26 / 04 / 2024

konut alacaklar nelere dikkat edilmeli

konut alacaklar nelere dikkat edilmeli

Ev fiyatlarının ikiye katlandığı bu dönemde doğru evi bulmak da zorlaştı. Ev alacak vatandaşlar 'Konut alırken nelere dikkat edilmeli?, Kendime uygun evi nasıl seçerim?' gibi soruların yanıtlarını merak ediyor. İşte ev alırken dikkat edilmesi gerekenler...

İlk kez ev alacaklara düşük faiz müjdesi: 1.20 düşük faizli konut kredisi başvurusu başladı mı?

İlk defa konut alacakların yakından takip ettiği düşük faizli konut kredisi yeniden gündemde. Peki 1.20 düşük faizli konut kredisi başvurusu başladı mı? İşte ayrıntılar...

Düşük faizli konut kredisi ne zaman çıkacak, kimler alabilecek? 1.20 faizli ilk evim kredisi şartları netleşti mi?

İlk defa konut alacaklar için yüzde 1.20 faiz oranıyla sunulması beklenen düşük faizli konut kredisi ile ilgili detaylar merak ediliyor. Peki yüzde 1.20 faizli ilk evim kredisi ne zaman çıkacak, kimler alabilecek?

Konut alacaklar dikkat! 2 milyon TL'lik konut kredisi ve banka banka geri ödeme seçenekleri!

Bankalar konut kredisi ödemleri ile ilgili olarak kredi oranında ve geri ödeme sisteminde değişiklikler yapıyorlar. Buna göre, bankaların 2 milyon TL'lik konut kredisi ve uyguladıkları geri ödeme planı!

Ev almak hayal oldu, konut alacaklar dikkat! 

Konut kredileri yükselişini artarak sürdürüyor. Buna göre orta direkt, memurlar, işçiler, emekliler, asgari ücretliler, sabit maaş ile çalışanlar için ev almak artık bir hayal oldu. Bankaların güncel kredi faizleri ve aylık ödeme seçenekleri.

İstanbul'da konut fiyatları geriliyor mu? Ev alacaklar dikkat!

Son yıllarda hızla yükselen satılık ve kiralık konut fiyatları rekor üstüne rekor kırdı. Ev alacaklar fiyatların düşmesini bekliyor. Şehir Plancısı ve Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Celal Erdoğdu, X sosyal medya hesabından "Reel konut fiyat artışında İstanbul hızla geriliyor" dedi.

Konuta erişim zorlaştı: Beyaz yakadan, mavi yakaya herkes toprak alıyor! Bunlara aman dikkat edin!

Konuta erişim zorlaşınca beyaz yakadan, mavi yakaya, orta gelirli herkes toprak yatırımına yöneldi. Peki imarlı arsa fiyatları ne kadar? Arsa alacaklar nelere dikkat edilmeli?

Evini satmak isteyenler aman dikkat! Nasıl daha fazla kazanabilirsiniz?

Konut fiyatlarında yaşanan artışın ardından konut yatırımı yeniden gündem oldu. Peki konut satarken nelere dikkat edilmeli? İşte 81,6 takipçili BeyazYakaGiyer isimli hesabın X'teki konuya ilişkin paylaşımı ve gelen yorumlar...

Konut kredisi ile ev alırken nelere dikkat edilmeli?

Konut kredisi ile ev alırken bazı noktalara dikkat edilmesi gerekiyor. Aksi durumda mağdur olabilirsiniz. Peki, Konut kredisi ile ev alırken nelere dikkat edilmeli? İşte detaylar...

Zemini sağlam bölgelerdeki konutlara talep patlaması!

Türkiye'de 6 Şubat'ta yaşanan deprem felaketinden sonra zemini sağlam bölgelere talep arttı. Özellikle deprem uzmanlarının açıklamaları doğrultusunda bazı bölgeler yeni konut alacakların tercihlerini değiştiriyor.

Konutlara ağır vergi yükleri geliyor...

Yeni vergi olmayacağı sözü veren iktidar, oturduğu ev dışında konut alacaklara ağır vergi yükü getireceğini açıkladı. Buna göre, kredi ile  birden fazla konut alacaklar yüzde 15 oranında Banka ve Sigorta Muameleleri Vergisi (BSMV) ödeyecek.  İşte haberin detayları..

İlk defa konut alacaklar için 1.20 faizli konut kredisi ne zaman açıklanacak? Başvuru şartları belli oldu mu?

Düşük faizli konut kredisi başvuru tarihi ve şartları, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ile BDDK'nın çalışmasıyla gündeme geldi. Orta Vadeli Program (OVP) doğrultusunda, ilk defa konut alacak vatandaşlara düşük faizli konut kredisi verilecek. İşte detaylar...

Ev alacaklara son dakika müjdesi! Uzmanlar açıkladı: Konut alacaklar beklemesin!

Konut arzındaki düşüş fiyatları etkiliyor. Ev alacaklar, konut kredisine erişim, faizler, yüksek kiralar sebebiyle düşünüyor. Peki konut almak için şu an doğru zaman mı? İşte ayrıntılar... 

Depreme dayanıklı konut almak için nelere dikkat edilmeli? Tek tek sıralandı! 

Ev alacakların son zamanlarda en çok dikkat ettiği konular arasında depreme dayanıklı olup olmaması yer alıyor. Peki depreme dayanıklı konut almak için nelere dikkat edilmeli?

konut alacaklar nelere dikkat edilmeli Haberi

konut alacaklar nelere dikkat edilmeli

Ev fiyatları son bir senede iki katına çıktı. Kovid-19 salgını sürecinde yeni arzda yaşanan yavaşlama ve inşaat maliyetlerindeki yükseliş ev fiyatlarının fitilini ateşledi. Daha sonra kur etkisiyle maliyetlerde kaydedilen rekor yükselişler, yatırım için yönelenler ve yabancıların yoğunlaşan alımları da talebin artmasını sağladı ve fiyat yükselişleri engellenemedi. Merkez Bankası tarafından açıklanan verilere göre son 1 senede ev fiyatları yüzde 96,4 yükseldi, ortalama metrekare fiyatı ise ise 8.640 TL'ye ulaştı. Yani 100 metrekarelik bir ev 864 bin TL oldu. 

FİYATLAR YÜKSELDİ AMA TALEP CANLILIĞINI KORUYOR 

Büyükşehirlerde ve yazlık bölgelerde konut fiyatları daha da yüksek seyrediyor. Örneğin megakent İstanbul'da metrekare ortalaamsı 13.836 TL'ye, İzmir'de 10.061 TL'ye yükseldi. Kısaca megakent İstanbul ve İzmir'de ortalama bir evin bedeli 1 milyon lirayı aştı. 

Ancak konut sahibi...