25 / 04 / 2024

Kocaeli'ne deprem erken uyarı sistemi geliyor!

Kocaeli'ne deprem erken uyarı sistemi geliyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Gökmen Mengüç, TBMM Depreme Karşı Alınabilecek Önlemleri Araştırma Komisyonu'nda Kocaeli'nde depreme yönelik yapılan çalışmaları anlattı. 



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Gökmen Mengüç, "Güvenli Şehir Kocaeli" başlıklı sunumunda, Kocaeli Afet Zararlarının Azaltılmasında Akıllı Şehir Uygulaması Projesi hakkında bilgi verdi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; proje dahilinde Afet ve Acil Müdahale Sistemi'nin kurulacağını, Deprem Erken Uyarı Sistemi'nin alt yapısının oluşturulacağını söyleyen Mengüç, şehrin, bina risk incelemesinin yapılacağını, altyapı tesislerinin inceleneceğini, afetlerin, tüm boyutlarıyla araştırılacağını ifade etti. Mengüç, Kocaeli ve çevresi için deprem tehlike analizi çalışmasının tamamlandığını açıkladı. 

Kocaeli ne deprem erken uyarı sistemi geliyor!

Belediye sınırları içinde Marmara Depremi'nden sonra,  TOKİ  tarafından 10 bin 454, Kent Konut İnşaat Sanayi Ticaret AŞ tarafından 9 bin 753 olmak üzere toplam 20 bin 254 konut yapıldığını aktaran Mengüç, tamamlanan projelerin görsellerini milletvekillerine gösterdi. 

Kocaeli Kentsel Dönüşüm Master Planı'nın oluşturulduğuna değinen Mengüç, master planın hazırlanması aşamasında birçok kriterin kullanıldığını ve detaylı analizlerin yapıldığını vurguladı.

Önerilerini anlatan Mengüç, "Tüm iller için yerel zemin haritaları hazırlanarak yerel ölçekte zemin ve deprem riski tanımlanmalı. Etkin zemin ve bina denetimi için yapı denetim firması ortakları içinde jeofizik ve jeoloji mühendislerinin yer almasını zorunlu hale getirecek bir düzenleme yapılmalı. Zemin etütlerinin arazide denetlenmesi sağlanmalı." diye konuştu.
 

Kocaeli'nin deprem risk haritası çıkarıldı! 


Geri Dön