16 / 04 / 2024

komşu parsel işgal edilebilir mi

komşu parsel işgal edilebilir mi

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, sahibi olduğu parselin komşu parselle arasında yol olduğunu aktaran okuyucu, komşunun otel inşa ettiğini ve parseline tesis kurduğunu söyledi. Okuyucu şimdi ne yapabileceğini sordu.

Beşiktaş'ta 200 bin metrekarelik alan siteler tarafından işgal altında! Sayıştay'dan Beşiktaş'a uyarı!

Beşiktaş'ta imar planlarında  yeşil alan olan ve vatandaşların kullanması gereken binlerce metrekarelik alanın site ve konutlar tarafından işgal altıda olduğu ortaya çıktı.

Japon deprem uzmanından İstanbul, İzmir ve Doğu Anadolu için deprem uyarısı! Resmen açıkladı! SON DAKİKA!

Japon yüksek inşaat mühendisi, mimar ve deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, İstanbul, İzmir ve Doğu Anadolu için deprem uyarısı yaptı. İşte uzmanın o açıklamaları...

Fuzuli işgal ne demek? Fuzuli işgal nedeniyle tahliye nasıl olur?

Fuzuli işgal, gayrimenkul alanında kullanılan terimlerden biridir. Gecekondulaşma olarak da İngilizce’den Türkçe’ye geçen bu terimin asıl anlamını bilmekte fayda var. Gayrimenkul hukuğunda bu terim biraz farklı tanımlanır. Peki fuzuli işgal nedir ve yasal sonuçları nelerdir? 

Okul servisi ücretleri yıllık 100 bin TL'ye dayandı! Veliler servislerden kaçıyor! 

Okullarda servis ücretleri yıllık 100 bin lira seviyelerine çıkarken, bazı veliler birkaç komşu çocuğunun taşındığı ‘komşu turizm’i tercih etmeye başladı. İşte ayrıntılar...

Apartmanda gürültü yapan komşu nereye şikayet edilir?

Apartmanda gürültü, oldukça rahatsız edici bir durumdur. Bu durumun önlenmesi için rahatsız olan kişinin belirli bir yere şikayet etmesi gerekiyor. Peki apartmanda gürültü yapan komşu nereye şikayet edilir ve ne yapılmalıdır? İşte rahatsız olan apartman sakinlerinin hakkını alacak yöntemler...

Marinada Residence ile Ataköy Marina'ya komşu bir yaşam başlıyor!

Mega kent İstanbul’da, marina içinde inşa edilen ilk ve tek rezidans projesi olan Ataköy Marinada Residence, Ataköy Marina'ya komşu bir yaşam başlıyor...

THY'den iç hat uçuşları için bilet kampanyası! 399 liradan başlayan fiyatlar! İşte kampanya detayları...

Türk Hava Yolları iç hat uçuşları için bir kampanya daha düzenledi. Kampanya kapsamında iç hatlarda yapılacak uçuşlarda 399 liradan başlayan avantajlı bilet uygulaması başlatıldı.

Fuzuli işgal nedir? Fuzuli işgal ne anlama geliyor?

Fuzuli işgal kelimesinin ne olduğu vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Gayrimenkul alanında pek çok terim vardır. Fuzuli işgal de bu terimlerden biridir. Peki fuzuli işgal nedir İşte detaylar!

Gürültücü komşu nereye şikayet edilir?

Apartman ve sitelerde en çok yaşanan sorunlardan biri gürültü şikayeti olarak karşımıza çıkıyor. Peki, gürültücü komşu için ne yapılır? Gürültücü komşu nereye şikayet edilir? İşte konu hakkında tüm merak edilenleri sizler için derledik..

Kanal İstanbul’a komşu Hoşdere'deki imar değişikliğine mahkemeden 2. ret!

Kanal İstanbul projesine komşu bölge olan Başakşehir Hoşdere'de, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın konut ısrarı mahkemece ikinci defa haksız görüldü. 

Çağatay Ulusoy, Kenan İmirzalıoğlu ve Kıvanç Tatlıtuğ'a komşu oluyor!

Başarılı oyuncu Çağatay Ulusoy, tatilcilerin gözdesi Marmaris-Bozburun’dan arsa aldı. Yeni dizisi "Süslü Korkuluk" ile dikkat çeken Ulusoy, Kenan İmirzalıoğlu ve Kıvanç Tatlıtuğ'a komşu oldu.

Gürültücü komşu ceza alır mı?

Takvim gazetesi yazarları arasında yer alan Feride Hilal İmal bugünkü gürültü yapan komşuyu kaleme aldı. Peki gürültücü komşu ceza alır mı?

İsrail, Doğu Kudüs'te Yahudi yerleşimciler için 730 yeni konut inşa edecek!

İsrail makamlarının işgal altında olan Doğu Kudüs'te Yahudi yerleşimciler için yükselecek olan 12 katlı 14 bina kapsamında toplamda 730 yeni konutun inşasını onayladığı belirtildi.

komşu parsel işgal edilebilir mi Haberi

komşu parsel işgal edilebilir mi

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, sahibi olduğu parselin komşu parselle arasında yol olduğunu aktaran okuyucu, komşusunun parseline otel inşa ettiğini ve hem yola hem de onun parseline tecavüz ile zemin altına birtakım tesislerini kurup üzerini kapattığını belirtti. Kaymakamlığa yaptığı başvurusunun süre yönünden reddedildiğini dile getiren okuyucu, yine bu komşunun parselindeki bazı varlıkları kaldırdığını ve kendi bahçesi gibi kullandığını aktardı. Okuyucu şimdi ne yapabileceğini sordu. İşte Tamer Heper'in yanıtı...

***

Okuyucu adeta sitem eder gibi soru yöneltmekte haksız sayılmaz. Elbette bir umuma ait yol işgal ediliyorsa, bu işgale ilişkin yapım devam etmekteyken yerel belediyenin müdahalede bulunması gerekir. Yapım sırasında deniyor, çünkü yapım esnasında durum kolaylıkla takip edilebilir. Bugün yeraltına alınmış ve mevcudiyeti gizlenmiş. Şimdi bir şikayet ile kamuya...