan Nebati işveren için atılacak adımları açıkladı

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati,  Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ile ilgili sosyal medya hesabından kritik açıklamalarda bulundu. Nebati EYT’lilere işveren tarafından ödenecek kıdem tazminatları konusunda yeni bir adım attıklarını açıkladı.



Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati  sosyal medya hesabından EYT'liler ile ilgili kritik açıklamalarda bulundu. Bakan Nebati, "Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ile ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız tarafından çalışmalar devam etmektedir. Bu doğrultuda işverenlerimizin karşı karşıya kalacağı kıdem tazminatı yükünü, uygun finansman şartlarıyla Hazine Destekli KGF kefaleti ile karşılayabilecekleri bir kredi paketi konusunda Hazine ve Maliye Bakanlığımız tarafından hazırlıklar başlatılmıştır." İfadelerini kullandı.

"EYT KAPSAMINDAKİ VATANDAŞLARIMIZIN SAYISI AYDAN AYA DEĞİŞİYOR"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin geçtiğimiz günlerde Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. EYT konusundaki çalışmalardan söz eden Bakan Bilgin, bu konuda epey yol aldıklarını ve çalışmayı aralık ayında Meclis gündemine getireceklerini söyledi. Emeklilik sisteminde prim gün sayısı, yıl ve yaş olmak üzere üç şartın olduğunu hatırlatan Bilgin, şunları söyledi:

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön