29 / 03 / 2024

kırşehir neşet ertaş hatıra ormanı nerede

kırşehir neşet ertaş hatıra ormanı nerede

25 Eylül 2012 tarihinde hayata gözlerini yuman merhum halk ozanı Neşet Ertaş, adına hatıra ormanı oluşturuldu. Kırşehir'in İnanç köyü kırsalında bulunan hatıra ormanı için tören düzenlendi...

Neşet Ertaş konakladığı Rençber Han yıkılma tehlikesi altında!

Ankara Altındağ'da bulunan ve halk sanatçısı Neşet Ertaş'ın konakladığı Rençber Han, görenlerin yüreğini burkuyor. Mahalle sakinleri konağın virane haline geldiğini dile getiriyor.

Kırşehir'deki Aşıkpaşa Tabiat Parkı Belediyeye devredilecek mi?

31 Mart yerel seçimlerinden önce Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 10 Milyon TL'den fazla harcama yapılan ve belediyeye devredileceği açıklanan Aşıkpaşa Tabiat Parkı, seçimleri CHP kazanınca Kırşehir Belediyesi'ne devredilmedi. 10 milyonluk park ortada kaldı...

TOKİ Kırşehir Merkez Kındam kura çekilişi 2021 ne zaman?

TOKİ Kırşehir Merkez Kındam kura çekilişi 2021 ne zaman sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. İşte TOKİ Kırşehir Merkez Kındam kura çekilişi 2021 ne zaman sorusunun yanıtı ve proje detayları...

Kırşehir Çiçekdağı alt gelir başvuruları ne zaman sona erecek?

Kırşehir Çiçekdağı alt gelir başvuruları ne zaman sona erecek sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. İşte Kırşehir Çiçekdağı alt gelir başvuru tarihleri...

Fİ Şehir Kırıkkale ne zaman teslim edilecek?

Fİ Yapı tarafından Kırıkkale'de hayata geçirilen Fİ Şehir Kırıkkale ne zaman teslim edilecek? İşte merak edilen o sorunun yanıtı...

TOKİ Kırşehir kura sonuçları ne zaman açıklanacak?

TOKİ Kırşehir Merkez Kındam projesindeki 250 adet dairenin kura çekiliş tarihi açıklandı. Peki TOKİ Kırşehir kura sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte yanıtı...

TOKİ Kırşehir Kındam 2019 projesi 26 soruda tüm detaylarıyla!

TOKİ Kırşehir Kındam 2019 başvuruları ne zaman? TOKİ Kırşehir Kındam 2019 başvuru şartları neler? TOKİ Kırşehir Kındam 2019 fiyatları ne kadar? İşte TOKİ Kırşehir Kındam 2019 projesi 26 soruda tüm detaylarıyla...

10 soruda TOKİ Kırşehir 50 bin konut kampanyası 2019!

TOKİ Kırşehir 50 bin konut kampanyası kapsamında kaç konut inşa edilecek?  TOKİ Kırşehir 50 bin konut nerede? TOKİ Kırşehir 50 bin konut fiyatları ne kadar? TOKİ Kırşehir 50 bin konut başvurusu nasıl yapılır?

TOKİ 50 bin konut Kırşehir başvuruları 2019!

TOKİ 50 bin konut Kırşehir başvuruları 2019 ile ilgili tüm detaylar haberimizde yer alıyor. TOKİ 50 bin konut Kırşehir 2019 başvuru ücreti kaç para? TOKİ Kırşehir 2019 fiyatları ne kadar? 

TOKİ Kırşehir Akpınar kura sonuçları ne zaman açıklanacak?

TOKİ Kırşehir Akpınar kura sonuçları ne zaman açıklanacak sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. Projede toplam 141 adet konut bulunuyor.

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi'ne 2 bin 664 yataklı öğrenci yurdu!

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi öğrencilerinin barınma ihtiyacının karşılanması için inşa edilen 2 bin 664 yataklı öğrenci yurdunun taşınma işlemi başladı.

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi'ne yeni kampüs!

Kırşehir'de yaşayan hayırsever iş adımı Muzaffer Marşap, tarafından Ahi Evran Üniversitesi'ne İslami İlimler Fakültesi ve cami inşaatı yapılıyor.

Kırşehir'de imar barışı bilgilendirme toplantısı yapıldı!

Kırşehir'de muhtarlara yönelik "İmar Barışı" bilgilendirme toplantısı yapıldı. Valilikten yapılan açıklamaya göre, Neşet Ertaş Kültür Merkezi'ndeki bilgilendirme toplantısına merkez, Boztepe ve Mucur ilçelerindeki muhtarlar katılım gösterdi. 

kırşehir neşet ertaş hatıra ormanı nerede Haberi

kırşehir neşet ertaş hatıra ormanı nerede


25 Eylül 2012 tarihinde hayata gözlerini yuman merhum halk ozanı Neşet Ertaş, adına hatıra ormanı oluşturuldu. Kırşehir'in İnanç köyü kırsalında bulunan hatıra ormanı için tören düzenlendi.


Törende konuşan Vali Özdemir Çakacak, “Özellikle son yüzyılda dünya nüfusunun artması, teknolojinin gelişmesi, sanayinin ilerlemesi ile birlikte orman alanlarının ve çevrenin aleyhine gelişmeler olduğunu görmekteyiz.


Yeşil alanların daralması çevre kirliliğinin artmasına neden olmaktadır. Ormanların tüm dünyada azalmasıyla birlikte küresel ısınma oluşuyor, onun da etkisiyle seller, tabii ve teknolojik afetler meydana geliyor.


Şehirleşmelere rağmen orman alanlarının her yıl, biraz daha genişlediğini görüyoruz. ülkemizde, son on yılda 4 milyon 200 bin hektar alanda ormanlık ağaçlandırma çalışmaları yapılmış, 3 milyona yakın miktarda fidan dikilmiştir. İlimizde ise 21 665 hektar alanda 18 milyon 205 bin fidan dikilmiştir" dedi.


Vali Çakacak, "İlimizin...