25 / 04 / 2024

kırsal turizm

kırsal turizm

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, eko turizm ve köy turizm olarak da adlandırılan kırsal turizmin kırsal ekonomiye can veren ana sektörlerden birisi olduğunu, tüm yıla yayıldığını ve kırsalda tarım dışı istihdam ve gelir

Bodrum’da kırsal turizm için imar düzenlemeleri yapılacak!

Bodrum’da bu yıl ilki gerçekleşen Tarımsal Kalkınma Çalıştayı’nın sonuç bildirgesi yayınlandı. 28 maddeden oluşan çalıştay sonuç bildirgesinde kırsal turizmde çalışmalar yapılacak.

MED Alem Sağlık Hizmetleri Turizm Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

MED Alem Sağlık Hizmetleri Turizm Ticaret Limited Şirketi Pendik'te 400 bin TL sermaye bedeli ile Ayça Doğan ve Nevzat Doğan tarafından tarafından kuruldu.

Viya Reklam Mimarlık ve Turizm Taşımacılık Limited Şirketi kuruldu!    

Viya Reklam Mimarlık ve Turizm Taşımacılık Limited Şirketi Küçükçekmece'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Nefise Karabay tarafından kuruldu.

Advice Danışmanlık Kuyumculuk Turizm ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Advice Danışmanlık Kuyumculuk Turizm ve Dış Ticaret Limited Şirketi Fatih'te 500 bin TL sermaye bedeli ile Khaled Alzemhabi ve Muhammet Davutoğlu ortaklığında kuruldu.

Referen Danışmanlık Hizmetleri Turizm Gayrimenkul Limited Şirketi kuruldu!

Referen Danışmanlık Hizmetleri Turizm Gayrimenkul İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Bakırköy'de 300 bin TL sermaye bedeli ile Ahmad Jamil İbrahim Altaweel tarafından kuruldu.

Phase One Danışmanlık Emlak Turizm ithalat ihracat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Phase One Danışmanlık Emlak Turizm ithalat ihracat Ticaret Limited Şirketi bugün Başakşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Moncef Megzari ve Samir Mahmutoğlu ortaklığında kuruldu.

Tekçel Gayrimenkul Danışmanlık ve Turizm Anonim Şirketi kuruldu!

Tekçel Gayrimenkul Danışmanlık ve Turizm Anonim Şirketi bugün Başakşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Birsel Tekçe tarafından kuruldu.

Kırsal alanda yaşayan veya yaşamaya söz verenlere 100 bin TL hibe!

Tarımsal faaliyetlerin uzman kişiler tarafından yapılmasını teşvik amacıyla kırsal alanda yaşayan veya yaşamayı planlayan tarımsal projeleri için 100 bin liralık destek verilecek.

Aria Danışmanlık ve Turizm Anonim Şirketi kuruldu!

Aria Danışmanlık ve Turizm Anonim Şirketi bugün Beşiktaş'ta 100 bin TL sermaye bedeli ile Yusuf Aslan ve Mohammad Daoud Scharghiar ortaklığında kuruldu.

Arabian İnvestors Platform Danışmanlık Gayrimenkul Turizm ve İhracat İthalat Limited Şirketi kuruldu!

Arabian İnvestors Platform Danışmanlık Gayrimenkul Turizm ve İhracat İthalat Limited Şirketi bugün Fatih'te 110 bin TL sermaye bedeli ile Basel Al Kassab tarafından kuruldu. 

Azy Danışmanlık Otomotiv Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Azy Danışmanlık Otomotiv Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi bugün Tuzla'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Ahmet Gelişmen, Muhammed Zeki Polat ve Yaşar Karakaş ortaklığıyla kuruldu...

Açık Ada Turizm Emlak Gıda Otomotiv Tekstil Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Açık Ada Turizm Emlak Gıda Otomotiv Tekstil Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te 75 bin TL sermaye bedeli ile Ali Açıkada tarafından kuruldu...

Cetek Mühendislik İnşaat Taşımacılık ve Turizm İthalat İhracat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Cetek Mühendislik İnşaat Taşımacılık ve Turizm İthalat İhracat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Sancaktepe'de 800 bin TL sermaye bedeli ile Zeynel Tekatlı tarafından kuruldu...

kırsal turizm Haberi

kırsal turizm
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, eko turizm ve köy turizm olarak da adlandırılan kırsal turizm dünyada giderek ön plana çıkan turizm türü olduğunu bildirerek, "Fransa, İtalya, İspanya, İngiltere ve Almanya gibi ülkeler kırsal turizmden büyük paralar kazanıyor. Fransa, kırsal turizmde dünyada yüzde 11 pay alıyor" dedi. 

Bayraktar, yaptığı açıklamada, kırsal turizmin kırsal ekonomiye can veren ana sektörlerden birisi olduğunu, tüm yıla yayıldığını ve kırsalda tarım dışı istihdam ve gelir sağladığını belirtti. 
Türkiye'de milyonlarca kişinin yaşadıkları büyük şehirlerden yaz aylarında köylerine gittiğini vurgulayan Bayraktar, şunları kaydetti: "Bu potansiyel Türkiye'de var. Zaten milyonlarca kişi yaz aylarında köylerine, kasabalarına gidiyor ve kırsala hayat veriyor. O bölgelerde ekonomik faaliyet sürüyorsa, büyükşehirlerden gelen bu yazlıkçılar sayesinde sürüyor. Şehirlere büyük göç veren bölgelerde...