19 / 04 / 2024

Konkordato harcı ne kadar 2020

Konkordato harcı ne kadar 2020

Konkordato başvurusu yapan inşaat şirketleri, bildirilen alacakları sayısının üç katı tutarında tebligat gideri haricinde konkordato komiserine 5 aylık 5 bin liralık ücret olmak üzere toplam 8 kalem için avans ödemesi yapacak.

Ev satarken tapu harcını kim öder?

Ev satarken tapu harcı ödenmesi gereken bir yükümlülüktür. Bu harç, belirli şekilde hesaplanır. Bu noktada tapu harcının ne olduğunu bilmek önemlidir. Peki tapu harcı ne anlama gelir, kim tarafından nasıl ödenir? İşte ev satarken tapu harcı ödemesi ile ilgili önemli bilgiler...

Trampa Nedir? Trampa Harcı Ne Kadar?

Trampa, emlak sektöründe kullanılan bir kavram olup gayrimenkul sahiplerini yakından ilgilendirmektedir. Değişim anlamına gelen trampanın neyi ifade ettiği merak edilmektedir. Önemli bir kavram olduğu için bu sektörle ilgilenen kişilerin bilmesi faydalıdır. Peki trampa nedir ve harcı ne kadardır?

2023’te ehliyet harcı ne kadar olacak? Ehliyet harç ücreti nereye yatırılır?

Ehliyet harcının yeni yılda yani 2023’te ne kadar olacağı araştırılıyor. İşte ehliyet harcına dair merak edilip sorulan sorulara dair detaylar!

Arsa satışında tapu harcı ne kadar?

Tapu harcı hem ev hem de arsa için ayrı ayrı araştırılmaktadır. Arsa satışında tapu harcı ne kadar? sorusu pek çok kişi tarafından araştırılmaktadır. İşte merak edilenler!

2022 Pasaport harcı ne kadar? 6 aylık pasaport ne kadar? Pasaport harcı ödemesi nasıl yapılır?

Yeni yıl ile birlikte pasaport harçlarına da zam gelecek. Peki 2022 pasaport harcı ne kadar? Pasaport harcı ödemesi nereye yapılır?

Yapı Kullanma İzin Belgesi 2022 harcı ne kadar?

İnşaat halindeki konutlar için tamamlandığı andan itibaren izin belgesi ya da iskan belgesi olarak da bilinen yapı kullanma izin belgesi alınması gerekiyor. Peki, Yapı Kullanma İzin Belgesi 2022 harcı ne kadar? İşte tüm detaylar...

Tapu harcı hesaplama 2022! Ev, arsa, dükkan tapu harcı ne kadar?

Tapu dairelerinde yapılan işlemlerin başında alım satım/devir işlemleri yer alıyor. Gayrimenkulünü satanlar da alanlar da tapu harcı ödüyor. Peki, tapu alım satım harcı ne kadar?

Yurt dışı çıkış harcı ne kadar oldu? 2022 yurt dışı çıkış harcı pullarına ne kadar zam geldi?

Resmî Gazete’de yayımlanan karara göre; 2022 yılında geçerli olmak üzere yurt dışı çıkış harçlarına zam yapıldı. Daha önce 50 Türk lirası olarak satılan yurt dışı çıkış harç pullarına, yüzde 200 zam yapıldı. Peki yurt dışı çıkış harcına ne kadar zam geldi? İşte detaylar…

1. derece yakına tapu devri nasıl yapılır? Tapu devri harcı ne kadar?

Tapu devir işlemleri, aile içinde yapılabiliyor. Peki, 1. derece yakına tapu devri nasıl yapılır? 1. derece akrabaya tapu devri harcı ne kadar? İşte bilinmesi gereken her şey...

Hisseli tapu harcı ne kadar 2022?

Hisseli tapu satın alma işlemlerinin tamamlanması için tapu dairesinde belli oranlarda harç ödemesi yapılıyor. Peki, hisseli tapu harcı ne kadar 2022?

Tapu harcı ne kadar 2022?

Tapu dairesinde alım satım işi olan mal sahipleri ne kadar masraf çıkacağını merak ediyor. Peki, tapu harcı ne kadar 2022?

Tapu cebri satış ne demek?

Tapuda yapılan işlemlerden biri de cebri satış olarak karşımıza çıkıyor. Peki, Tapu cebri satış ne demek? Hangi belgelerle tapu müdürlüğüne gidilir ve cebri satış harcı ne kadardır?

İskan harcı 2022 ne kadar oldu?

2022 yılı ile birlikte yeniden belirlenen imar harçları arasında yapı kullanma izin belgesi yani iskan harcı da yer alıyor. Peki, iskan harcı ne kadar oldu?

Konkordato harcı ne kadar 2020 Haberi

Konkordato harcı ne kadar 2020

Adalet Bakanlığı, Konkordato Gider Avans tarifelerini açıkladı. Bu durumda konkordato başvurusu yapan kişi, bildirilen alacakları sayısının üç katı tutarında tebligat gideri haricinde, konkordato komiserine 5 aylık 5 bin liralık ücret olmak üzere toplam 8 kalemde avans ödemesi yapacak.

Dünya'da yer alan habere göre; Resmi Gazete’de yayınlanan Adalet Bakanlığı tebliği kapsamında konkordato talep isteyenlerden avans niteliğinde alınacak ücretler şu şekilde:“Bildirilen alacaklı sayısının üç katı tutarında tebligat gideri, Türkiye Ticaret Sicili Gazetesinde yayınlanacak yedi adet ilan bedelinin asgari tutarı olan 700,00 Türk Lirası, Resmî İlan Fiyat Tarifesinde belirlenen Basın-İlan Kurumu resmî ilan portalında yapılacak yedi adet ilan bedelinin asgari tutarı, ilgili kurum ve kuruluşlara yapılacak bildirim için elli adet iadeli taahhütlü posta ücreti, bilirkişi için Bilirkişilik Asgari Ücret Tarifesinde belirlenen ücretin üç...