18 / 04 / 2024

kırsal turizm tesisleri nelerdir

kırsal turizm tesisleri nelerdir

Kırsal turizm tesisleri kapsamında; çiftlik evi-köy evi, dağ evi ve yayla evi bulunuyor. Peki, kırsal turizm tesisi nedir? İşte Turizm Tesislerinin Belgelendirilmesine ve Niteliklerine İlişkin Yönetmelik esasları...

Turizm Tesisleri Uygulama Yönetmeliği’ne Danıştay'dan iptal kararı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı aracılığıyla turizm tesislerinin yapı ve yapılaşma koşulları ile projelendirilmelerine ilişkin usul ve esasları belirlemek için 06 Temmuz 2019 tarihinde yayımlanan Turizm Tesisleri Uygulama Yönetmeliği’ne Danıştay tarafından iptal kararı verildi.

Bodrum’da kırsal turizm için imar düzenlemeleri yapılacak!

Bodrum’da bu yıl ilki gerçekleşen Tarımsal Kalkınma Çalıştayı’nın sonuç bildirgesi yayınlandı. 28 maddeden oluşan çalıştay sonuç bildirgesinde kırsal turizmde çalışmalar yapılacak.

İnfomed Sağlık Hizmetleri Turizm Ve İnşaat Anonim Şirketi kuruldu!

İnfomed Sağlık Hizmetleri Turizm Ve İnşaat Anonim Şirketi bugün Kadıköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Veysel Dişkaya tarafından kuruldu. 

İlber Ortaylı'dan 'kırsal bölgelere yerleşin' önerisi!

Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, "Yuva kurduğunuzda, çocuk büyüteceğiniz zaman büyük şehirlerde oturmayacak şekilde hayatınızı planlamanızı tavsiye ediyorum. Uygun küçük şehirlerde oturmak ve çalışmak için kırsal bölgelere yerleşin" diye konuştu.

Nazar Ammar Gayrimenkul Danışmanlık Ve Turizm Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Nazar Ammar Gayrimenkul Danışmanlık Ve Turizm Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 10 bin TL sermaye bedeli ile Nazar Shıhab Ahmad tarafından kuruldu. 

Armada Vip Taşımacılık Ve Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Armada Vip Taşımacılık Ve Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Zeytinburnu'nda 50 bin TL sermaye bedeli ile Kenan Aydemir ve Haluk Bilican ortaklığında kuruldu. 

Kırsal turizme 174 milyon lira hibe!

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından, kırsal turizm alanında yatırımcılara 174 milyon lira hibe ödemesi yapıldı. Desteklenen projeler kapsamında butik otel, restoran, kafe, kamp yerleri ve rekreasyon alanları gibi yatırımlar bulunuyor.

Arya Global Danışmanlık Gayrimenkul Turizm İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Arya Global Danışmanlık Gayrimenkul Turizm İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Küçükçekmece'de 30 bin TL sermaye bedeli ile Emin Özbay Çapık, Erdinç Özdemir ve Tuncay Kadakal ortaklığında kuruldu. 

Balıkesir'de kırsal kesimlerdeki eski okul binalarının akıbeti TBMM'de!

İYİ Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, Balıkesir'in kırsal mahallelerinde bulunan eski okul binalarının sosyal tesise dönüştürülmesi önerisini meclis gündemine taşıdı...

Şehirlerin aynılaşması, kırsal alanların yok oluşu önlenecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Türkiye Mekansal Strateji Planı, şehirlerimizin aynılaşmasına, kırsal alanlarımızın yok oluşuna karşı geliştirdiğimiz bir aksiyon planıdır. " dedi..

Global Health Sağlık Hizmetleri Turizm Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Global Health Sağlık Hizmetleri Turizm Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 20 bin TL sermaye bedeli ile Burhan Altuok, Veysi Anılır ve Buket Ölçgen ortaklığında kuruldu.

Lvt Yatçılık Ve Turizm İşletmeciliği Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Lvt Yatçılık Ve Turizm İşletmeciliği Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Ümraniye'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Levent Barlan tarafından kuruldu. 

Işık İstanbul Turizm Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Işık İstanbul Turizm Ticaret Limited Şirketi bugün Şişli'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Aydın Husseın tarafından kuruldu.

kırsal turizm tesisleri nelerdir Haberi

kırsal turizm tesisleri nelerdir

Kırsal turizm tesisi nedir?

Kırsal turizm tesisleri kapsamında; çiftlik evi-köy evi, dağ evi ve yayla evi bulunuyor. Çiftlik evi-köy evi; kırsal yaşantının sahnelenmesine olanak sağlayan en az beş odalı konaklama tesislere deniyor.


Yayla evi ise; Bakanlıkça geliştirilmeleri uygun görülen yerlerde bulunan, mevcut yayla evlerinin iyileştirilmesiyle turizme kazandırılan veya mevcut yayla evlerinin iç düzenlemesi esas alınarak yapılan veya Bakanlıkça belirlenecek örnek yayla evi yapı tiplerine göre inşa edilecek evler olarak nitelendiriliyor.


Dağ evi; kış sporları veya çim sporları yapmak ve doğa güzelliklerinden faydalanmak amacıyla çevresel açıdan sorumlu bir anlayışla işletilen konaklama tesisleri olarak karşımıza çıkıyor. 


Kırsal turizm tesisleri ile ilgili yasal esaslar, Turizm Tesislerinin Belgelendirilmesine ve Niteliklerine İlişkin Yönetmelik kapsamında açıklanıyor:


Kırsal Turizm Tesisleri


Çiftlik evi-köy evi

Tarım faaliyetlerinin, kırsal alanların doğal ve kültürel mirasının korunmasına önemli...