19 / 04 / 2024

Kırklareli Milletvekili Türabi Kayan

Kırklareli Milletvekili Türabi Kayan

Kırklareli Milletvekili Türabi Kayan, 2B olarak bilinen yasanın uygulanma sonuçlarına ilişkin soru önergesi hazırladı. Kayan sorularını Maliye Bakanı Naci Ağbal'a iletti.

Türkiye'nin en çok değerlenen 10 şehri belli oldu! Kırklareli ve Edirne zirvede! 

Şubat'ta meydana gelen deprem Türkiye’de değer artışı haritasının değişmesine neden oldu. En çok değerlenen 10 şehirlik listede deprem güvenliği dikkat çekti. Kırklareli ve Edirne ilk sıralara yerleşirken, Karadeniz bölgesinden 5 il birden listeye girdi.

5 soruda TOKİ Kırklareli Sosyal Konut Projesi 2022! Kırklareli ucuz konut projesinde hangi ilçelerde kaç konut yapılacak

TOKİ Kırklareli konut projesi merakla araştırılıyor. İşte Kırklareli ucuz konut projesinde hangi ilçelerde yapılacak kaç konut sayısı!

Kırklareli peynirinin şöhreti ve lezzeti ülke sınırlarını aştı!

Kırklareli'nin zengin bitki örtüsünden beslenen inek, koyun ve keçilerin sütünden üretilen lezzetli beyaz peyniri sofraları lezzetlendiriyor. Ülkemizde çok sevilen peynirin, yurtdışında da pek çok seveni bulunuyor. İşte haberin devamı…

TOKİ Kırklareli projesi geliyor! Son 3 gün! Ucuz konut bekleyenler sakın kaçırmayın!

Yatırımlarını son sürat sürdüren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, merakla beklenen Kırklareli projesi için düğmeye bastı. İşte söz konusu proje ile ilgili merak edilen tüm detaylar...

Son 20 senede özelleştirilen gayrimenkullerden elde edilen gelir TBMM gündeminde!

CHP Kırklareli Milletvekili Türabi Kayan, özelleştirilen gayrimenkullerden elde edilen gelirlere ilişkin soru önergesi verdi. 

Özelleştirilen gayrimenkullerin akıbeti meclis gündeminde!

CHP Kırklareli Milletvekili Türabi Kayan, özelleştirilen gayrimenkulleri meclis gündemine taşıdı. Türabi Kayan, konuya ilişkin soru önergesi verdi. 

Kırklareli Babaeski'de 13.4 milyon TL'ye icradan satılık 13 tarla!

T.C. Babaeski İcra Dairesi, Kırklareli ili, Babaeski ilçesinde 13 tarlayı 13 milyon 441 bin 759 TL'ye satıyor...

Kırklareli Babaeski'de 15.6 milyon TL'ye icradan satılık 13 gayrimenkul!

T.C. Babaeski İcra Dairesi, Kırklareli ili, Babaeski ilçesi, Erikleryurdu Mahallesi'nde yer alan 13 gayrimenkulü 15 milyon 593 bin 692 TL'ye satıyor...

Bill Gates'in Trakya'dan arazi topladığı iddialarına Bakanlık'tan yanıt!

Bill Gates'in Edirne ve Kırklareli'nde 22 bin dönüm tarım arazisi satın aldığı haberleri gündemde bomba etkisi yarattı. Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, konuyu Meclis gündeminde konuştu. Tarım ve Orman Bakanlığı, Okan Gaytancıoğlu'nun konuya ilişkin sorularını yanıtladı.

Kırklareli Valiliği: İnşaat işçileri, sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulacak!

Kırklareli Valiliği, İçişleri Bakanlığının genelgesi kapsamında yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele tedbirleri sebebiyle Türkiye genelinde hafta sonu uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasından inşaat işçilerinin muaf tutulacağını açıkladı.

Kırklareli Lüleburgaz için acele kamulaştırma kararı!

Kırklareli ili Lüleburgaz ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne 250 yataklı ek bina inşa edilecek!

Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne 250 yatak kapasiteli ek bina inşa edilmesi için düğmeye basıldı. 

Saray-Kırklareli yolunun temeli atıldı!

71 kilometre uzunluktaki Saray-Kırklareli yolunun temeli atıldı. Yol ile ulaşım süresi 78 dakikadan 45 dakikaya düşecek; Saray, Vize, Pınarhisar ilçeleri arasında ağır taşıt trafiği rahatlayacak...

Kırklareli Milletvekili Türabi Kayan Haberi

Kırklareli Milletvekili Türabi Kayan


Kırklareli Milletvekili Türabi Kayan, 2B olarak bilinen yasanın uygulanma sonuçlarına ilişkin soru önergesi hazırladı. Kayan sorularını Maliye Bakanı Naci Ağbal'a iletti.


Kayan önergesinde "Kamuoyunda "2B Yasası" olarak bilinen "Orman Köylülerinin Kalkınmalarının Desteklenmesi ve Hazine Adına Orman Sınırları Dışına Çıkarılan Yerlerin Değerlendirilmesi ile Hâzineye ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkında Kanun"un 26 Nisan 2012’de Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini belirten Kayan, "Yasaya göre, orman kadastro komisyonlarınca Hazine adına orman sınırları dışına çıkartılan yerlerden 2/A alanları, nakline karar verilen Devlet ormanları içinde veya bitişiğinde bulunan köyler halkının kısmen veya tamamen yerleştirilmesi için Devlet eliyle ihya edilerek bu halka devri ve yararlandırılması amacıyla Orman Genel Müdürlüğü'nün, 2/B alanları, Kanun kapsamında değerlendirilmek üzere Maliye Bakanlığı'nın, tasarrufuna geçmiştir." dedi.


Buna bağlı olarak Kayan'ın Maliye Bakanı Naci...