25 / 04 / 2024

Kocaeli imar ve bayındırlık toplantısı

Kocaeli imar ve bayındırlık toplantısı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Bayındırlık Komisyonu, her ay bir toplantısını farklı bir ilçede gerçekleştirecek. Zekeriya Özak, "Bu kararla yerindelik esasına uygun olarak ilçelerimizin imar sorunları ile ilgili tecrübe paylaşımları yapacağız." de

İmar ve plan sorununu çözdük diyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na bakın vatandaş ne yanıt verdi! 

Sarıyer'in 50 yıllık imar sorununu, Ataşehir'de 25 yıllık plan sorununu çözdüklerini söyleyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na vatandaşlardan yanıt gecikmedi. İşte İBB Başkanı İmamoğlu'nun paylaşımı ve o paylaşıma gelen yanıtlar...

Belediye bütçesi 500 milyonla 1957'de rekor kırmış! Nedeni; İmar ve istimlak çalışmaları...

1957 yılında belediye bütçesine 500 milyon lira ayrılacağı belirtilmiş. Rekor bütçenin imar ve istimlak çalışmalarından dolayı bu rakama ulaştığı aktarılmış.

Kocaeli, Van ve Kahramanmaraş'ta 621 bin TL'den başlayan fiyatlarla satılık arsa fırsatı!

Kocaeli, Van ve Kahramanmaraş'ta yer alan 4 adet arsa satılıyor. Belediyeler resmen ihale tarihini ve fiyatları açıkladı. İşte arsa satışları ile ilgili detaylar... 

İstanbul'un o ilçesinde imar krizi: 35 yıllık evlerde oturanlar konut imarı ve dönüşüm istiyor!

Pendik'te Sanayi Mahallesi sakinleri yetkililere seslendi ve konut imarı ile kentsel dönüşüm talep etti. İşte detaylar...

Emlakta Nostalji: 1942'de imar ve inşaata dair yeni yönetmelik!

1942 yılında toplanacak Umumi Meclis'in gündeminde kentin imarı ve yapılacak inşaata dair yönetmenlik varmış.

İmar ve Kentsel Dönüşüm komisyonlarından onay! Konak'ın silüeti değişecek!

Konak Belediyesi’nin başlatmış olduğu etap etap imar planı çalışmalarına bir yenisi daha ekledi. İmar ve Kentsel Dönüşüm komisyonlarından onay geldi. Konak'ın silüeti değişecek.

Depremlerin ardından nüfusun arttığı o ilçede imar ve inşa çalışmalarına bir yenisi eklendi: 40 km'lik yol yatırımı!

Yeşilyurt Belediyesi, 81 mahallesinde hayata geçirdiği yatırımlarla Malatya’nın yeniden imar ve inşa sürecine önemli katkılar sunmaya devam ediyor. Depremlerin ardından nüfusun arttığı Kuyulu Mahallesinde 40 km'lik yol yatırımına imza atıldı. 

İnşaat sektöründe proje, imar ve altyapı sorunlarına çözüm bekleniyor!

Adana Ticaret Odası’nda inşaat sektörü ile ilgili değerlendirmelerde bulunan meslek grupları, sektörün her damarından kan aktığını dile getirdi ve proje, imar, altyapı gibi sıkıntılara çözüm beklediklerinin altını çizdi. İşte ayrıntılar...

Beykoz'un imar ve iskan sorunu çözülecek mi?

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu ve CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal Beykoz'un imar ve iskan sorununa dikkat çekti...

Libya, yeniden imar ve yapılanma konusunda da birçok projeye ev sahipliği yapacak!

Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe yaptığı açıklamada, "Libya, yeniden imar ve yapılanma konusunda da birçok projeye ev sahipliği yapacaktır" dedi.

Türkiye'nin terörden arındırdığı bölgelerde imar ve inşa faaliyetleri tam gaz!

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin yaptığı açıklamada Fırat'ın batısında ve doğusunda Türkiye'nin terörden arındırdığı bölgelerde imar ve inşa faaliyetlerinin son hızla devam ettiğini söyledi.

Fukuşima'nın yeniden imar ve inşa sürecinin sonraki safhası başlıyor!

Fukuşima Valisi Uçibori Masao yaptığı açıklamada "Gelecek ay Fukuşima'nın yeniden imar ve inşa sürecinin sonraki safhası başlıyor. Sosyal yaşamı geliştirerek Fukuşima'nın parlak geleceği için çalışmayı sürdüreceğiz." dedi.

Ali Öztunç: Yanlış imar ve yapılaşmalar sel felaketlerini tetikliyor!

CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Giresun'daki sel felaketine ilişkin, "İnsan kaynaklı doğa tahribatları, yanlış imar ve yapılaşma politikaları, yanlış su yönetimi politikaları, HES'ler, dere ıslah çalışmaları gibi etkenler bu felaketleri tetikliyor." dedi.

Kocaeli imar ve bayındırlık toplantısı Haberi

Kocaeli imar ve bayındırlık toplantısı

Büyükşehir Belediyesi İmar ve Bayındırlık Komisyonu, her ay bir toplantısını farklı bir ilçede gerçekleştirecek Kurulduğundan bu .yana toplantılarını Büyükşehir Belediyesi'nde gerçekleştiren İmar ve Bayındırlık Komisyonu aldığı bir karar ile bu aydan itibaren her ay komisyon toplantılarından birini ilçe belediyelerinde yapmaya karar verdi. Bu karar doğrultusunda ilk ilçe toplantısı Gebze Belediyesi'nde yapıldı.

TECRÜBE PAYLAŞIMI

Alınan bu karar ile ilgili görüşlerini açıklayan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili ve Komisyon Başkanı Yüksek Mimar Zekeriya Özak, "Aldığımız bu karar sayesinde yerindelik esasına uygun olarak ilçelerimizin imar sorunları ile ilgili tecrübe paylaşımları yapacağız. İlçemizin imar ile ilgili problemlerini imar komisyonumuz bizzat ilçe yetkililerinden dinleyecek. 


Kocaeli...