28 / 03 / 2024

kısaca ortak miras ne demektir

kısaca ortak miras ne demektir

Ortak miras nedir kısaca?: Ortak miras insanlığın yüzyıllarca süren çabası ve birikimi sonucu oluşmuştur. İnsanlar bu mirası oluşturmamış olsaydı doğaya egemen olamazdı ve bugünkü iyi yaşam koşullarına kavuşamazdı...

Gelibolu Yarımadası'ndaki kaçak yapılara uydudan sıkı takip!

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı, Gelibolu Yarımadası'nda kültürel mirası tehdit eden kaçak yapıları, uydu ve insansız hava araçlarıyla (İHA) anlık takip ediyor ve yasal süreçleri uyguluyor.

Konut alamayan artık projeye ortak olacak! Proje yatırım fonları nasıl işleyecek? 

SPK’nın taslağını hazırladığı Proje Gayrimenkul Yatırım Fonları ile konutta yeni bir dönem başlayacak. 5-10 milyon TL'ye konut alamayan tüketici küçük birikimleriyle milyarlık projelere ortak olabilecek. İşte detaylar...

Mirasçılardan birisi imza vermezse ne olur?

Ortak miras meselelerinde, mirasçılardan birinin imza vermemesinin hangi duruma yol açtığı merak edilen konulardan biridir. Bu durumda mirasçılardan biri kayıp ya da mirası satmak istemiyor olabilir. Peki mirasçılardan biri imza vermezse ne olur ve ne yapılması gerekir?

Ortak miras nasıl bölünür? Anlaşmalı miras paylaşımı nasıl yapılır?

Ortak miras konusu çoğu kişinin başını ağrıtmaktadır. Devlet dairelerinde yapılan işlemler ile uğraşmak istemeyenler, bu konuda kısa ve öz bilgileri araştırmaktadır. İşte bu konuda merak edilen detaylar!

Samsung'tan devrim gibi hamle! Rakipleri çok kıskanacak

 Bu yıl Tüketici Elektroniği Fuarı veya kısaca CES 2023 etkinliklerinde sırasında ortaya çıkan en ilgi çekici yeniliklerden biri, ekran teknolojisinin önde gelen taraflarından  biri olan Samsung Display tarafından sergilenen, katlanabilir telefonlar için geliştirilmiş bir ekrandı

Miras kalan tapu işlemleri nasıl yapılır?

Miras kalan bir ev, arsa ya da dükkana dair tapu işlemleri nasıl yürütüyor. İşte bu konuda sıkça sorulan “Miras kalan tapu işlemleri nasıl yapılır?” sorusunun yanıtı!

Mirasçılık belgesi nedir? Mirasçılık belgesi nereden alınır?

Mirasçılık belgesi, mirasçılara mahkeme  tarafından verilen ve mirasçı olduklarını kanıtı niteliğinde ki belgedir. Peki, mirasçılık belgesi nereden alınır?

Ortak gayrimenkul nasıl satılır?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde ortak gayrimenkulün satışının yapılıp yapılamayacağını kaleme aldı.

Miras kalan gayrimenkulde hisse satışı yapılabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde belediyede miras kalan gayrimenkullerdeki hisse satışını kaleme aldı. 

Mirasta yeni dönem: Artık hisse senetleri miras kalıyor!

Global Menkul Değerler Genel Müdürü Gülşeyma Doğançay, pandemiyle birlikte küresel olarak hisse senedi piyasasına talebin arttığını belirterek eskiden ev ve arsa miras bırakılırken artık hisse senedi bırakanların sayısının yükseldiğini dile getirdi.

Miras kalan gayrimenkuller sözlü olarak paylaştırılabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper '7 kardeşiz. Babamdan fındık bahçeleri miras kaldı. 6 dönüm araziyi abimin eşi, iki kardeşin üzerine geçirdi. Bana karşılığında şahitler huzurunda bir yer gösterildi. Kendi kafalarına göre geçirilmiş bir yer, şahitler de tanık. Hakkıma nasıl kavuşurum?' sorusunu cevapladı.

Borsada yeni fırıldaklık dalgası: Ortak satışı!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, kendi Twitter hesabından "Borsada yeni fırıldaklık dalgası: Ortak satışı!" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 8 maddelik analizi...

Vergi rekortmeni Matild Manukyan’ın mirası dava konusu oldu!

Vergi rekortmeni Matild Manukyan’ın milyonlarca liralık servetinin tek mirasçısı 80 yaşındaki Kerope Çilingir’in vefatının ardından mal varlığına tedbir konuldu.

kısaca ortak miras ne demektir Haberi

kısaca ortak miras ne demektir


Ortak miras nedir kısaca?: Ortak miras insanlığın yüzyıllarca süren çabası ve birikimi sonucu oluşmuştur. İnsanlar bu mirası oluşturmamış olsaydı doğaya egemen olamazdı ve bugünkü iyi yaşam koşullarına kavuşamazdı.


Ortak miras ürünleri insanların yaşamını kolaylaştırıyor. Daha gelişmiş uygarlıkların da temelini oluşturuyor. Ortak mirasın zenginleşmesi ve gelişmesi insanın değeri, özgürlüğü, eşitliği, hakları ve mutluluğunun da geliştirilmesini sağlıyor. 


İnsanlar geçmişten bugüne kadar sürekli doğayla mücadele etmiştir. İnsanın bu çalışmaları ve beslenme, barınma, yaşama gibi mücadeleleri bilim ve teknoloji alanındaki gelişmeleri sağlamıştır. Binlerce yıl süren bu çabalar insanlığın ortak mirasını oluşturmuştur.


Ortak miras nedir kısaca?


Ortak miras tek bir ulusa ait değildir. İlk çağlarda Sümerler, Babiller, Mısırlılar, Yunanlılar, Orta Çağ’da Müslümanlar Yeni ve Yakın Çağlarda ise Avrupalılar insanlığın ortak mirasına katkıda bulunmuşlardır. 


Ortak miras nedir kısaca?

Ortak mirastan bütün...