16 / 04 / 2024

Kışladağ Altın Madeni nerede

Kışladağ Altın Madeni nerede

Madende 2 milyonuncu ons altının külçe halinde dökümü, gerçekleşti. Uşak’ta işletilen ve Avrupa’nın en büyük altın madeni arasında sayılan Kışladağ Altın Madeni’nde 2 milyonuncu ons altın törenle döküldü.

Kıyıda köşede altını olanlar hemen baksın! Altın tahmini değişti! Altının 3 ve 6 ay sonra geleceği seviye netleşti

Altın fiyatları rekor üstüne rekor kırarken, Citigroup'tan yeni altın tahmini geldi. Tüm bildiklerinizi unutun, altının 3 ve 6 ay sonra geleceği seviye belli oldu.

Altın fiyatlarında rekor üstüne rekor! Kıyıda köşede altını olanlar hemen 3 Mart 2024 altın fiyatlarına bakın!

Mart ayının ilk pazar gününde pek çok yatırımcı da altın fiyatlarındaki son durumu merak ediyor. Rekor üstüne rekor kıran gram altın 2.180 TL olurken, çeyrek altın ise 3 bin 580 TL'den satılıyor.

23 yılda ne kadar altın üretimi gerçekleşti! Türkiye'de altın madenciliğinin ekonomiye katkısı nedir?

Erzincan'ın İliç ilçesinde bulunan Anagold Çöpler Altın Madeni'nde yığın liç alanının kayması sonucu yaşanan facia sonrasında, Türkiye'de sürdürülen metal madenciliği biçiminin çevresel etkilerinden ziyade ekonomiye olan katkısı da gündemde yerini aldı.

Altın talebi 2023'te rekor seviyelere kadar ulaştı...

Dünya Altın Konseyi (WGC), küresel altın talebinin geçen sene yüzde 3 oranında artış ile 4 bin 898 tonu aşarak rekor seviyeye kadar ulaştığı kaydedildi. 

Altın tüm zamanların en yüksek yıllık kapanışına imza attı!

Son zamanlarda rekor üstüne rekor kıran altının ons fiyatı bugün 2 bin 62 dolar ile tüm zamanların en yüksek yıllık kapanışına imza attı.

2023'ün son günü gram altın 2 bin 54 lira! Altın yeni yıla rekorla giriyor! 31 Aralık 2023 altın fiyatları

Altın fiyatları, 2023'ün son günü  yükselmeye devam ediyor. Gram altın bugün 2 bin 54 lira olurken yeni yıla rekorla giriş yapıyor. Peki çeyrek, yarım, tam, Ata, Atabeşli altın bugün ne kadar oldu? İşte 31 Aralık 2023 Pazar altın fiyatları.

Altın rekora doymuyor! Gram, çeyrek, yarım, tam, Ata altın ne kadar oldu? 29 Aralık 2023 altın fiyatları

Altın fiyatları, rekordan rekora koşuyor. Haftanın son işlem gününde de yukarı yönlü hareket eden altın fiyatları yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor.  Gram, çeyrek, yarım, tam, Ata altın ne kadar oldu? 29 Aralık 2023 altın fiyatları.

Altın yeni yıla bomba gibi girecek! Altın fiyatlarındaki yükseliş hız kesmiyor! İşte 26 Aralık Salı altın fiyatları

Altın fiyatlarında yükseliş hız kesmedendevam ediyor. Haftanın ikinci işlem gününde ons altın 2064 dolar oldu. Peki bugün gram altın ne kadar? Çeyrek altın kaç lira? 26 Aralık 2023 altın fiyatları.

Gram, çeyrek, yarım, tam altın ne kadar oldu? Bugün altın fiyatları kaç TL? 25 Aralık 2023 altın fiyatları

Altın fiyatları yatırımcılar tarafından araştırılıyor. 25 Aralık Pazartesi altın fiyatları yatırımcıların odağında. Kapalıçarşı altın fiyatları altın alıp satmak isteyenler tarafından anlık olarak takip ediliyor. 25 Aralık Pazartesi altın fiyatları...

Altın yükseliyor! Elinde 1 gramı bile olanlar aman dikkat! Çeyrek altın bugün kaç TL? 22 Aralık Cuma altın fiyatları

Altın fiyatları yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Altın aşıp satmak isteyenler güncel altın fiyatlarını araştırıyor. Altın fiyatları bugün ne kadar? Gram altın kaç lira? 22 Aralık 2023 Cuma altın fiyatları.

Altın yükselişe geçti! Yastık altında altını olanlar dikkat! 20 Aralık 2023 altın fiyatları

Altın fiyatları güne yükselişle başladı. Altın almak isteyenler güncel altın fiyatlarını anbean takip ediyor. İşte 20 Aralık 2023 altın fiyatları.

Altında dalgalı seyir devam ediyor! Çeyrek altın ne kadar oldu? 19 Aralık 2023 altın fiyatları

Altın fiyatları dün güne yükselişle başlarken, bugün düşüşe geçti. Altında dalgalı seyir devam ederken yatırımcılar güncel altın fiyatlarını araştırıyor. Peki gram altın, çeyrek altın ne kadar? 19 Aralık 2023 canlı altın fiyatları.

Canlı altın fiyatları: 18 Aralık Pazartesi altın fiyatları ne kadar oldu? Altın yatırımcıları dikkat!

18 Aralık Pazartesi altın fiyatları yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Yatırımcılar ''gram altın ne kadar? Bugün altın fiyatları kaç lira? Çeyrek altın kaç TL?'' sorularının yanıtlarını merak ediyor. İşte son dakika altın fiyatları.

Kışladağ Altın Madeni nerede Haberi

Kışladağ Altın Madeni nerede

Madende 2 milyonuncu ons altının külçe halinde dökümü, Uşak Valisi Seddar Yavuz, AK Parti Uşak Milletvekilleri İsmail Güneş, Mehmet Altay ve Belediye Başkanı Nurullah Cahan tarafından gerçekleştirildi. Madeni işleten TÜPRAG Metal Madencilik Müdürü Mehmet Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada 2 milyonuncu ons altının üretimini gerçekleştirmekten büyük gurur yaşadıklarını söyledi.


Sekiz yılda yaklaşık 63 ton altın ürettiklerini ve bunun tamamının Türkiye’de kullanıldığını bildiren Yılmaz, “Sekiz yılda 2,5 milyar dolar katma değer üreterek ülke ekonomisine katkı sağladık” dedi.


Türkiye’nin, Güney Afrika’den sonra dünya’da en fazla altın rezervine sahip ülke olduğuna dikkati çeken Yılmaz, “Dünya’da yılda 2 bin 700 ton altın üretiliyor. Türkiye’de 6 bin 500 ton altın rezervi olduğu tahmin ediliyor. Biz sekiz yılda yaklaşık 63 ton altın üreterek ülke ekonomisine 2.5 milyar...