19 / 04 / 2024

kocaeli deprem çalışmaları

kocaeli deprem çalışmaları

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Gökmen Mengüç, TBMM Depreme Karşı Alınabilecek Önlemleri Araştırma Komisyonu'nda Kocaeli'nde depreme yönelik yapılan çalışmaları anlattı. 

Kocaeli’de 1.502 binada hasar tespit edildi!

17 Ağustos 1999 depremi sonrasında Kocaeli’de 1.502 adet hasarlı binanın olduğu tespit edildi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, hasarlı binalar için çalışmalara başladı.

Çinli heyet Kocaeli'deki deprem çalışmalarına hayran kaldı!

2012 yılında düzenlenen organizasyonun birincilik ödülünü Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, “Depremle yaşamayı öğrenmek” projesiyle almıştı. Bu yıl da farklı bir projeyle toplantıya katılacak olan Büyükşehir Belediyesi, birincilik ödülü için yine iddialı.

Çinli heyet Kocaeli deprem çalışmalarını inceledi!

Çin’in Guangzhou Eyaleti’nden Kocaeli'ne gelen heyet, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde incelemelerde bulundu. Heyet, Genel Sekreter Yardımcısı Gökmen Mengüç ’ü Guangzhou Kentsel Dönüşüm Ödül Töreni’ne davet etti.

Bakan Özhaseki açıkladı: İstanbul'da ve deprem bölgesinde kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesindeki çalışmalar ve İstanbul'daki kentsel dönüşüm ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İşte Özhaseki'nin o konuşması...

Deprem bölgesi için flaş açıklama: Hasar tespit çalışmaları yinelenmeli!

Deprem bölgesinde artçı sarsıntılar devam ederken, depremzedeler evlerinin yine hasar gördüğünü, Jeoloji Mühendisleri Odası da hasar tespit çalışmalarının yinelenmesi gerektiğini söyledi. İşte ayrıntılar...

Deprem bölgesinde konut çalışmaları tam gaz devam ediyor!

11 kenti etkileyen 6 Şubat deprem felaketinin ardından yaraların sarılması ve bölgenin yeniden ayağa kalkması için konut çalışmaları hızla devam ediyor. 

Adıyaman'daki deprem konutlarında dış cephe çalışmaları başladı!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 tarihindeki depremlerden etkilenen Adıyaman'da, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ve Emlak Konut GYO tarafından temeli atılan 26 bin 312 konuttan kaba inşaatı tamamlananlarda dış cephe çalışmalarına başlandı.

Gaziantep İslahiye'deki deprem konutlarında dış cephe çalışmaları yapılıyor!

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde Toplu Konut İdaresi Başkanlığının yaptığı deprem konutlarında kaba inşaatı biten 10 blokta mantolama çalışmaları yapılıyor.

Bakan Özhaseki: Kentsel dönüşüm çalışmalarına ağırlık verilecek!

Bakan Özhaseki, deprem bölgesindeki konutların teslimi için çalışmaların hızlandırılacağını ve depreme dayanıklı konutlar için kentsel dönüşüme ağırlık verileceğini belirtti.

O ildeki yapı stoku riskli mahallede yıkım çalışmaları başladı!

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin merkez üssü olan Kocaeli'de yapı stoku açısından riskli bölgeler arasında yer alan Derince ilçesi Deniz Mahallesi'nde yıkım çalışmaları başladı...

Depremzedeler için istihdam çalışmaları başladı! 'Deprem İstihdam Seferberliği' projesi hayata geçti!

Merkez üstü Kahramanmaraş olan iki büyük deprem 10 ili de derinden etkiledi. Bu illerdeki vatandaşlar için istihdam çalışmaları başladı. İşte detaylar!

Kocaeli Cedit kentsel dönüşüm kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne? 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Cedit kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yıkım çalışmaları devam ediyor. Genel Sekreter Yardımcı Sadık Uysal ile Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanı Sabahattin Yamak devam eden çalışmaları yerinde inceledi.

Kocaeli Kuruçeşme tramvay hattı imalat çalışmaları tamamlanıyor!

Kocaeli'nde Yahyakaptan ve Kuruçeşme’yi birbirine bağlayacak olan tramvay hattı projesinde çalışmalar hızlandı. Proje dahilinde imalat çalışmalarının büyük bölümü tamamlandı. 

Kocaeli Körfez'de kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandı!

Kocaeli'ye bağlı Körfez'de kentsel dönüşüm çalışmaları aralıksız devam ediyor. Çalışmalar dahilinde 4 katlı binanın yıkımı gerçekleşti.

Erzurum'da depreme yönelik çalışmalar hızlandı!

Atatürk Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Müdürlüğü, Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı ile Erzurum başta olmak üzere Doğu Anadolu Bölgesi'nde depreme yönelik çalışmalarını hızlandırdı. 

Kocaeli Kuruçeşme tramvay hattı çalışmalarında son durum ne?

Kocaeli'nde Yahyakaptan ve Kuruçeşme’yi birbirine bağlayacak olan tramvay hattı projesinde çalışmalar Kurban Bayramı'na rağmen tüm hızıyla devam etti. 

kocaeli deprem çalışmaları Haberi

kocaeli deprem çalışmaları

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Gökmen Mengüç, "Güvenli Şehir Kocaeli" başlıklı sunumunda, Kocaeli Afet Zararlarının Azaltılmasında Akıllı Şehir Uygulaması Projesi hakkında bilgi verdi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; proje dahilinde Afet ve Acil Müdahale Sistemi'nin kurulacağını, Deprem Erken Uyarı Sistemi'nin alt yapısının oluşturulacağını söyleyen Mengüç, şehrin, bina risk incelemesinin yapılacağını, altyapı tesislerinin inceleneceğini, afetlerin, tüm boyutlarıyla araştırılacağını ifade etti. Mengüç, Kocaeli ve çevresi için deprem tehlike analizi çalışmasının tamamlandığını açıkladı. 

Belediye sınırları içinde Marmara Depremi'nden sonra, TOKİ tarafından 10 bin 454, Kent Konut İnşaat Sanayi Ticaret AŞ tarafından 9 bin 753 olmak üzere toplam 20 bin 254 konut yapıldığını aktaran Mengüç, tamamlanan projelerin görsellerini milletvekillerine gösterdi. 

Kocaeli Kentsel Dönüşüm Master Planı'nın oluşturulduğuna değinen Mengüç, master planın hazırlanması aşamasında birçok...