29 / 03 / 2024

Konkordato ilanı

Konkordato ilanı

Ekonomi Bakanlığı'nın bankalarla yaptığı müzakere sonucunda 787 firma konkordatoda sürecinden çıktı. Konkordato sürecinden çıkan firmaların bankalara olan toplam 8 milyar TL’lik kredi borcu da iyileştirildi.

Konkordato ilanını zorlaştıran teklif yasalaştı!

Konkordato ilanını yeniden düzenleyen teklif Meclis Genel Kurulu'nda yasalaştı. Buna göre; konkordato raporunu verecek denetim kuruluşları daraltılacak.

Konut projeleri yarım kaldı, binlerce mağdur var denilen inşaat şirketinden şok açıklama: Batmadık, ayaktayız!

Geçtiğimiz günlerde konkordato ilan ettiği duyurulan ve konut projeleri yarım kaldığı iddia edilen inşaat devinden flaş bir açıklama geldi. İşte detaylar...

9 AVM için konkordato talebi verilmişti! AYD Başkanı açıkladı! AVM’leri bu noktaya getiren ne oldu? 

İçine düştükleri finansal krizi aşamayan 9 AVM için konkordato ilan edilmişti. Peki AVM’leri bu noktaya getiren ne oldu? 

Ünlü turizm firması iflas bayrağını çekti! Tüm çalışanları işten çıkarıldı

Dünya genelinde yayılan işten çıkarma ve iflas haberlerine bir yenisi daha eklendi. Konaklama, tur, uçak bileti ve VIP transfer hizmetleri sunan ünlü turizm şirketinin konkordato ilan ettiği ve bütün çalışanlarını işten çıkardığı açıklandı.

Emay İnşaat'ın konkordato davası 27 Aralık'ta!

Kasım 2018'de konkordato ilan eden ve 1 yıllık kesin mühlet, 6 aylık ek mühlet ve sonrasında Kovid-19 pandemisi sebebiyle tekrar mühlet gibi birçok süreçten geçen Emay İnşaat'ın konkordato davası 27 Aralık'ta görülecek.

Metsan İnşaat'ın konkordato davasında yeni gelişme!

Yaklaşık 2 sene önce İstanbul'da Nexus projesini hayata geçiren Metsan inşaat'ın konkordato ilan etmişti. Geçtiğimiz hafta şirketin konkordato süreci tamamlandı ve bankalarla uzlaşma sağlandı. Peki ne oldu? İşte detaylar...

Emay İnşaat'ın konkordato davası için karar alındı!

İstanbul'da gerçekleştirdiği projelerle tanınan, 2008'de kurumlar vergisi Türkiye rekortmenliğinde 62'nci sırada yer alan Emay inşaat, 2018 Kasım'da konkordato ilan etmişti. Konkordato davası için karar alındı.

Emay İnşaat'ın konkordato davasında flaş gelişme!

2008'de kurumlar vergisi Türkiye rekortmenliğinde 62'nci sırada yer alan Emay İnşaat 2018 Kasım'da konkordato ilan etmişti. Emay İnşaat hakkında yeni bir karar alındı...

Muğla'da son 1 yılda iflas eden ve konkordato ilan eden işletme sayısı TBMM'de!

Muğla'da son 1 yılda iflas eden, kapanan ve konkordato ilan eden işletme sayısı ile icra dosyası verileri meclis gündemine taşındı. CHP'li Erbay konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Son bir yılda konkordato ilan eden şirket sayısı mecliste!

Son bir yılda konkordato ilan eden şirket sayısı meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Emay İnşaat için nihai karar 1 Mart'ta verilecek!

2008'de kurumlar vergisi Türkiye rekortmenliğinde 62'nci sırada yer alan Emay İnşaat 2018 Kasım'da konkordato ilan etmişti. Emay İnşaat için nihai karar 1 Mart 2021 tarihindeki duruşmada verilecek.

AC Yapı'nın konkordato davasında şok gelişme!

Ali coşkun tarafından 2008 yılının Ocak ayında kurulan AC Yapı, konkordato talebinde bulunmuştu. Şirketin konkordato davası duruşma günü ilan edildi...

DSG İnşaat'ın iflas davasında şok gelişme!

İstanbul Havalimanı, Rixos, Swissotel ve Four Seasons otelleri gibi yapıların inşaatlarında görev yapan DSG İnşaat, konkordato ilan etmişti. Şirket hakkında yeni bir karar verildi...

Evyap İnşaat'ın kesin mühlet kararı 28 gün daha uzatıldı!

26 yıl boyunca gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren Evyap İnşaat, konkordato ilan etmişti. Şirket hakkında yeni karar çıktı. 

Konkordato ilanı Haberi

Konkordato ilanı

Ekonomide gerçekleştirilen dengeleme politikaları sayesinde 787 firma  konkordato sürecinden ayrıldı. Konkordato müracaatları azalırken konkordato sürecinden ayrılan firmaların sayısının gelecek günlerde artması bekleniyor. Firmaların süreçten ayrılmasıyla beraber bankalara olan 8 milyar TL’lik kredi borcu da konkordato kapsamından çıkarıldı.

Akşam Gazetesi'nden Miray Çimen'in haberine göre; 2018'in son çeyreğinde  yeni konkordato müracaatları 3’te 2 oranında azalırken yeni başvurular 3’te 1 oranında düşüş yaşadı. Bununla beraber  konkordato müracaatları 2018 ekimde 457, kasımda 483, aralıkta 326, ocakta 167, şubatta 165, martta 97,  12 Nisan’a kadar ise  40 olarak kaydedildi.

Pek çok banka konkordatolu bankaların borçlarını ödeyebilmeleri için heyetler kurdu ve çalışmalar başlattı. Özellikle yedi büyük banka kredi yapılandırma çalışmalarına hız verdi. Bu çalışmaların sonunda yüzlerce firmanın kredi borcu yapılandırıldı. Konkordato sürecinden çıkan 787 firmanın yaklaşık 8 milyarlık kredi paketi konkordatodan çıkarıldı.

Konkordatodan çıkış yapan...