19 / 04 / 2024

Konak Pier restore çalışmaları

Konak Pier restore çalışmaları

İzmir'in tarihi yapılarından Konak Pier'deki tadilat çalışmaları görenleri hayrete düşürdü. Yıllara meydan okuyan binanın duvarları iş makineleri ile yıkıldı ve yapının tarihi bütünlüğü ortadan kalktı.

Konak Pier'deki restorasyon çalışmaları devam ediyor!

Restorasyon adında ‘tadilat’ denilebilecek çalışmalar İzmir’in göbeğinde ve herkesin iyi bildiği Konak Pier’de gerçekleşiyor. İş makinalarının rahat çalışması için tarihi yapının bir duvarının yerle bir edilmesi ise sahipsizliğe örnek oluşturuyor

Muğla Milas'taki konak ve hanlar restore edilecek: Osmanlı köyü olacak!

Muğla Milas'taki kaderine terk edilen Osmanlı’nın izlerini taşıyan konak ve hanların restore edilerek kültür turizmine kazandırılması planlanıyor...

Ordu'daki Selimiye Konak restore ediliyor!

Tarihi miraslara sahip çıkarak gelecek kuşaklara aktarılması noktasında çalışmalarına devam eden Ordu Büyükşehir Belediyesi, Selimiye Konak’ı restorasyon çalışmalarının tamamlanmasından sonra belediyeye ait konuk evi olarak hizmete sunacak.

İzmir Çakırağa Konağı restorasyon bekliyor!

İzmir bulunan 250 yıllık Çakırağa Konağı 90'lı yılların başında restore edilerek müzeye çevrilmişti. Konak tekrar restore edilmek için kapatıldı. Vatandaşlar konağın tekrar hizmete girmesini istiyor.

Denizli'deki Mavi Konak restore edildi!

Denizli Büyükşehir Belediyesi, yok olmaya yüz tutan Çivril ilçesindeki Mavi Konak’ı restore etti.

Kocaeli'deki Çıpalı Konak restore ediliyor!

Çalışmalarını hız kesmeden sürdüren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Karamürsel’in Ereğli Mahallesi’ndeki tarihi yapıları restore ediyor.

Akçakoca'daki tarihi konak sağlık merkezi olacak!

Batı Karadeniz'in en önemli turizm merkezleri arasında yer alan Akçakoca'da, Tarihi Yukarı Mahalle'de yer alan konak, restore edilerek sağlık merkezi halinde getirilecek.

700 yıllık Osmanlı köyü Cumalıkızık'ta harabe konak restore edildi!

İstanbul'da gıda sektöründe 42 yılını geçiren tarihe meraklı olan iş adamı Murat Uysal, emekli olduktan sonra UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne alınan 700 yıllık Osmanlı köyü Cumalıkızık'ta harabe bir konağı restore ettirdi.

Nevşehir'deki 106 yıllık taş konak turizme kazandırıldı!

Nevşehir'in Kaymaklı Beldesi'nde bulunan 106 yıllık konak yeniden inşa edildi. Tarihi kona, restore edilerek, turizme kazandırıldı.

Yozgat'taki 20 tarihi konak kamulaştırıldı!

Yozgat Belediyesi tarafından 20 eski ev ve konak kamulaştırıldı. Tarihi konakların aslına uygun bir şekilde restore edilmesi için çalışmalar başlatıldı. 

Yozgat'ın tarihi konağı restore edilmeyi bekliyor!

Yozgat'ın Lök Köyünde bulunan 2 asırlık tarihi konak ve hamam, gelecek nesillere aktarılmak için restore edilmeyi bekliyor.

İzmir'deki Alanyalı Konağı restore edilecek!

Başlattığı restorasyon atağıyla yıkılmaya yüz tutan tarihi yapıları ayağa kaldıran Konak Belediyesi, Kemeraltı'nda yer alan Alanyalı Konağı'nı restore edecek.

İzmit Portakal Hafız Konağı restore ediliyor!

İzmit Çukurbağ Mahallesi’nde yer alan tarihi İzmit Portakal Hafız Konağı restore ediliyor. Konak, aslına uygun olarak yeniden inşa ediliyor.

Trabzon'daki Taşkın Konak restore edildi!

Kentteki tarihi yapıları restore eden Trabzon Büyükşehir Belediyesi Ortahisar'da yer alan Taşkın Konağı restore etti.

Konak Pier restore çalışmaları Haberi

Konak Pier restore çalışmaları


İzmir'in tarihi yapılarından Konak Pier'deki tadilat çalışmaları görenleri hayrete düşürdü. Yıllara meydan okuyan binanın duvarları iş makineleri ile yıkıldı ve yapının tarihi bütünlüğü ortadan kalktı. 

Paris'teki Eyfel Kulesi'nin mimarı olarak da bilinen ünlü Fransız mimar Gustave Eiffel'in 1890 yılında tasarladığı yapının Pasaport'a bakan cephesinde gerçekleşen tadilat işlemleri "gecekonduyu" andıran manzaralar ortaya çıkardı. 1995 yılında alışveriş merkezi olarak düzenlenmek için kapsamlı bir tadilata alınan tarihi yapıdaki son tadilat çalışmasını görenler şaşkına döndü. İş makinelerinin rahat çalışması için tarihi yapının bir duvarı yerle bir edildi, restorasyonun iş makineleriyle sürdürülmesi tepki topladı. 


'Cahilce bir çalışma'

İkinci tadilat çalışmalarıyla harabeye dönen yapının yenileme çalışmalarında kepçenin binanın içine girmesi için tarihi duvarlardan birinin yıkıldığı, içeride toplanan molozların bu sayede dışarıdaki kamyonlara yüklendiği iddia edildi. 

Deniz Kuvvetleri'nin taşınmasının ardından...