23 / 04 / 2024

konut ekspertiz değeri

konut ekspertiz değeri

Konut kredisi yasasında yaşanan değişiklik sonrasında enerji tasarruflu konutlara olan talep arttı...

Konut ekspertiz değeri nedir?

Ekspertiz, uzman tarafından gayrimenkule yönelik bina yaşı,fiziki durumu vb. değerlerinin ne olduğunun belirlenmesi çalışmasına deniyor.Peki ekspertiz değeri nedir?Ekspertiz değeri nasıl hesaplanıyor?İşte konut ekspertiz değeri..

Konut ekspertiz raporu nasıl hazırlanır?

Konut ekspertiz raporu nasıl hazırlanır?: Tüketicinin veya kredi kuruluşunun belirlediği eksperler, gayrimenkulün inşaat maliyeti, yer aldığı bölge, konum, metrekare gibi hususları araştırarak değerleme raporunu hazırlıyor...

Emlak Konut GYO Saraçoğlu Mahallesi'nin değeri 5.4 milyar TL'yi aştı! 

Emlak Konut GYO, Saraçoğlu projesinin değerini duyurdu. Peki Saraçoğlu Mahallesi'nin değeri ne kadar oldu? Emlak Konut GYO Saraçoğlu Mahallesi projesi nerede? İşte tüm detaylar...

Emlak Konut GYO Kayabaşı Emlak Konutları 10. Etap'ın değeri 2 milyar TL'ye koşuyor!

İsra Group İnş. - Kırlangıç Proje ortaklığında inşa edilen Emlak Konut GYO Kayabaşı Emlak Konutları 10. Etap'ın değeri açıklandı. Peki projenin 2023 yıl sonu değeri ne kadar oldu? Emlak Konut GYO hissesine düşen değeri ne kadar? İşte o rakamlar...

Balıkesir Emlak Konutları'nın değeri 1 milyar TL'ye yaklaştı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Balıkesir Emlak Konutları'nın değerini açıkladı. İşte o dev projenin 2023 yıl sonu değeri...

Emlak Konut GYO Florya Evleri'nin değeri 4 milyar 324 milyon TL! 

Emlak Konut GYO Florya Evleri'nin mevcut durumuyla değeri açıklandı. İşte dev projenin 2023 yıl sonu değeri...

Ziraat GYO Erenköy projesinin değeri 340 milyon TL'ye yaklaştı!

Ziraat GYO tarafından İstanbul İli, Kadıköy İlçesi, Erenköy Mahallesi, 1405 ada 193 parsel üzerinde konumlu 3 adet dükkan ve 45 adet konut nitelikli toplam 48 adet bağımsız bölümden oluşan projenin değeri 340 milyon TL'ye yaklaştı.

Nidapark İstinye'nin değeri 17 milyarı geçti!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı  İstinye projesinin yıl sonu değerleme raporu açıklandı. Peki projenin değeri ne kadar?

Barbaros 48'in değeri 751 milyona yaklaştı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Barbaros 48 projesinin yıl sonu değerleme raporunu yayımladı. Peki Barbaros 48'in değeri ne kadar oldu? 

Emlak Konut GYO Eyüpsultan Göktürk 1. ve 2. Etabın değeri 10 milyar TL'ye yaklaştı!

Emlak Konut GYO Eyüpsultan Göktürk 1. ve 2. Etap 2023 yıl sonu değeri belli oldu. Emlak Konut GYO Eyüpsultan Göktürk 1. ve 2. Etap 2023 yıl sonu KDV dahil bugünkü mevcut değeri 10 milyar TL'ye yaklaştı.

Emlak Konut GYO Batı Yakası 1. ve 2. Etap 2023 yıl sonu değeri 4 milyar TL'ye yaklaştı!

Emlak Konut GYO Batı Yakası 1. Etap ve Batı Yakası 2. Etap 2023 yıl sonu değeri belli oldu. Emlak Konut GYO Batı Yakası 1. ve 2. Etap 2023 değeri yaklaşık 4 milyar TL'ye yaklaştı.

Emlak Konut GYO Yenişehir Evleri 2. Etap'ın değeri şimdiden 18.5 milyar TL'yi aştı!

Emlak Konut GYO Yenişehir Evleri projesinin 2. Etap 1, 2, 3, 4 ve 5'inci kısımlarının yıl sonu değerleme raporlarını yayımladı. Peki Emlak Konut GYO Yenişehir Evleri'nin 2. Etap'ının yıl sonu değeri ne kadar oldu? 

Emlak Konut GYO Cer İstanbul projesinin değeri 3.2 milyar TL'yi aştı!

Emlak Konut GYO, Cer İstanbul projesinin 2023 yıl sonu değerlerini açıkladı. Bu kapsamda Emlak Konut GYO Cer İstanbul projesinin KDV dahil değeri 3.2 milyar TL'yi aştı.

Emlak Konut GYO'nun İzmir'deki arsalarının 2023 değeri yaklaşık 90 milyon TL!

Emlak Konut GYO, İzmir'de yer alan bazı parsellerinin 2023 yıl sonu değerlerini açıkladı. Peki Emlak Konut GYO'nun İzmir'deki parsellerinin 2023 yılı değeri ne kadar oldu? 

Emlak Konut GYO'nun Muğla'daki 17 parselinin değeri dudak uçuklattı! 

Emlak Konut GYO'nun Muğla'nın farklı ilçelerinde yer alan toplam 17 adet parselinin değeri tek tek açıklandı. Peki hangi parselin toplam değeri ne kadar? İşte o rakamlar...

konut ekspertiz değeri Haberi

konut ekspertiz değeri

Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu'nun (BDDK) geçtiğimiz hafta konut kredisi kullandırımına ilişkin gerçekleştirdiği kanun değişikliği sonrasında enerji tasarruflu konutlarda kredi peşinat sınırı düşürüldü. Uygulama vatandaşın enerji tasarruflu konutlara talebini arttırdı.

Kredi Pazarı'nda yer alan habere göre; düzenleme öncesinde konut alımlarında en fazla konutun ekspertiz değerinin yüzde 80’ine kadar kullanılabilen konut kredisi İlgili düzenleme sonrasında A sınıfı verimliliğe sahip konutlar için yüzde 90, B sınıfı verimliliğe sahip konutlar için ise yüzde 85’e çıkarıldı.

Enerji verimliliği olmayan ekspertiz değeri 300 bin TL olan konut için vatandaş en fazla 240 bin TL kredi kullanabiliyor. Kalan 60 TL’lik bölümü kredi peşinatı olarak tamamlıyor.

Yeni düzenleme sonrasında ise A sınıfı enerji verimliliğine sahip ekspertiz değeri 300 bin TL konut için vatandaş 270 bin TL’ye kadar konut kredisi...