24 / 04 / 2024

Kış döneminde otellerin doluluk oranı

Kış döneminde otellerin doluluk oranı

TÜRKİYE Turizm Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Side-Manavgat Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Ahmet Özden, bayram tatiliyle doluluk oranı yüzde 90'a ulaşan otellerin okulların açılmasıyla yüzde 75'e düşeceğini söyledi.

Müteahhitler 2023'ün ilk 2 ayında yurt dışından 2 milyar dolarlık iş aldı!

Türk yurt dışı müteahhitlik sektörünün, 2023 yılının ilk 2 aylık döneminde üstlendiği proje tutarı yaklaşık 2 milyar dolara ulaştı. İşte detaylar...

Devlet destekli bakım sigortası için düğmeye basıldı! Yaşlıların sağlık ve bakım giderleri karşılanacak! İşte detaylar..

Yaşlılık döneminde ister evde ister bakımevinde, sağlık ve bakım giderlerinin karşılanmasına ilişkin bakım sigortası gündeme geldi. İşte ayrıntılar...

Yurt dışı müteahhitlik sektörü 11 ayda yaklaşık 10 milyar dolarlık iş üstlendi!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türk yurt dışı müteahhitlik sektörünün 2022 yılının ilk 11 aylık döneminde üstlendiği proje tutarı yaklaşık olarak 10 milyar dolar şeklinde oldu.

Yurt dışı müteahhitlik sektöründen 7 ayda yaklaşık 6 milyar dolarlık iş!

Türk yurt dışı müteahhitlik sektörü, 2022'nin 7 aylık döneminde yaklaşık 6 milyar dolarlık proje üstlendi. 1972'den bu yılın temmuz ayı sonuna kadar 11 bin 293 projeye imza atıldı.

En düşük işsizlik maaşı belli oldu! Güncel işsizlik maaşı ne kadar?

Yeni asgari ücretle beraber geçerli olan işsizlik ödenekleri 1 Temmuz-31 Aralık döneminde verilecek işsizlik ödenekleri, bu dönemde geçerli olan brüt 6 bin 471 TL üzerinden hesaplanacak.

'Tam kapanma' döneminde esnafın da yüzü gülecek!

Koronavirüs salgını nedeniyle mali konuda zor zamanlar geçiren esnafın beklediği haber geldi. Hükümet tam kapanma döneminde de gelir kaybı, ciro kaybı, kira ve sigorta prim destek ödemelerine devam edecek. 

ABD'de 2020 Kasım-Aralık döneminde inşaat ürünleri satışı yüzde 19 arttı!

ABD'de kasım-aralık aylarını kapsayan ve "Tatil Sezonu" olarak adlandırılan dönemde perakende satışlar, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına rağmen yüzde 8,3 artışla 789,4 milyar dolara yükseldi. Aynı zamanda, 2020 Kasım Aralık döneminde inşaat malzemesi satışı yüzde 19 arttı.

ABD'nin en zengin 12 kişisinin serveti salgın döneminde 1 trilyon doları geçti!

ABD'nin en zengin 12 kişisinin serveti, koronavirüs salgını döneminde 1 trilyon doları aştı. Bu, yaklaşık yüzde 40'lık bir artışa tekabül ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sağlık yatırımlarımızın kıymeti salgın döneminde çok iyi anlaşılmıştır!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada, "Muhalefetin sürekli eleştirdiği, 'gereksiz' dediği sağlık yatırımlarımızın kıymeti salgın döneminde çok iyi anlaşılmıştır." diye konuştu.

Koronavirüs döneminde Türkiye'de 32 bin 232 kişi daha milyoner oldu!

Türkiye'de dört aylık pandemi döneminde milyonerlerin serveti 210 milyar 874 milyon lira arttı, toplam milyoner sayısı da 268 bin 602 kişiye dayandı.

BDDK'dan normalleşme döneminde kolaylık kararları!

BDDK, yeni tip koronavirüs salgını sonrası normalleşme döneminde finansal kurumlara bireysel ve ticari müşterilere kolaylık sağlayacakları hususları bildirdi.

İMSAD ‘Pandemi Döneminde Küresel Ticareti Sürdürmek’ toplantısı 12 Mayıs'ta!

İMSAD, 33. Gündem Buluşmaları toplantısını ‘Pandemi Döneminde Küresel Ticareti Sürdürmek’ başlığıyla 12 Mayıs'ta online olarak düzenlenecek...

Bütçe ocak-şubat döneminde fazla verdi!

Bütçe gelirleri şubat ayında 86,1 milyar lira, giderleri 93,5 milyar lira olarak hesaplandı. Bütçe şubat ayında 7 milyar 363 milyon lira açık, ocak-şubat döneminde 14 milyar 139 milyon lira fazla verdi.

Kış döneminde otellerin doluluk oranı Haberi

Kış döneminde otellerin doluluk oranı

TÜRKİYE Turizm Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Side-Manavgat Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Ahmet Özden, bayram tatiliyle doluluk oranı yüzde 90'a ulaşan otellerin okulların açılmasıyla yüzde 75'e düşeceğini söyledi. Kış döneminde ise otellerin yüzde 65'inin kapanmasıyla binlerce çalışanın işsiz kalacağı belirtildi. 



Kurban Bayramı tatili ve okulların geç açılmasıyla iç turizmde belirli ölçüde canlılık oluştuğunu belirten Ahmet Özden, 250 bin yatak kapasitesine sahip olan Manavgat destinasyonun 60 bin turizm çalışanını istihdam ettirdiğini belirtti. Özden, "Bölgemiz turizmde 45 gün sonra ölü sezon diye tabir edilen döneme girecek. Ölü sezonda 250 bin yatak kapasiteli konaklama tesislerinin yüzde 65'i kapanacak. Yüzde 35 oranında açık kalacak. Otellerin yüzde 65 oranında kapanmasıyla 2016 turizm sezonuna kadar yaklaşık 45 bin turizm çalışanı işsiz kalacak" diye konuştu. 



Manavgat'ın Antalya'ya gelen turistler...