28 / 03 / 2024

KKTC alanya hattı

KKTC alanya hattı

Merkezi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Girne'de bulunan Cyprus Estate, KKTC vatandaşlarına Alanya'dan, Alanyalılara ise KKTC'den ev satışlarının hızlandığını bildirdi. KKTC'den ev alanların ilk tercihinin de Girne olduğu belirtildi.

Aksa Enerji, Türkiye ile KKTC arasına denizaltı kablosuyla enerji köprüsü kuruyor!

Aksa Enerji, imzaladığı 15 yıllık ABD doları bazlı yeni sözleşmeyle Türkiye ile KKTC arasına enterkonnekte denizaltı kablosuyla elektrik hattı çekecek. Aksa Enerji, aynı sözleşme kapsamında KKTC’deki kurulu gücünü de 188 MW seviyesine çıkaracak.

KKTC deniz geçişi isale hattı projesi meclis gündeminde!

KKTC deniz geçişi isale hattı projesine ve onarım işi meclis gündemine taşındı. CHP'li Erdoğdu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Alanya'ya 3.6 milyonluk altyapı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü Alanya’da 15 bin metre uzunluğunda kanalizasyon hattı döşüyor. 3 milyon 600 bin liraya mal olacak kanalizasyon hattının yaklaşık yüzde 85’i tamamlandı.

Alanya’ya 34 bin metre içme suyu hattı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü Alanya’da 18 milyon TL yatırımla 34 bin metre uzunluğunda içme suyu şebeke hattı döşüyor.

Alanya Kalesi teleferik hattı imar planı onaylandı!

Alanya Belediyesi'nin gerçekleştirdiği teleferik projesi ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın talebi doğrultusunda hazırlanan ve Büyükşehir Belediye Meclisi'nin onayına sunulan teleferik projesi 1/5000 ölçekli Koruma Nazım İmar Planı, meclisten ge

KKTC Su Temin Projesi hizmete girdi!

7 Mart 2011'de dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Alaköprü Barajı'nın temelinin atılmasıyla başlayan KKTC Su Temin Projesi hizmete girdi. Dünyada ilk kez uygulanan deniz boru hattı ile adaya su taşınacak.

KKTC'ye Su Temin Projesi'nin açılış töreni bugün!

Türkiye'den KKTC'ye Su Temin Projesinin açılışı yapılıyor. “KKTC Su Temin Projesi” ile Anamur Dragon Çayı üzerindeki Alaköprü Barajı’ndan alınan su, Akdeniz’e döşenen boru hattıyla Girne yakınlarında yapılan Geçitköy Barajı’na aktarılacak.

KKTC'nin su sıkıntısı "Asrın Projesi" ile son buluyor!

"KKTC Su Temin Projesi" ile Anamur Dragon Çayı üzerinde tesis edilen Alaköprü Barajı'ndan alınacak 75 milyon metreküp su, Akdeniz'e döşenen boru hattı vasıtasıyla, Girne yakınlarında inşa edilen Geçitköy Barajına aktarılacak

KKTC Su Temini Projesi'nde isale hattına su verilmeye başlandı!

Türkiye ile KKTC'yi denizin altından bağlayan 'Asrın Projesinde ilk su adaya ulaştı. KKTC Su Temini Projesi kapsamında deniz geçişi isale hattına su verilmeye başlandı.

KKTC Su Temini Projesi'nde son durum!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, KKTC'ye Su Temini Projesi kapsamında deniz geçişi isale hattına su verilmeye başlandığını bildirdi.

Türkiye KKTC arası boru hattında ilk su adaya ulaştı!

Türkiye'den KKTC'ye Su Temini Projesi'nde Alaköprü Barajı'ndan alınan su Anamuryum Dengeleme Deposu'ndan Deniz Geçişi İsale Hattı'na verilmeye başlandı ve adaya taşındı.

Asrın projesinde ilk su KKTC'ye ulaştı!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilen Türkiye ve KKTC’yi denizin altından bağlayan Asrın Projesi’nde ilk su adaya ulaştı. KKTC Su Temini Projesi kapsamında deniz geçişi isale hattına su verilmeye başlandı.

KKTC'ye Su Temini Projesi'nde ilk su adaya ulaştı!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, KKTC'ye Su Temini Projesi kapsamında deniz geçişi isale hattına su verilmeye başlandığını bildirdi.

KKTC alanya hattı Haberi

KKTC alanya hattı

Yavru vatan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) Gime kentinde kumlan Cyprus Estate, genç girişimciler Ayten Kasap ve Eşref Kahvecioğlu yönetiminde KKTC Alanya emlak hattında yoğunlaştılar. 


Cypms Emlak Danışmanlığı yöneticileri Ayten Kasap ve Eşref Kahvecioğlu, KKTC vatandaşlarına Alanya'dan, Alanyalılara ise KKTC'den ev satışlarının hızlandığını söylediler. Uzun yıllar Alanya'da yaşadıktan sonra KKTC'ye yerleşen bir isim olan Kahvecioğlu, son aylarda Alanya'dan 4 kişinin KKTC'den ev satın aldığını, aynı şekilde KKTC vatandaşlarının da Alanya evlerine ilgi gösterdiğini söyledi. KKTC vatandaşlarının Alanya'dan, Alanyalıların KKTC'den emlak satın almasının önünde hiç bir engel olmadığını söyleyen Kahvecioğlu "Türkiye'deki emlak alım-satımlarından tek farkının, satışların Sterlin üzerinden yapılması olduğunu söyleyebilirim" dedi. 


ÇOK YAKIN OLUŞU AVANTAJ


Cyprus Estate yöneticilerinden Ayten Kasap ise KKTC-Alanya hattındaki emlak alımsatımlannda daha çok yatırım amacı gözlemlediklerini belirterek "Bunun...