26 / 04 / 2024

Kırgızistan doğalgaz

Kırgızistan doğalgaz

Kırgızistan geneline doğalgaz sağlayan Kırgız Gaz şirketinin 40 milyon dolarlık borcuyla Gazprom'a satılmasının ardından ülkenin güney bölgelerine altı aydır doğalgaz verilemezken, hükümet, Gazprom'dan bölgenin ihtiyacının karşılanmasını talep etti.

Kırgızistan'da yaşanan konut krizi intihar salgınına neden oldu!

Kırgızistan'ın güneyinde yer alan Andarak köyünde kadınlar arasında intihar vakalarında artış yaşanıyor. Dünyanın önde gelen basın kuruluşlarından Eurasianet bölgede yaşanan konut krizinin intiharları tetikleyen bir sebep olduğunu ortaya çıkardı.

Doğalgaz destek ödemesi arttı mı? Aylık doğalgaz desteği ne kadar oldu? Güncel doğalgaz destek ödemesi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ücretsiz doğalgaz destek miktarının arttığını açıkladı. Yıllık artışın arttığını duyuran Erdoğan'ın açıklamasının ardından vatandaşlar doğalgaz destek ödemesini araştırmaya başladı. Peki Aylık doğalgaz desteği ne kadar?

Doğalgaz faturası alanlar artık değişti! Sayaç okuma işlemi yapılmayacak!

Doğalgaz faturası evine gelenlere önemli biri duyuru yapıldı. Artık sayaç okunmayacak: O tarihe kadar durduruldu. İşte detaylar!

Depremzedelerin 4 milyar liralık elektrik ve doğalgaz borçlarının tamamı silindi!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Kahramanmaraş depremlerinden etkilenenlerin depremden önceki ödenmemiş tüm elektrik ve doğalgaz fatura borçlarının silindiğini açıkladı. Buna göre toplam 4 milyar lirayı aşkın elektrik ve doğalgaz fatura borcu silinmiş oldu

Doğalgaz faturası kabarık gelenlerin başına talih kuşu kondu! 31 Mayıs’a kadar vaktiniz var!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen doğalgaz faturalarına ilişkin gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Doğalgaz faturası ödeyen milyonlarca insanı ilgilendiren çok önemli gelişme açıklandı.

Aralık ayı doğalgaz yardımı yattı mı? Doğalgaz yardımı başvuru şartları nelerdir?

Doğal gaz desteğine dair vatandaşların merak ettiği birtakım sorular vardır. Peki Aralık ayı doğalgaz yardımı yattı mı? İşte detaylar!

Aralık ayı doğalgaz destek parası ne zaman ödenecek? 2500 TL'den kimler faydalanacak?

Kış ayının gelmesiyle birlikte doğalgaz fatora destek ödemesinden faydalananlar vatandaşlar Doğalgaz desteği ödemeleri yattı mı, ne zaman yatacak? sorusunun yanıtı arıyor. Peki, Aralık ayı doğalgaz destek parası ne zaman ödenecek?

1 Aralık doğalgaz parası yattı mı? Çalışanlara 1.000 TL kömür odun desteği ne zaman yatacak? Kimler faydalanacak?

Milyonlarca çalışan doğal gaz ve ısınma (kömür, odun) yardımının ne zaman yatırılacağını merak ediyor. Peki, 1 Aralık doğalgaz parası yattı mı? Çalışanlara 1.000 TL kömür odun desteği ne zaman yatacak? Kimler faydalanacak?

Doğalgaza yüzde 103 zam! Geçen yıl 1.000 TL olan doğalgaz faturası bu yıl kaç lira olacak? Hemen bakın!

Karşılaştırma sitesi encazipcom doğalgaz fiyatlarındaki yükselişi masaya yatırdı. Yaz ve bahar aylarında doğal gaza gelen zamlar, havaların soğuması ve kombilerin yakılmasıyla beraber faturalara yansıyacak. Peki kış aylarında doğalgaz faturası ne kadar artacak? İşte ayrıntılar...

Kışın doğalgaz faturanızı düşürmek sizin elinizde! Basit yöntemlerle yüklü faturalardan kurtulun!

Doğalgaz faturalarınızı basit yöntemlerle oldukça düşürebilirsiniz. Sonbaharın artık sonuna gelmekteyiz havalar soğumaya başladı. Kaloriferleri yakmaya başlayan kişiler, faturaların yüksek gelmemesi için çözümler aramaya başladı.

Kış yaklaşırken doğalgaz fiyatlarındaki son durum ne? Bakan Dönmez beklenen o kritik açıklamayı yaptı!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, doğalgaz fiyatları ile ilgili yeni bir açıklama yaptı. İşte detaylar!

Doğalgaz ve kömür fiyatlarında artış! Doğalgaz kesintisi mi yaşanacak? İşte detaylar!

Doğalgaz ve kömür fiyatlarında artışlar devam ediyor. Rusya ile Ukrayna Savaşı'nın başlamasından bu yana doğalgaz ve kömür fiyatları rekor kırdı. İşte detaylar!

Kıbrıs açıklarından doğalgaz müjdesi geldi! Kimse beklemiyordu! İşte detaylar!

Kıbrıs açıklarındaki aidiyeti tartışmalı Cronos-1 sahasında önemli miktarda doğalgaz bulunduğu açıklandı. İşte detaylar!

Kırgızistan doğalgaz Haberi

Kırgızistan doğalgaz


Kırgızistan geneline doğalgaz sağlayan Kırgız Gaz şirketinin 40 milyon dolarlık borcuyla Gazprom'a satılmasının ardından ülkenin güney bölgelerine altı aydır doğalgaz verilemezken, hükümet, Gazprom'dan bölgenin ihtiyacının karşılanmasını talep etti. 


Başbakan Coomart Otorbayev, başbakanlık konutunda bir araya geldiği Gazprom Genel Müdür Yardımcısı Nikolay Varlamov ile ülkenin güneyinde 6 aydır süren doğalgaz krizini görüştü. 


Ülkede sonbahar-kış döneminde, enerji ve doğalgaz alanındaki sıkıntılara değinen Otorbayev, Oş, Batken ve Celalabad bölgelerine "çok acil LPG sağlanması" gerektiğini belirtti. 


Varlamov ise durumu yerinde incelemek ve uygun çözüm bulmak için yarına Kırgızistan'a uzman heyetinin geleceğini ifade etti. 


Hükümetin daha önceki açıklamasında, 14 Nisan 2014 tarihinde güney bölgelerinde doğalgazın kesilmesinin ardından aşırı yükleme nedeniyle elektrik nakil hatlarındaki arızaların yüzde 20 arttığı belirtilmişti. 


Özbekistan'dan satın aldığı gazı Kırgızistan'da dağıtan Kırgız Gaz şirketi, 40 milyon...