26 / 04 / 2024

Fırat Muşlu: Konut almak daha kârlı!

Fırat Muşlu: Konut almak daha kârlı!

Türkiye'de konut fiyatlarının çift haneli büyümesini değerlendiren, Durak Plus Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Fırat Muşlu, "Sanayi cazibesini yitirdi. Konut daha kârlı, daha dertsiz." dedi.



Türkiye'de konut fiyatlarının çift haneli büyümesini değerlendiren, Durak Plus Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Fırat Muşlu, tekstile vefa borcu gerekçesiyle devam edeceklerini belirtti. Sanayinin giderek cazibesini yitirdiğini ifade ederek, "Konut daha kârlı, daha dertsiz." dedi. 


Türkiye'de konut fiyatları çift haneli büyüyor. Son 4 yıldaki toplam fiyat artışının yüzde 51'i bulduğunu anlatan West Wall Marina Villaları'nın yatırımcısı Durak Plus Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Fırat Muşlu, enflasyondaki artışın ise yüzde 33 olduğunu belirterek, sektörün büyümeye pozitif etkisi bulunduğunu kaydetti. 


Tekstil sektöründe de 200'ün üzerinde istihdam sağladıklarını belirten West Wall Marina Villaları'nın yatırımcısı olan Durak Plus Gayrimenkul Fırat Muşlu, işçilik maliyetleri giderek artmasından ve yevmiyecilik diye bir oluşumun gelişmesinden şikâyetçi. 


Kazancın yüzde 62'sini dolaylı vergilere ödediklerini belirten Muşlu, "O yüzden sanayinin milli gelirdeki oranı 1998'de yüzde 25 iken rakam şu an yüzde 15'e geriledi." diyor. 

Tekstile vefa borcu gerekçesiyle devam edeceklerini anlatan Fırat Muşlu, sektörün giderek cazibesini yitirdiğinde İSO Başkanı Erdal Bahçıvan ile hemfikir: "Çünkü konut daha kârlı, daha dertsiz." Tekstil sektörünün köklü şirketlerinden Durak Tekstil'in konul sektöründeki ilk projesine Katarlılaıdan büyük teklif geldi. 


Yakuplu'da inşaatı tamamlanan West Wall Marina Villaları'nın yatırımcısı olan Durak Plus Gayrimenkul Fırat Muşlu, 62 dönüm arsa üzerinde yer alan 64 villaya toplu satın alma teklifi geldiğini ve bunu çeşitliliğin daha çekici olacağını düşünerek reddettiklerini söyledi. "Bunun yerine özellikle Suudi ve Kataıiılara teker teker villa satmayı yeğlediklerini belirten Muşlu, 64 villanın 25'inin satışını tamamladıklarını açıkladı. 


Büyüklükleri 353 ile 815 metrekare arasında değişen 7 farklı tipte tasarlanan villaların hepsinin denizi gördüğüne dikkat çeken Muşlu, 15 km uzunluğunda özel plajı bulunan projede yat kulübü ve yelken okulu da bulunduğu bilgisini verdi. 


West Wall Marina Yelken Okulu'nun yöneticiliğini ünlü teknik adam Ersun Yenal'ın yaptığını söyleyen Muşlu. tekstile göre daha az derdi olan ve çok daha karlı konut sektöründe ilk projenin çekiciliği ile daha motivasyonlu hareket edeceklerini söyledi. 


Beylikdi'ızü'nde 13 dönüm daha arsa sahibi olduklarını anlatan Fırat Muşlu, "Ayrıca 2 projemiz daha yolda. Bunlar konut ve ticari alanı olan projeler olacak. 


Biri kentsel dönüşümden oluşabilir. Birinin arsası satın alındı, diğeri kat karşılığı yapılacak." dedi. 


Ticari Hayat 


Geri Dön