20 / 04 / 2024

kocaeli Tavşancılda restore edilen binalar

kocaeli Tavşancılda restore edilen binalar

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi zamanla yapı özelliği bozulmaya yüz tutmuş tarihi yapıları bir bir restore ediyor. Aslın uygun olarak restore edilen yapılar kente kazandırılarak tarihin içinde yenilenmiş olarak tekrar yerini alıyorlar.

Kocaeli Dilovası'nda arsa ve 4 katlı bina satılıyor! Ev ve arsa arayanlar dikkat! 

Dilovası Belediye Başkanlığı, Kocaeli ili, Dilovası ilçesi, Tavşancıl Mahallesi'nde yer alan 29 metrekare arsa ile 4 katlı binayı satıyor. İşte ayrıntılar...

Emta İç Mimarlık İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Emta İç Mimarlık İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Maltepe'de Kaya Tavşancı tarafından kuruldu.

TOKİ'den Kocaeli'ye 766 konut!  

TOKİ, Kocaeli'nin Dilovası ve Çayırova ilçelerinde 766 yeni konut inşa edecek. Dilovası kentsel dönüşüm projesi için Tavşancıl'da 1500, Çayırova'da ise 115 konut yapılacak. Her iki ilçedeki projeler için ihale gerçekleştirilecek.

Kocaeli'de 1500 konut için kamulaştırma kararı alındı!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Tavşancıl’da inşa edilecek 1500 konut için kamulaştırma çalışmalarının başladığını açıkladı. 

Bursa'da iki asırlık bina restore edildi!

Bursa'da 19. yüzyılda tüm özellikleriyle inşa edilen, Devlet Misafirhanesi ve Rus Konsolosluğu olarak kullanılan sonrasında konut özelliği taşıyan bina restore edildi.

Hulusi Kentmen'in İzmit'teki evi restore edilecek!

Yeşilçam'ın usta oyuncularından Hulusi Kentmen'in Kocaeli İzmit'te bulunan evi restore edilecek. Ev, restore çalışmalarının ardından sanat evi olarak hizmet verecek. 

Darıca'daki tarihi Rum evleri restore edilecek!

Kocaeli'nin Darıca ilçesinde Rum mimarisine uygun inşa edilen, bazıları yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kalan tarihi 22 ev restore edilecek. 

Kartepe İstasyon Camisi restore ediliyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kartepe İstasyon Cami'nin restore edilmesi için harekete geçti.

21 yılda Kocaeli'de toplanan deprem vergilerinin tutarı TBMM'de!

1999 yılından beri Kocaeli ilinde toplanan deprem vergilerinin tutarı meclis gündemine taşındı. CHP'li Tarhan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Damat İbrahim Paşa Külliyesi 28 Şubat'ta açılacak!

Sultan 3. Ahmed'in Sadrazamı Nevşehirli Damat İbrahim Paşa tarafından Fatih'te 1720'de inşa ettirilen külliye, yaklaşık 1 milyon 751 bin 101 lira bedelle 4,5 yılda restore edildi

Tarihi Tavşancıl evleri restore edilecek!

Kocaeli Tavşancıl'daki 54 tarihi yapının 15'i restore ediliyor. Tavşancıl'ın tarihi dokusunu korumak için yapılan projede, tarihi binalar yeniden kullanılabilir hale getirilecek...

Kocaeli'de 1 yılda 16 yapı projesi bitti, diğerleri yolda!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 1 yılda 16 yapı projesini tamamladı.

Kocaeli'deki Pembe Köşk restore ediliyor!

Kentteki tarihi yapıları restore eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli'de yer alan Pembe Köşk'ü de baştan aşağı yeniliyor. Yapılan restorasyon çalışmalarıyla köşk özüne döndürülecek.

kocaeli Tavşancılda restore edilen binalar Haberi

kocaeli Tavşancılda restore edilen binalar

Dilovası Tavşancıl’da 50M-1B Pafta, 1781 parselde bulunan yöreye özgü mimari özelliği taşıyan yapı restore ediliyor.


REKONSTRÜKSYONU YAPILACAK


Rekonstrüksiyonu yapılacak olan yapı 7buçuk metre yüksekliğe sahip. Zemin katı 76 metrekare olan yapının birinci katı ise 84 metrekare ölçülerinde. Aslına uygun olarak inşa edilen yapı kalıntısının sökümü yapıldıktan sonra taş malzeme yeniden kullanım için parsel içinde istiflendi. Parsel yıkıntı ve molozdan temizlendikten sonra rekonstrüksiyon projesinde önerilen kotlara getirildi. Temeli radye olarak yapılan yapının büyük bir kısmını ahşap elemanlar oluşturuyor.


TAŞ TEMEL YAPILIYOR


Zemin kat beden duvarlarının bir kısmındaki taş duvar taşıyıcı sistemi oluşturuyor. Proje kapsamında parsel sınırına uygun yükseklikte 86 metre bahçe duvarı (tuğla harpuştalı taş duvar) yapılacak. Yapının kapı, pencere doğramalarında, merpen, tavan kaplaması 1. kat döşemesi ve dış cephesinde ahşap malzeme kullanılacak. Yapının...