26 / 04 / 2024

En düşük işsizlik maaşı belli oldu! Güncel işsizlik maaşı ne kadar?

En düşük işsizlik maaşı belli oldu! Güncel işsizlik maaşı ne kadar?

Yeni asgari ücretle beraber geçerli olan işsizlik ödenekleri 1 Temmuz-31 Aralık döneminde verilecek işsizlik ödenekleri, bu dönemde geçerli olan brüt 6 bin 471 TL üzerinden hesaplanacak.



Her sene 1 Ocak’ta yürürlüğe giren ve tüm sene boyunca geçerli olan asgari ücret, bu sene 1 Temmuz tarihinden itibaren yeniden belirlenerek yüzde 30 oranında zamlandı.

Yaşanan yükseliş, yalnızca asgari ücretlileri değil, işsizlik ödeneği alanların da yüzünü güldürdü. İşsizlik maaşı alanların ödenekleri de yeni asgari ücretle paralel şekilde zamlı olarka ödenecek.

İşsizlik ödeneğine nasıl başvurulur?

En düşük işsizlik maaşı belli oldu! Güncel işsizlik maaşı ne kadar?

Bir iş yerinde çalışır haldeyken; çalışma istek, kabiliyet, sağlık ve yeterliliğine sahip olmasına rağmen, herhangi bir kasıt ve kusuru olmadan işini kaybeden sigortalılara belirli şartlarla halk arasında ‘işsizlik maaşı’ denilen ödenek veriliyor. Günlük işsizlik ödemesi, sigortalının son 4 aylık prime esas kazançları baz alınarak hesaplanan günlük ortalama brüt kazancının yüzde 40’ı olarak hesaplanıyor. Bu formülle hesaplanan işsizlik ödeneği miktarı, aylık asgari ücret brüt tutarının yüzde 80’ini geçemez.

Damga vergisi hariç herhangi bir vergi ve kesintiye uğramayan işsizlik ödeneği, nafaka borçları dışında hacze ve başkasına devredilemez.

BRÜT ÜZERİNDEN HESAPLANACAK


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön