20 / 04 / 2024

Kontrat süresi dolmadan evden çıkmak

Kontrat süresi dolmadan evden çıkmak

Kontrat süresi bitmeden evden çıkmak istediğinizi, ancak bu durumu ev sahibinin kabul etmediğini düşünelim. Bu durumda ne olur, merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz...

Kontrat süresi dolmadan evden çıkmak!

Kontrat süresi dolmadan evden çıkmak hangi durumlarda mümkün olabiliyor, merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz...

Kontrat varken kiracı çıkarılabilir mi? Kiracının kontrat süresi ne kadar?

Kiralanan mülke dayalı kiracı ve ev sahibi arasında bir kira sözleşmesi bulunmaktadır. Bu kira sözleşmesinin belli süresi ve şartları bulunmaktadır. İşte araştırılan detaylar!

Kira sözleşme süresi dolmadan kiracı tahliye edilir mi?

Kiralarda meydana gelen fahiş artışlar sonrasında ev sahipleri mevcut kiracılarını evden çıkartmak için çeşitli yöntemlere başvuruyor. Peki, kontrat süresi dolmadan kiracılar evden çıkarılabilir mi? İşte detaylar..

Kontrat süresi dolmadan kiracı çıkarılabilir mi?

Hürriyet gazetesi yazarı Oya Armutçu bugünkü yazısında kiracının hangi durumda tahliye edileceğini kaleme aldı. 

Kiracıya verilen tahliye süresi ne kadar olmalı?

Gayrimenkul kiralamalarında kiracılar bazı nedenlerden dolayı sözleşme süresi dolmadan veya dolduktan sonra tahliye edilebiliyor. Peki, kiracı tahliye davası nasıl açılır? Kiracıya verilen tahliye süresi ne kadar olmalı?

Kira kontratı süresi dolunca tahliye!

Taşınmaz mal kiralarında kiracı ile mal sahibi arasında kira kontratı imzalanıyor. Kira kontratı genellikle senelik olarak hazırlanmak ile birlikte süresiz olarak da yapılabiliyor.Peki, kira kontratı süresi dolunca tahliye yapılır mı?

Kira kontratı süresi bitince ne kadar zam yapılır?

Kira kontratı genellikle senelik olarak hazırlanıyor. Yenilenen kira döneminde kiracıya belli oranda zam yapılabiliyor. Peki, kira kontratı süresi bitince ne kadar zam yapılır?

Kira kontratı süresi bitince ne olur?

Ev ve işyeri gibi taşınmaz malların kiralanmasında imzalanan kira kontratı birtakım hak ve sorumlulukları da kiracı ile mal sahibine yüklemiş oluyor. Peki, kanunen kira kontratı süresi bitince ne olur?

Kira kontratı süresi ne kadar geçerli?

Taşınmaz mal kiralamalarında, kiracı ile mal sahibi kira kontratı imzalayarak anlaşmanın koşullarını belirleyebiliyor. Kira kontratı kapsamında kira süresine, kira bedeline yer veriliyor. Peki, kira kontratı süresi ne kadar geçerli?

Kira kontratı kefil süresi!

Kira kontratı, belirli ve belirli olmayan bir süre için yapılabiliyor. Kira kontratı yapılırken kefil de gerekebiliyor. Peki, kira kontratı kefil süresi ne kadardır? Kefilin sorumluluğu ne zaman biter?

Kontratı biten kiracının tahliyesi!

Kira sözleşmesini imzalayan taraflar birtakım hak ve sorumluluklara sahip olmuş oluyor. Mal sahibi istediği zaman kiracıyı çıkaramadığı gibi kiracı da sözleşme süresi dolmadan evi boşaltamıyor. Peki, kontratı biten kiracının tahliyesi nasıl olur?

Veraset ve İntikal Vergisi beyannamesi ödeme süresi!

Bir kimsenin vefatından sonra geriye bıraktığı menkul ve gayrimenkullerin kabul edilmesi sonucunda devlete ödenmesi gereken vergi çeşidine Veraset ve İntikal Vergisi deniyor. İşte, Veraset ve İntikal Vergisi beyannamesi ödeme süresi!

Kira süresi bitimi nedeniyle tahliye!

Kanunen kiraya veren kişi, kiracısını her istediği zaman çıkaramıyor. Ancak haklı nedenlerin meydana gelmesi halinde kiracının tahliyesi istenebiliyor. Peki, kira süresi bitimi nedeniyle tahliye mümkün mü?

Kira sözleşmesi dolmadan kiralananın geri verilmesi!

Kira sözleşmesi, taşınmaz kiralamalarında kiracı ve mal sahibi arasında imzalanıyor. Peki, kira sözleşmesi süresi dolmadan feshedilir mi? Kira sözleşmesi dolmadan kiralananın geri verilmesi mümkün müdür?

Kontrat süresi dolmadan evden çıkmak Haberi

Kontrat süresi dolmadan evden çıkmak

Kontrat süresi bitmeden evden çıkmak!

Kontrat süresi bitmeden evden çıkma hususu, kira kanununa göre keyfi nedenler söz konusu olduğu takdirde mümkün olamıyor. Kiracı keyfi olarak çıkmak istiyorsa, mümkün olmadığı için yapılan kontratta belirtilen süresinin bitmesini beklemesinden başka çözümü olmuyor.


Kiracının kontrat süresi bitmeden evden çıkması halinde kontrat bitmediği için ev boşaltılmış olsa bile, ev sahibinin kira bedellerini kiracısından isteme hakkı oluyor. Kiracı hakkında dava açabiliyor. 


Kontrat süresi bitmeden kiracının evden çıkmasını mümkün kılan iki istisnai durum söz konusu..

*Bunlardan ilki, kiraya konu olan evin yararlanma işlevi yoksa, evin kullanılmasında bir zorluk ya da bir engel varsa bu durum gerekçe gösterilerek kontrat süresi bitmeden evden çıkmak mümkün.


*Bir diğer durum ise, ev sahibinin de kontratın erken sona ermesini istemesidir. Bu durumda da karşılıklı olarak sözleşme...