19 / 04 / 2024

konut fiyatları artış oranları

konut fiyatları artış oranları

Nationwide'ın verilerine göre İngiltere'de konut fiyatlarının artış hızı ocak ayında yüzde 0,3 oldu. Konut sektöründe ülke bazında fiyat artış hızı geçen yılın kasım ayında yüzde 0,3, aralık ayında ise yüzde 0,2 olarak ölçülmüştü.

İstanbul'da konut fiyatları yüzde 20 arttı!

Reidin.com ve Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Demeği'nin (GYODER) emlak endeksleri Aralık 2014 raporuna göre, satılık konut fiyatlarında bir önceki yıla göre en yüksek artış İstanbul'da gerçekleşti.

Tebernüş Kireççi: Arapların kaçış noktası İstanbul'da emlak uçtu!

Gayrimenkul ve emlak uzmanı Tebernüş Kireççi, Hatay, Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa gibi sınır illerdeki artışın direkt Suriyelilerin talebinden kaynaklandığını, İstanbul'daki artışta ise Suriyelilerin etkisinin sınırlı olduğu tespitini yaptı.

Fırat Muşlu: Konut almak daha kârlı!

Türkiye'de konut fiyatlarının çift haneli büyümesini değerlendiren, Durak Plus Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Fırat Muşlu, "Sanayi cazibesini yitirdi. Konut daha kârlı, daha dertsiz." dedi.

Konut fiyatları hangi şehirde ne kadar arttı?

Şekerbank’ın 60’ıncı kuruluş yılı nedeniyle düzenlediği ‘Sürdürülebilir Kalkınmanın Finansmanı Konferansı’nda konuşan Shiller, Türkiye’de konut fiyatlarının Avrupa Birliği’ne göre geride olduğunu, dolayısıyla oluşmuş bir balon görmediğini kaydetti.

Konut fiyatları Şubat ayında 1.47 oranında arttı!

37 ilde son iki yılda yapımı gerçekleşen konutların değerleme raporlarının analiziyle hesaplanan yeni konut fiyat endeksi şubatta bir önceki aya göre yüzde 1.47 oranında arttı

Yeni konut fiyatları, yüzde 13,55 arttı!

Mortgage Uzmanı Garanti’nin desteğiyle Reidin.com ve GYODER tarafından hazırlanan emlak endekslerinin 2014 Ocak ayı raporu yayınlandı. Türkiye genelinde yeni konut fiyatları, yüzde 13,55 oranında arttı

Yeni konut fiyatları yıllık yüzde 13,62 oranında arttı!

REİDİN - GYODER " Yeni Konut Fiyat Endeksi " raporuna göre Türkiye genelinde yeni konut fiyatları 2013 Aralık ayında yıllık bazda yüzde 13,62 oranında arttı.

Konut fiyatları ne kadar arttı?

Kasım 2012 ile Kasım 2013 arasındaki bir yıllık sürede Türkiye genelindeki fiyat artışı yüzde 13,32 olurken, en yüksek artış yüzde 17,06 ile İstanbul'da, en düşük artış yüzde 5,08 ile Kocaeli'de gerçekleşti.

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları art arda 5. ayda da arttı!

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları art arda 5. ayda da artış gösterdi. Halifax tarafından açıklanan resmi rakamlara göre fiyatlar Ocak ayına göre yüzde 0,4'lük bir artış gösterdi.

Enflasyon emlak piyasasını nasıl etkiledi? Konut fiyatlarındaki artış hızı yavaşladı mı? 

Konut fiyatlarındaki son dakika gelişmeleri merakla araştırılıyor. Peki konut fiyatlarındaki artış hızı yavaşladı mı? İşte emlak piyasasındaki son durum...

Satılık ve kiralık konut fiyatlarındaki artışları neler tetikliyor? İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu 9 maddede sıraladı!

Ev fiyatlarında ve kira bedellerinde yaşanan artışlar gündemden düşmüyor. İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu, 9 maddede satılık ve kiralık konut fiyatlarındaki artışları nelerin tetiklediğini X sosyal medya hesabından açıkladı. İşte o açıklama...

Merkez Bankası'ndan konut piyasası özeti: Kira artış oranları da konut fiyatlarındaki artış da zayıfladı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) Toplantı Özeti'nde, kira artış oranları ve konut fiyatlarıyla ilgili değerlendirmelere yer verildi.

Konut fiyatlarındaki artış neden yavaşladı?

2023 yılı Kasım ayında bir önceki aya göre yüzde 1,9 oranında arttı. Fenercioğlu Yönetim Kurulu Başkanı Aycan Fenercioğlu, konut fiyatlarındaki artışın yavaşlama sebebini açıkladı.

Konut fiyatlarında artış hızı geriliyor mu? Vatandaşlar 'Öyle değil' dedi!

Konut fiyatlarında reel artış hızı geriliyor. Şehir Plancısı ve Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Celal Erdoğdu, rakamları X sosyal medya hesabından paylaştı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Konut fiyatlarında reel artış hızı düşüyor! Gerçekten öyle mi? Vatandaşlar ne diyor?

Şehir Plancısı ve Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Celal Erdoğdu, X sosyal medya hesabından yaptığı bir açıklamasında konut fiyatlarında reel artış hızı gerilemeye devam ettiğini belirtti. İşte Erdoğdu'nun o paylaşımı ve vatandaşlardan gelen yorumlar...

Konut fiyatlarındaki artış vatandaşları çileden çıkarttı! İstanbul'da yaşayanlar oraya göç ediyor!

Konut fiyatlarındaki artış vatandaşları çilenden çıkarttı. Özellikle İstanbul gibi büyük ve kalabalık şehirlerde konut fiyatları rekor seviyelere yükseldi. İstanbul'da yaşayanlar oraya göç etmeye başladı.

Konut fiyatlarındaki yıllık artış yüzde 103 oldu! Ortalama bir konut fiyatı 3 milyon TL’yi solladı!

Konut satış rakamları düşerken, fiyatlar hızını keserek yükselmeyi sürdürüyor. Gayrimenkul değerleme platformu Endeksa’nın araştırmasına göre, konut fiyatlarındaki yıllık artış yüzde 103 olarak kaydedildi.

Türkiye konut fiyat artışında zirvede! Piyasada beklenen denge sağlanamadı: Ev fiyatları düşecek mi?

Faiz artışı ve piyasalardaki durgunluk konut piyasasında beklenen düşüşlerin yaşanması için yeterli olmadı. Küresel piyasadaki beklenti, konut fiyat artışında rekorlar kıran Türkiye'ye de tam anlamıyla kendini göstermedi. Peki konut fiyatları ne olacak? İşte ayrıntılar...

ABD’de konut fiyatları temmuz ayında arttı! Bir yıllık artış yüzde 1 oldu!

ABD'de konut fiyatları temmuzda artış yaşadı. Buna göre, S&P Case-Shiller Ulusal Konut Fiyat Endeksi, temmuz ayında bir önceki yılın aynı kıyasla göre yüzde 1 oranında artış kaydetti.

İnşaat maliyetlerinin artışı ev fiyatlarını nasıl etkiliyor? Konut fiyatları düşer mi?

Türkiye'de son iki yıldır konut fiyatlarındaki artış devam ediyor. Yeni ev almak isteyenler fiyatlarda düşüş beklerken inşaat maliyetleri yıllık yüzde 62,25 arttı. Peki, konut fiyatları düşecek mi? İşte detaylar...

Gayrimenkul sektörü temsilcileri BDDK'nın konut kredileri kararını değerlendirdi! Konut fiyatlarındaki artış frenlenecek

İlk konutunu alacaklara yönelik yapılan kredi düxzenlemesi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Gayrimenkul sektörü temsilcileri bu kararla birlikte konut fiyatlarındaki artışın frenlenebileceğini söyledi. 

konut fiyatları artış oranları Haberi

konut fiyatları artış oranları


İngiltere'de konut sektöründe ocak ayında fiyat artış hızı, geçen yılın aynı ayındaki yüzde 0,8 seviyesinden yüzde 0,3'e geriledi. 


İngiltere'nin önde gelen konut sektörü kuruluşlarından Nationwide'ın verilerine göre İngiltere'de konut fiyatlarının artış hızı ocak ayında yüzde 0,3 oldu. Konut sektöründe ülke bazında fiyat artış hızı geçen yılın kasım ayında yüzde 0,3, aralık ayında ise yüzde 0,2 olarak ölçülmüştü. Öte yandan geçen yılın ocak ayında ise konut fiyatlarındaki artış hızı yüzde 0,8 seviyesindeydi. 


Nationwide, yıllık bazda konut fiyatlarının ortalama ise bir önceki döneme kıyasla yüzde 7,2'den, yüzde 6,8'e gerilediğini belirterek, İngiltere'de ortalama bir konutun fiyatının 188 bin 446 sterlin ile kriz öncesinin yüzde 2,4 üzerinde seyrettiğini açıkladı. 


Nationwide Başekonomisti Robert Gardner, verilere ilişkin değerlendirmesinde, "Son aylarda konut sektöründeki yavaşlamayı dikkate aldığımızda konut fiyatlarında dengelenme...