19 / 04 / 2024

kocaeli ne kadarlık ihracat yaptı

kocaeli ne kadarlık ihracat yaptı

Sanayi kenti Kocaeli, yılın 11 aylık döneminde 11,4 milyar dolarlık ihracata imza attı. Kentten yapılan ihracatın yaklaşık yüzde 75'ini kimya ve otomotiv firmaları gerçekleştirdi

Kocaeli'nin ihracatı 10 milyar doları aştı!

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerinden derlenen bilgiye göre, geçen yılın ocak-ekim dönemindeki 10 milyar 537 milyon 41 bin dolarlık ihracat, bu yılın aynı döneminde yüzde 2,6 azalarak 10 milyar 261 milyon 713 bin dolar oldu.

Ayhan Zeytinoğlu: Kocaeli'nin ihracatının artmasını bekliyoruz!

Kocaeli Gümrüklerine göre Ağustos ayı ihracatı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 0,4 artarak 1,2 milyar dolar oldu. İhracat Temmuz ayına göre ise yüzde 33 azaldı. İthalat yüzde 6,3 artarak 4,2 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Kocaeli 8,1 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi!

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre, geçen yıl ocak-ağustos döneminde 8 milyar 553 milyon 275 bin dolar olan kentten ihracat, bu yılın aynı döneminde yüzde 5 azalarak 8 milyar 117 milyon 238 bin dolara geriledi.

Kocaeli'nin ihracatı 5 milyar doları aştı!

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerinden derlenen bilgiye göre Türk imalat sanayisinin yüzde 13'ünü barındıran Kocaeli, yılın ilk 5 ayında 5 milyar doların üzerinde ihracat gerçekleştirdi.

Kocaeli Gölcük'te 18 adet iş yeri satılıyor! İhalesi 15 Haziran'da! 

Kocaeli Gölcük Belediye Başkanlığı, Kocaeli ili, Gölcük ilçesi, Hisareyn rezerv alanındaki 18 adet iş yerini satıyor. Peki Kocaeli Gölcük'te yer alan iş yerlerinin fiyatları ne kadar? 

Emlak Konut GYO, 2021'de ne kadarlık satış gerçekleştirdi?

Emlak Konut GYO, 31 Aralık 2021 tarihli gelir tablosunu yayınladı. Peki Emlak Konut GYO'nun yurt içi satışları ve net satışları ne kadar oldu? İşte ayrıntılar...

Halk GYO 2021'de ne kadarlık kiralama ve satış işlemi gerçekleştirdi?

Halk GYO, 2021 yılında gerçekleştirmiş olduğu satış ve kiralama işlemlerini açıkladı. Peki Halk GYO 2021'de ne kadarlık kiralama ve satış işlemi gerçekleştirdi?

Kocaeli'deki Pembe Köşk restore ediliyor!

Kentteki tarihi yapıları restore eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli'de yer alan Pembe Köşk'ü de baştan aşağı yeniliyor. Yapılan restorasyon çalışmalarıyla köşk özüne döndürülecek.

Kocaeli Sepetçi Köyü'ne yeni konak inşa edilecek!

İzmit’in Sepetçi Köyü’nde 18 Temmuz Salı günü temel atma töreni yapılacak. Kocaeli Sepetçi Köyü'ne yeni konut inşa edilecek.

Kocaeli'ne metro müjdesi!

İzmit Akçaray tramvay projesinin bu yıl hizmete açılacağını söyleyen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli'ne metro müjdesi verdi. Metro, Gebze-Darıca arasında olacak.

Kocaeli Fuar Merkezi'ne yaya köprüsü inşa ediliyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi araç ulaşımını rahatlatmak üzere gerçekleştirdiği proje alanlarına bir yenisini daha ekleyerek yeni yaya köprüleri inşa ediyor.

Kocaeli Uluslararası Fuar Merkezi'ne yeni köprü!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Fuar Merkezi ile Sanayi Mahallesi arasına yeni köprü inşa ediyor.

Kocaeli Eşme Maden Deresi’ne modern köprü!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından Kartepe ilçesi Eşme Maden Deresi üzerine köprü yapımı gerçekleştiriliyor. Proje ile mevcut olarak bulunan köprünün kotu yükseltilecek.

Kocaeli Gölcük TOKİ Evleri'ne 1750 müracat!

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Kocaeli Gölcük Şubesi Başkanı Ali Osman Kılıç, evi olmayan emekliler için hayata geçirilecek olan TOKİ Evleri konusunda bilgi verdi.

Kocaeli İshakçılar Kültür Merkezi'nde son durum!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Derince İshakçılar köyüne yapılan kültür merkezinin yapım çalışmaları devam ediyor. Üç bin metrekare alan üzerinde kurulacak yapı bin 250 metrekare kullanım alanına sahip olacak.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne ait 9 iş yeri kiralandı!

Kocaeli Büyükşehir Encümeni'nde Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş başkanlığında toplanan belediye, mülkiyeti elinde bulunan 14 iş yerini kiralamak, 1 yeri de satmak için ihaleye çıktı.

Kocaeli'nde kiralık daire sıkıntısı yaşanıyor!

Bu günlerde Kocaeli'nde kiralık daire sıkıntısı yaşanıyor. Yeni evlenenler, Kocaeli'ne tayin olanlar ve en önemlisi öğrencilerden kaynaklanan kiralık ev sıkıntısı had safhada. Fiyatlar arttı ama hala sıkıntı devam ediyor.

kocaeli ne kadarlık ihracat yaptı Haberi

kocaeli ne kadarlık ihracat yaptı


Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerinden derlenen bilgiye göre, geçen yılın ocak-kasım dönemindeki 11 milyar 649 milyon 78 bin dolarlık ihracat, bu yılın aynı döneminde yüzde 2,3'lük azalışla 11 milyar 378 milyon 726 bin dolara geriledi. 


İstanbul ve Bursa'nın ardından en fazla ihracat yapan üçüncü şehir olan Kocaeli, ülke genelindeki ihracatın yüzde 8,2'sini karşıladı.  


Toplam kent ihracatının yaklaşık yüzde 75'ine denk gelen 8 milyar 477 milyon 736 bin dolarlık kısmını "kimyevi maddeler ve mamulleri" ile "taşıt araçları ve yan sanayi" sektörlerinde faaliyet gösteren firmalar gerçekleştirdi.  


İlk sıradaki kimya sektörünün ihracatı 4 milyar 511 milyon 667 bin dolar, ikinci sıradaki otomotiv sektörünün ihracatı ise 3 milyar 966 milyon 69 bin dolar olarak kayıtlara geçti.  


Kentten yılın 11 aylık periyodunda en fazla dış...