19 / 04 / 2024

Kırgızistan gazprom

Kırgızistan gazprom

Kırgızistan geneline doğalgaz sağlayan Kırgız Gaz şirketinin 40 milyon dolarlık borcuyla Gazprom'a satılmasının ardından ülkenin güney bölgelerine altı aydır doğalgaz verilemezken, hükümet, Gazprom'dan bölgenin ihtiyacının karşılanmasını talep etti.

Kırgızistan'da yaşanan konut krizi intihar salgınına neden oldu!

Kırgızistan'ın güneyinde yer alan Andarak köyünde kadınlar arasında intihar vakalarında artış yaşanıyor. Dünyanın önde gelen basın kuruluşlarından Eurasianet bölgede yaşanan konut krizinin intiharları tetikleyen bir sebep olduğunu ortaya çıkardı.

ŞOK’ta ekmek kızartma makinesi 1050 TL’ye, sürgülü duş seti 120 TL’ye, merdiven 350 TL’ye düştü!

ŞOK Market, yeni paylaştığı indirimli ürünler kataloğu kapsamında 2 Haziran tarihinde indirime girecek ürünlerini müşterilerinin beğenisine sundu. Bu kapsamda, ŞOK'ta ekmek kızartma makinesi 1050 TL’ye, sürgülü duş seti 120 TL’ye, merdiven 350 TL’ye düştü. İşte 2 Haziran Cuma ŞOK fiyat listesi...

Dünya Meteoroloji Örgütü’nden uyarı! Önümüzdeki 5 yıl küresel sıcaklık 1,5 santigrat artacak!

Dünya Meteoroloji Örgütü, önümüzdeki 5 yıl boyunca küresel sıcaklıkların 1.5 santigrat derece sınırının üzerine çıkabileceğini açıkladı. Bu haber herkesin ilgisini çekti...

Deprem Bölgelerine DSÖ'den yardım! 400.000 kişi faydalanacak

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), bugün yaptığı açıklama ile Kahramanmaraş merkezli zelzelelerin tahrip ettiği illerin yanı sıra Suriye’de sarsıntılardan etkilenen bölgelerde yaklaşık 400 bin kişinin yararlanacağı sağlık malzemesi desteği sağladığı paylaşımını yaptı.

Dünya Sağlık Örgütü’nden şok açıklama! Deprem 23 milyon insanı etkileyecek!

Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem felaketi dünyanın da gündeminde. Sarsıntının ardından dünyadaki onlarca ülkeden taziye mesajları ve yardım açıklamaları gelirken, Dünya Sağlık Örgütü de çok önemli bir açıklama yaptı.

Dünya Sağlık Örgütü'nden şok açıklama! Kahramanmaraş depremi 23 milyon insanı etkileyecek!

Dünya Sağlık Örgütü ülkemizde meydana gelen yüzyılın en büyük depremi ile ilgili olarak “Türkiye ve Suriye’deki deprem felaketi sonrası yardımlarımız uzun vadeli olacak” ifadesini kullandı.

Türk SİHA'ları kapış kapış! Bir ülke daha aldı

Kırgızistan Cumhurbaşkanlığı Basın Servisi Başkanı Daiyrbek Orunbekov, Kırgızistan’ın ANKA Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA) tedarik ettiğini duyurdu. İşte tüm detaylar...

Flaş gelişme! Doğal gazda dünyanın gözleri Türkiye’ye çevrildi, Rusya, Türkiye’de doğal gaz merkezi kuruyor!

Rusya’nın en büyük enerji şirketi Gazprom, Türkiye’de bir doğal gaz merkezi kurmak için çalışmalar yaptıklarını ve bu adımla, gaz piyasasında adil ve şeffaf fiyatlandırma sağlanacağını duyurdu.

Rg İç Ve Dış Mimarlık Turizm Petrol Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Rg İç Ve Dış Mimarlık Turizm Petrol Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Avcılar'da Rüstem Güney tarafından kuruldu.

Nevşehir Ürgüp'te 5 taksitle satılık arsa fırsatı!

Nevşehir ili Ürgüp Belediye Başkanlığı, Nevşehir ili, Ürgüp ilçesi, Duayeri Mahallesi, Şadikayası Taşlık mevkiinde yer alan arsayı satıyor. İşte fiyatı ve tüm detaylar...

Görgülü Mimarlık Mühendislik İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Kuruldu!

Görgülü Mimarlık Mühendislik İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Bahçelievler’de Cemal Cenk Güler tarafından kuruldu.

Gayrimenkul paylaşımı sorunlarında arabulucu çözümü!

Gayrimenkul paylaşımında ve miras davalarında birçok problem yaşanıyor. Bu problemler ‘arabulucular’ seçeneğiyle dargınlık, kırgınlık olmadan hızlıca çözülebiliyor.

Thornton Ross İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Thornton Ross İnşaat Limited Şirketi Esenyurt  150 bin  TL sermaye bedeli Hanifi Kırgıl kuruldu.

Kırgızistan gazprom Haberi

Kırgızistan gazprom


Kırgızistan geneline doğalgaz sağlayan Kırgız Gaz şirketinin 40 milyon dolarlık borcuyla Gazprom'a satılmasının ardından ülkenin güney bölgelerine altı aydır doğalgaz verilemezken, hükümet, Gazprom'dan bölgenin ihtiyacının karşılanmasını talep etti. 


Başbakan Coomart Otorbayev, başbakanlık konutunda bir araya geldiği Gazprom Genel Müdür Yardımcısı Nikolay Varlamov ile ülkenin güneyinde 6 aydır süren doğalgaz krizini görüştü. 


Ülkede sonbahar-kış döneminde, enerji ve doğalgaz alanındaki sıkıntılara değinen Otorbayev, Oş, Batken ve Celalabad bölgelerine "çok acil LPG sağlanması" gerektiğini belirtti. 


Varlamov ise durumu yerinde incelemek ve uygun çözüm bulmak için yarına Kırgızistan'a uzman heyetinin geleceğini ifade etti. 


Hükümetin daha önceki açıklamasında, 14 Nisan 2014 tarihinde güney bölgelerinde doğalgazın kesilmesinin ardından aşırı yükleme nedeniyle elektrik nakil hatlarındaki arızaların yüzde 20 arttığı belirtilmişti. 


Özbekistan'dan satın aldığı gazı Kırgızistan'da dağıtan Kırgız Gaz şirketi, 40 milyon...