19 / 04 / 2024

kısmi kamulaştırmanın sonuçları

kısmi kamulaştırmanın sonuçları

Kamulaştırma davalarında bedel tespit esasları kapsamında, idarece belgelerin mahkemeye verildiği günün dava tarihi olarak esas alınacağına ilişkin yargıtay kararı ile ilgili bilgiler aşağıda yer alıyor...

Kısmi kamulaştırmanın sonuçları!

Kısmi kamulaştırmanın sonuçları kapsamında taşınmazın kamulaştırılmayan kısmında, kamulaştırma işlemi nedeniyle meydana gelebilecek değer değişikliğinin bilirkişi incelemesinde dikkate alınması önem arz ediyor. İhtiyaç ölçüsünde kamulaştırma yapılıyor...

Emeklilerin bayram ikramiyesi pul oldu! Kayıp en az 15 bin lira!

DİSK-AR'ın yaptığı bir araştırmanın sonuçlarına göre emekli bayram ikramiyesinin asgari ücrete oranı 2018 yılında yüzde 62 şeklinde iken 2024 yılında bu oran yüzde 18’e geriledi. Böylelikle de emekli vatandaşların asgari ücrete göre kaybı yalnızca 2024 yılında 15 bin Türk Lirası şeklinde oldu.

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Gürcafer'den büyük tepki! Yabancılara konut satışları 3'e katlandı! 

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği (KTİMB) Başkanı Cafer Gürcafer, yabancılara konut satışının Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay’ın Başbakan Yardımcılığı görevinde iken 1’den 3’e çıkarıldığını açıkladı.

Binasına deprem testi yaptıranlar hemen bakın! Ön inceleme sonuçları açıklanıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kenti afetlere dirençli hale getirmek için başlattığı yapı ön inceleme çalışmasının sonuçları açıklanıyor. İşte ayrıntılar...

Z kuşağının iş hayatından beklentileri neler? İşte, Z kuşağını verimli çalıştırmanın yolları!

İş hayatında artık herşey Z kuşağına göre şekilleniyor. Çünkü 1996 yılı sonrası doğan gençlerin, diğer kuşaklardan çok farklı bir profile sahip. İş dünyası şimdi Z kuşağını verimli bir şekilde çalıştırmanın formüllerini arıyor.

Adalet Bakanlığı'nın personel alım süreci sona erdi: (CTE) için yapılan 626 işçi alımının sonuçları açıklandı!

Adalet Bakanlığı'nın Ceza İnfaz Kurumları için 626 sözleşmeli personel alımına dair sözlü sınav sonuçları duyuruldu. Bu sonuçlar, 10 ayrı branş için yapılan alım sürecini kapsıyor. CTE sözleşmeli personel sınav sonuçlarına nasıl ve hangi platformdan erişilebilir? İşte detaylar...

KYK yurt sonuçları 2023 ne zaman açıklanacak? Öğrenciler heyecanla bekliyor!

KYK yurt başvurularının sonuçlarını bekleyen öğrenciler, özellikle bu yıl üniversiteye yeni kayıt olanlar için heyecan dolu bir sürecin içindeler. Sonuçların açıklanma tarihi hala belirtilmediği için öğrenciler her geçen gün daha da merakla bekliyorlar. Peki KYK sonuçlarında son durum ne?

1999-2008 arası SGK girişi olanlara müjde! Kısmi emeklilikte yeni düzenlemeyle maaşlar arttı!

Kısmi emeklilikte yapılan yeni düzenlemelerle birlikte, aylık maaşlar 7,500 TL seviyesine çıkarıldı. Bu gelişme, emeklilik öncesinde gelir sağlama amacı güden vatandaşlara önemli destek sağlamış oldu. 

Emekli olmak isteyenlere yeni bilet kısmi emeklilik! 3600 gün, aylık 7.500 lira maaşa en az +2.500 lira ek zam!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) yasasından faydalanamayanlara müjde geldi. Yeterli prim ödeme gün sayısını doldurmayan bireyler için kısmi emeklilik seçeneği önemli bir fırsat sunuyor. İşte detaylar...

Araçlarda hangi renk daha fazla değer kaybediyor? Şoke eden sonuçlar açıklandı!

Amerika’da 3 yaşındaki 1,3 milyondan fazla ikinci el otomobil üzerinden gerçekleştirilen araştırma ile otomobillere en fazla değer kaybettiren renkler belli oldu. iSeecars tarafından yapılan araştırmanın sonuçları yayımlandı.

ABD’li ünlü ekonomistten kıyamet senaryosu: ‘Doları ağır sonuçlar bekliyor!’

Amerikalı ekonomist Scott B. MacDonald, dolara yönelik adeta kıyamet senaryosu olacak senaryoyu açıkladı.  MacDonald, Amerika’nın olası temerrüdünün, dolar ve ülke ekonomisi için büyük sonuçlar yaratabileceğini söyledi.

Artan kiralar nedeniyle vasıflı iş gücü, İstanbul’dan kaçmaya başladı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bölgesel İstihdam Ofisi, kentteki 317 firmada asgari ücretteki artışın istihdama etkisini araştırdı. Araştırmanın sonuçlarına göre, firmalar meslekli, nitelikli, uzman ve deneyimli-kıdemli personel bulmakta sıkıntı çekiyor.

Sağlık Bakanlığı personel alımı sonuçları açıklandı! Sağlık Bakanlığı personel alımı tercih sonuçlarını hemen öğren!

ÖSYM'den gelen son dakika açıklamasına göre Sağlık Bakanlığı personel alımı tercih sonuçları açıklandı. Peki Sağlık Bakanlığı personel alımı tercih sonuçları nasıl ve nereden öğrenilir? Sağlık Bakanlığı personel alımı tercih sonuçlarını hemen öğren!

Sağlık Bakanlığı 10 bin 900 işçi alımı kura çekimi ne zaman? Sağlık Bakanlığı işçi alımı sonuçları ne zaman açıklanacak?

Sağlık Bakanlığı işçi alımına dair yoğun bir ilgi var. Vatandaşlar, Sağlık Bakanlığı işçi alımı sonuçlarının ne zaman açıklanacağını araştırıyor. İşte detaylar!

kısmi kamulaştırmanın sonuçları Haberi

kısmi kamulaştırmanın sonuçları


Kamulaştırma davalarında bedel tespit esasları örnek yargıtay kararı ile aşağıda anlatılıyor:


T.C.

YARGITAY

18. HUKUK DAİRESİ

E. 2012/1635

K. 2012/2466

T. 12.3.2012

• KAMULAŞTIRMA BEDELİNİN TESPİTİ ( Bilirkişilerce Yapılan Değer Tespitinde İdarece Belgelerin Mahkemeye Verildiği Gün Olan Dava Tarihinin Esas Alınacağı - Dosya İçerisine Dava Açıldığı Yılın Verileri Getirtildiğinden Bilirkişi Kurulundan Ek Rapor Alınacağı )

• DEĞER TESPİTİ ( Kamulaştırma Bedelinin Tespitinde İdarece Belgelerin Mahkemeye Verildiği Gün Olan Dava Tarihinin Esas Alınacağı - Dava Tarihi Verileri Henüz Belli Olmadığı Gerekçesiyle Bir Önceki Yılın Verileri Esas Alınsa da Veriler Dosyaya Geldiğinden Ek Rapor Alınacağı )

• KAMULAŞTIRILAN TAŞINMAZIN MALİKİNİN ÖLMESİ ( Kamulaştırma Bedelinin Tespiti ve Taşınmazın Davacı İdare Adına Tescili Talebinde Gerekçeli Kararın Tebliği Aşamasında Öldüğünden Malikin Mirasçılarının Davaya Dahil Edilmesi Gerektiği )

ÖZET : Dava, kamulaştırma bedelinin tespitine ilişkindir....