27 / 04 / 2024

konut alacaklara yol gösterme projesi

konut alacaklara yol gösterme projesi

Konya Büyükşehir Belediyesinin hayata geçirdiği "Tek Merkezli Elektronik Yapılaşma Projesi (TEYAP)" ile yapılaşmayı kontrol ve denetim altında tutarken, konut almak isteyenlere de yol gösteriyor

Düşük faizli konut kredisi başvuruları ne zaman başlayacak, kimler başvurabilir?

İlk defa konut alacaklara yönelik Orta Vadeli Program (OVP) ile konut kredisi başvuru tarihleri ve şartları, konu ile ilgilenenlerin gündeminde ilk sırada yer alıyor. Peki 1,20 düşük faiz oranı ile İlk Evim konut kredisi başvuruları ne zaman başlıyor? 

Konutlara ağır vergi yükleri geliyor...

Yeni vergi olmayacağı sözü veren iktidar, oturduğu ev dışında konut alacaklara ağır vergi yükü getireceğini açıkladı. Buna göre, kredi ile  birden fazla konut alacaklar yüzde 15 oranında Banka ve Sigorta Muameleleri Vergisi (BSMV) ödeyecek.  İşte haberin detayları..

İlk kez ev alacaklara müjde! Kredi faizi netleşiyor, işte en çok konuşulan oran!

İlk kez konut alacaklara yeni kredi paketi geliyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "İlk konut alımında kredi erişimini sağlıyoruz." demişti. Peki söz konusu kredide faiz oranı ne olacak?

Ev almak isteyenler dikkat! Sektörde tüm dengeler değişiyor!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Kabine toplantısından sonra ilk defa konut alacaklara yönelik kredi düzenlemesi ile ilgili önemli bir açıklama yaparken, 2. ve 3. defa evini alacaklara bir sınırlama olacağından bahsetti. Peki yeni kredi paketinin detayları neler? İşte cevabı...

1.20 faizli konut kredisinde son dakika! İlk kez ev alacaklara düşük faizli kredi ne zaman verilecek? 

1.20 faizli konut kredisindeki son dakika gelişmeleri pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki ilk kez ev alacaklara düşük faizli kredi ne zaman verilecek? 

Konut alacaklara son dakika müjdesi: 180 ay vade ve yüzde 1,20 faizli yeni konut kredisi geliyor! 

Merkez Bankası ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından yeni konut kredisi ile ilgili kampanya yürütüldüğü gündeme geldi. 180 ay vade ve yüzde 1,20 faizli yeni konut kredisi gelmesi bekleniyor. İşte detaylar... 

Konutta kredi desteği kira sorununu çözer! Ev alacaklar bu detaylara hemen bakın! 

Emlak Uzmanı Dr. Mustafa Koçak, Temmuz ayı konut satış verileri ile beraber, ilk kez konut alacaklara verilecek kredi desteğini değerlendirdi. Koçak, ilk defa konut alacaklara verilecek kredi desteğinin kira sorununu da çözeceğini söyledi. İşte ayrıntılar...

İkinci el ev alacaklara müjde! Cumhurbaşkanı Erdoğan resmen açıkladı! İkinci el konut kampanyası geliyor! 

Geçtiğimiz süreçte hayata geçirilen orta gelir ve sosyal konut projeleri sıfır konutlara yönelikti. İkinci el ev alacaklara müjde! Cumhurbaşkanı Erdoğan resmen açıkladı! İkinci el konut kampanyası geliyor! 

Yeni Konut Finansman Programı'nda ev alacaklara hangi katkılar sunulacak? Konut sahibi olmak isteyenler hemen bakın! 

Yeni Konut Finansman Programı kapsamında, kanun teklifinin birinci maddesinin resmen kabul edildiği açıklandı. Yeni Konut Finansman Programı'nda ev alacaklara hangi katkılar sunulacak? Konut sahibi olmak isteyenler hemen bakın!

Yeni Evim kampanyasıyla konut alacaklara 18 milyar TL’lik hazine katkısı!

Orta gelirlilere yönelik olarak başlatılan ‘Yeni Evim’ kampanyası ile konut alanlara sağlanacak destek miktarı da netleşti. Hazırlanan kanun teklifine göre, ilk 3 senedeki finansman taksit tutarı hane gelirinin yüzde 30'unu aşan kısmı, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından karşılanacak.

Ev alacaklara yüzde 1’in altında düşük kredi faizi! Orta gelirliye konut kampanyası şartları belli oluyor!

Ev alacaklara yüzde 1’in altında düşük kredi faizi için düğmeye basıldı. Milyonlarca kişi tarafından merakla beklenen orta gelirliye konut kampanyası şartları bugün belli oluyor...

Üsküdar Belediyesi Maltepe ve Tuzla'da 2 arazi satacak!

İstanbul İli Üsküdar Belediye Başkanlığı, İstanbul Maltepe ve Tuzla'da yer alan 2 adet araziyi satışa çıkardı. Söz konusu araziler konut+park+yol imarlı.

Hükümetin ucuz konut projesinin perde arkası ortaya çıktı! Kritik plan devrede

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı ilk defa konut alacaklara 10 yıl vadeli 0,99 faizli konut kredisinin detayları yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. Sektör temsilcileri söz konusu projenin yüksek fiyatları çözmeye yetmeyeceğini söyledi.

konut alacaklara yol gösterme projesi Haberi

konut alacaklara yol gösterme projesi

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, teknolojiye dayalı belediyecilik çalışmaları kapsamında hayata geçirdikleri "Tek Merkezli Elektronik Yapılaşma Projesi (TEYAP)" ile yapılaşmayı kontrol ve denetim altında tutarken, konut almak isteyenlere de alacakları konutla ilgili her türlü bilgiye ulaşma imkanı sağladıklarını bildirdi.

Akyürek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Konya Büyükşehir Belediyesinin şehircilikte Türkiyeye örnek olduğunu ve öncülük ettiğini belirterek, fiziki, sosyal ve kültürel belediyecilik hizmetlerine ek olarak "Teknolojiye Dayalı Belediyecilik" hizmetini geliştirdiklerini söyledi.

Konya Büyükşehir Belediyesinin, coğrafi bilgi teknolojilerinin kullanımı ile elde edilen Sosyal Bilgi Merkezi, Sosyal Doku Haritası, Coğrafi Bilgi Sistemi Temelli Altyapı Entegrasyon Merkezi gibi projelere ek olarak, temelde yapılaşmayı kontrol ve denetim altında tutmayı hedef alan TEYAPı tamamladıklarını açıklayan Akyürek, şunları kaydetti:

"Proje ile Türkiyede ilk kez, ilçe belediyelerince verilen yapı ruhsat ve yapı kullanma izinlerinin tek bir merkezde Coğrafi Bilgi Sistemine entegre edilerek kontrol...