19 / 04 / 2024

Konut dokunulmazlığının ihlali

Konut dokunulmazlığının ihlali

Konut dokunulmazlığını ihlal suçunun maddi unsuru, failin, hak sahibinin rızasına aykırı olarak konutuna veya konutun eklentilerine girmesi veya rıza ile girdikten sonra buradan çıkmaması gerekiyor. Peki konut dokunulmazlığı ihlal edildiğinde ne oluyor? İşte cevabı...

Konut dokunulmazlığını ihlal suçu!

Türk Cumhuriyeti Anayasası 21. maddesine göre, kimsenin konutuna dokunulamıyor. Söz konusu hak yasada "Konut dokunulmazlığı" olarak ifade ediliyor. Konut dokunulmazlığını ihlal suçu ve cezası ise Türk Ceza Kanununda şekilleniyor...

Konut dokunulmazlığı nedir?

Anayasa ve Türk Ceza Kanunu kapsamında düzenlenen "Konut Dokunulmazlığı nedir?" Konut dokunulmazlığının ihlali durumlarında ne gibi cezalar uygulanıyor? İşte T.C. Anayasası ve Türk Ceza Kanunu maddeleri...

7 soruda konut dokunulmazlığının ihlali!

Konut dokunulmazlığını ihlal suçunun maddi unsuru, failin, hak sahibinin rızasına aykırı olarak konutuna veya konutun eklentilerine girmesi veya rıza ile girdikten sonra buradan çıkmaması gerekiyor. Peki konut dokunulmazlığı ihlal edildiğinde ne oluyor? İşte cevabı...

Ceyda Sabah'a 'konut dokunulmazlığı ihlali' cezası!

Coşkun Sabah’ın kendisini aldatmasından şüphelendiği için Etiler’de bulunan daireyi çilingirle açtıran Ceyda Sabah, ‘konut dokunulmazlığını ihlal etme’ suçundan yargılandı. Sabah'a ve annesine bin 500’er lira para cezası verildi.

Sakarya'da konut dokunulmazlığını ihlal eden 6 kişi tutkandı!

Sakarya'nın Akyazı ilçesinde konut dokunulmazlığını ihlal ettiği iddia edilen 10 kişiden 6'sı tutuklandı. Olayla ilgili detaylı soruşturma başlatıldı.

Kanal İstanbul konut piyasasını hareketlendirdi!

Güzergahı açıklanan çılgın proje Kanal İstanbul, Başakşehir, Küçükçekmece ve Ispartakule'de konut piyasasını hareketlendirdi. 

Kanal İstanbul yabancıya konut satışını patlatacak!

Türkiye’de 2017 yılında satılan konut sayısı 2016’ya göre yüzde 5.1 artarak 1 milyon 409 bin 314 oldu. Çılgın proje Kanal İstanbul'un da yabancıya konut satışını patlatması bekleniyor.

İşte konut fiyatlarının en çok arttığı ülkeler!

IMF’nin hazırladığı rapora göre 2017 yılının ikinci çeyreğinde konut fiyatlarının en çok yükseldiği ülke yüzde 18.7'lik artışla Hong Kong oldu.

İstanbul'da konut fiyatlarının en ucuz olduğu 5 ilçe!

İstanbul'da Esenyurt'un ardından Arnavutköy'de ucuz konutun yeni adresi oldu. Bölgede dairelerin ortalama fiyatı 217 bin TL'den başlıyor. İşte İstanbul'da konut fiyatlarının en ucuz olduğu 5 ilçe...

Yeni sınav sistemi konut fiyatlarını nasıl etkileyecek?

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, TEOG yerine liselere geçişte uygulanacak yeni sistemle ilgili açıklamalar yaptı. Yılmaz, "Bu sistemle büyük kentlere göçün, tercih edilen okulların çevresinde konut fiyatlarının artacağı konusuna da açıklık getirdi.

Konut reklamlarını Ti'ye alan reklam!

Geçtiğimiz yıl bin 400’ün üzerinde markalı konut projesinin hayata geçirildiği Türkiye'de bu projeler için yüzlerce reklam filmi çekildi. Ece Erken'in geçtiğimiz yıllarda Fox TV'de yayınlanan programı Rengarenk de konut reklamlarını Ti'ye aldı. İşte o reklam filmi...

Ali Ağaoğlu: Konut fiyatlarının düşmesini beklemek hayal!

Ağaoğlu Çekmeköy Park projenin lansmanında konuşan Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu "Konut fiyatlarının düşmesi hayal" şeklinde açıklamada bulundu.

İzmir'in mega projeleri konut fiyatlarını yükseltiyor!

Balçova'da tüp geçit ile İstinyepark, Çiğli'de Çandarlı Otoyolu'nun uzatılması, Bayraklı'da şehir hastanesi kampüsü projeleri bu bölgelere yepyeni bir görünüm kazandırırken, arsa ve konut fiyatlarını yükseltiyor.

Yeni teknolojiler, konut satın alma sürecini dönüştürüyor!

HSBC Grubu’nun “Konut Sahibi Olma Eğilimleri: Konut Satın Almanın Geleceği” raporuna göre; yeni teknolojiler bireylerin konut satın almada kullandıkları yöntemleri değiştiriyor.

Risk almayın yeni konut alın!

İZEMDER Yönetim Kurulu Başkanı Rıdvan Akgün, konut satın almak ya da kiralamak isteyen vatandaşları uyardı. Akgün, vatandaşların yeni konut almaları gerektiğini ifade etti.

Konut dokunulmazlığının ihlali Haberi

Konut dokunulmazlığının ihlali

Çanakkale Kalem Gazetesi köşe yazarı Ezgi Engin, bugünkü yazısında ''Konut dokunulmazlığının ihlali suçu'' konulu yazısını kaleme aldı...

SORU 1: Konut dokunulmazlığı suçu nasıl oluşur? Korunan hukuki menfaat nedir?

Konut dokunulmazlığını ihlal suçunun maddi unsuru, failin, hak sahibinin rızasına aykırı olarak konutuna veya konutun eklentilerine (veya işyeri veya eklentilerine) girmesi veya rıza ile girdikten sonra buradan çıkmamasıdır.Konut dokunulmazlığının ihlal suçunda korunan hukuki menfaat, kişinin huzurlu, güvenli ve sakin bir ortamda dilediği gibi hareket etme ve/veya yaşama özgürlüğünün korunmasıdır. Yani, Kanun koyucu, konut dokunulmazlığını ihlal fiilini suç sayarken konutu değil, bir yeri konut olarak edinmiş olan kimsenin hürriyetini korumaktadır.

SORU 2: Bir kişinin konuta rızaya aykırı olarak girmesi eylemi ne şekilde söz konusu olur?

Konuta hangi şekilde veya nerelerden girildiğinin suçun oluşması bakımından bir önemi...