25 / 04 / 2024

kocaeli kent ormanı

kocaeli kent ormanı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi geleceğin ormanlarını oluşturuyor. Atıl haldeki alanlar teras haline getirilerek ağaçlandırılıyor. Bu kapsamda Tuana Konut Projesi’nin kuzeyinde yer alan 25 bin metrekarelik alan orman haline getiriliyor.

Orman Bölge Müdürlüğü, Kocaeli'de 40 milyon 400 bin TL'ye arsa satacak!

Sakarya Orman Bölge Müdürlüğü İzmit Orman İşletme Müdürlüğü, Kocaeli İli Başiskele İlçesi'nde yer alan arsayı satışa çıkardı. Arsanın muhammen bedeli 40 milyon 400 bin TL olarak belirtildi.

Kocaeli'de 40.4 milyon TL'ye arsa satılıyor! Orman İşletmesi tarihi duyurdu! 

İzmit Orman İşletmesi, Kocaeli ili, Başiskele ilçesi, Ş. Kullar Mahallesi'nde yer alan arsayı satıyor. İşte o ihale ile ilgili merak edilenler... 

Orman Genel Müdürlüğü Kocaeli Başiskele'de arsa satacak! Fiyatını duyan inanamıyor!

Sakarya Orman Bölge Müdürlüğü İzmit Orman İşletme Müdürlüğü, Kocaeli Başiskele'de yer alan arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsa 1.616 metrekare alana sahip.

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden Atatürk Kent Ormanı'nın yanına otel! İstanbul'un göbeğindeki otel 21 yıllığına kiralık!

Vakıflar Genel Müdürlüğü, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ilk projelerinden biri olan İstinye’deki “Atatürk Kent Ormanı'nın yanına otel yaptırmak için kolları sıvadı.

Zeray İnşaat'tan Kocaeli Sağlık Kent Konutları ihalesi açıklaması!

Zeray İnşaat  ‘’Kocaeli Kartepe Sağlık Kent Konutları ihalesi’’ sürecinde yaşananlar hakkında bir açıklama yaptı. İşte Zeray İnşaat'ın o açıklaması...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığından doğal sit-nitelikli doğal koruma alanı ilanı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Bursa Nilüfer'deki Balat Kent Ormanı, "doğal sit-nitelikli doğal koruma alanı" olarak tescillendi.

Ankara Atatürk Orman Çiftliği'nde son durum ne?

Atatürk Orman Çiftliği'nde son durum ne? AOÇ arazisi yapılaşmaya açılacak mı? Aynı zamanda Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, tamamen kurumun tapulu malı olan Bademlik’teki 750 dönümlük alanı kent ormanı yapmaya hazırlanıyor. Ankaraya yeni AOÇ geliyor...

Atatürk Kent Ormanı'nın tüm etapları açıldı!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 82. yıl dönümünde Sarıyer’deki Atatürk Kent Ormanı’nın açılışını yaptı. İmamoğlu, “Şehrin gerçekten kaybedilmiş yılları, kaybedilmiş alanları var. Daha önce bu alanlar niçin İstanbulluların olamadı? Herkesin oturup düşünmesi lazım” dedi.

İBB'den Hacıosman Atatürk Kent Ormanı kaçak inşaat açıklaması!

İBB tarafından ilk etabı 19 Mayıs tarihinde açılan Hacıosman Atatürk Kent Ormanı’ndaki tüm çalışmalar, imar planlarına uygun olarak  yürütülüyor. İBB, imar planlarına göre yapılaşma hakkı yüzde 5 olmasına rağmen, bu hakkın sadece yüzde 1,5’lik kısmını kullanıyor.

İBB'den Hacıosman Atatürk Kent Ormanı'nda kaçak inşaat!

İBB'nin Hacıosman Atatürk Kent Ormanı'nda kaçak yapı inşa ettiği iddia edildi. Geçtiğimiz aylarda yandaş bir şirkete 26 milyon TL'lik ihale veren İBB yönetimi, proje onay merci olan İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü'nden izin almadan kaçak yapı inşaatlarına başladı.

Atatürk Kent Ormanı açıldı!

İBB Park, Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı, Başkan Ekrem İmamoğlu’nun 12 Ekim 2019’daki ziyaretinde, “19 Mayıs’ta açacağız” sözünü verdiği Hacıosman’daki Atatürk Kent Ormanı’nı hizmete açtı.

Atatürk Kent Ormanı 19 Mayıs’ta açılıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu Atatürk Kent Ormanı’nı 19 Mayıs'ta açacaklarını müjdeledi...

Kemerburgaz Kent Ormanı açıldı!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kemerburgaz Kent Ormanı'nın açılış töreninde konuştu. Kılıçdaroğlu, - "Bütün hizmet, rant için değil halk için olmalı; rant için değil çocuklar için olmalı'' dedi.

kocaeli kent ormanı Haberi

kocaeli kent ormanı



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kentteki boş alanları elden geçirerek geleceğin ormanlarını oluşturuyor. Atıl haldeki alanlar teras haline getirilerek ağaçlandırılıyor. Bu kapsamda Tuana Konut Projesi’nin kuzeyinde yer alan 25 bin metrekarelik alan orman haline getiriliyor.


1800 ADET AĞAÇ DİKİLDİ


Eski İstanbul yolu, İzmitkent 1. Etap ve Tuana Konut Projesi arasında kalan bölge ağaçlandırıldı. İş makineleriyle düzenlenerek teras haline getirilen alana bin 800 adet ağaç dikildi. Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından teraslarda 3’er metre aralıkla bin 200 adet toros sediri, 600 adet de akasya fidanı toprakla buluştu. Bölgede sulama kanalları çalışması devam ediyor.



Kocaeli Büyükşehir...