18 / 04 / 2024

konut fiyatları ne kadar arttı

konut fiyatları ne kadar arttı

2022 yılının ilk çeyreğinde Türkiye, konut fiyatlarının en çok artış gösterdiği ülke oldu. Peki Türkiye'de kiralık ve satılık ev fiyatları ne kadar arttı? Diğer ülkelerde konut fiyatları ne kadar yükseldi? İşte ayrıntılar...

Konut Fiyat Endeksi Mart'ta yüzde 110 arttı!

Resmi olarak açıklanan verilere göre, Konut Fiyat Endeksi, Mart ayında yıllık bazda ise yüzde 110,0 artış gösterdi.

Konutta dolar bazlı yükseliş yüzde 43 oldu! Metrekare fiyatı 624 dolara çıktı!

Konutta dolar bazlı yükseliş yüzde 43'e ulaşırken, metrekare fiyatları 4 yılda 436 dolardan 624 dolara yükseldi...

Konut fiyatları rekor üstüne rekor kırıyor! Peki fiyatlar ne zaman düşecek?

Habertürk Gazetesi köşe yazarı Abdurrahman Yıldırım, köşesinde konut fiyatlarındaki artışı kaleme aldı. İşte Abdurrahman Yıldırım'ın o yazısı...

Konut fiyatları yüzde 50,5 arttı!

Açıklanan resmi verilere göre, Konut Fiyat Endeksi (KFE), Kasım 2021'de yüzde 9 artış göstererek, 229,1 seviyesinde gerçekleşti. Yine açıklanan rakamlara göre, endeks, Kasım ayında 2020 yılının aynı ayına göre yüzde 50,5 arttı.

Konut fiyatları yüzde 40 arttı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Konut Fiyat Endeksi (KFE) Ekim 2021'de aylık olarak yüzde 5,5 artarak 209,9 seviyesinde gerçekleşti.

Faizler indi, konut fiyatları uçtu!

Kamu bankaları tarafından başlatılan faiz indirimi sektörde konut fiyatlarını da yükseltti.

Abdüssamet Bahadır: Konut maliyetleri satış fiyatlarından çok daha fazla arttı!

Bahaş Holding Üst Yöneticisi (CEO) Abdüssamet Bahadır yaptığı açıklamada konut fiyatlarındaki artışın inşaat maliyetlerinin altında kaldığını söyledi.

Konut fiyatları yüzde 22 arttı!

Ağustos'ta Türkiye genelinde konut fiyatları yüzde 2 arttı ve son 1 yıllık değer artışı yüzde 22 seviyesinde gerçekleşti.

Konut fiyatları Haziran'da yüzde 6,34 arttı!

REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi Haziran 2020 sonuçlarına göre, haziran ayında fiyatlar önceki aya göre yüzde 1,12, geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 6,34 oranında arttı.

Faizlerin düşmesiyle konut fiyatları yüzde 15 arttı!

Konut kredi faizlerinin düşmeisyle satışlarda canlanma yaşandı. EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, ''Bölgesine göre konut fiyatlarında yüzde 5-15 arası artış görüyoruz'' diye konuştu.

Konut fiyatları 6 yılda yüzde 214 oranında arttı!

Karar Gazetesi'nin köşe yazarlarından İbrahim Kahveci bugünkü yazısında Merkez Bankası'nın açıkladığı Konut Fiyat Endeksi verilerini kaleme aldı. İşte o yazı..

Konut fiyatlarının artış nedeni gizli enflasyon!

TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, konut artışlarıyla ilgili "Talep oldukça müteahhitler satacağı evin fiyatını artırıyor." dedi.

TKFE: Konut fiyatları yüzde 18,23 arttı!

Türkiye Konut Fiyat Endeksi (TKFE), 2015 yılı Ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 0,86 oranında artarak 192,39 oldu.

Konut fiyatları yüzde 18 arttı!

Türkiye Konut Fiyat Endeksi (TKFE), 2015 yılı Ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 0,86 oranında artarak 192,39 oldu. Bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 18,23 oranında arttı.

Konut satışları artarsa fiyatlar ne olur? 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) konut satışları dün açıklandı. Satışlar 2024 yılının Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 17,8 azalarak 80 bin 308 oldu. Konut satışlarını düşmesine rağmen fiyatlar değişmedi. Peki konut satışları artarsa fiyatlar ne olur? 

Konut fiyatları seçimden bugüne dolar bazında yüzde 15 düştü! Ev satan çok, alan yok...

Konut fiyatları düşmeye başladı. Piyasa durgunlaşırken vatandaşlar yüksek kredi faiz oranları ve ekonomik koşullardan dolayı ev sahibi olamıyor. Peki konut piyasasındaki düşüş devam edecek mi; ev fiyatları ne olur?

Seçim öncesi konut fiyatları ne olacak? Uzmanı açıkladı!

Merakla beklenen seçimler öncesinde pek çok kişi konut fiyatlarının ne olacağını merak ediyor. Gayrimenkul Danışmanı Yasin Bilgin merak edilen bu sorunun yanıtını verdi. İşte o yanıt...

Türkiye’de ortalama konut fiyatları ne kadar 2024?

Yeni bir ev almak isteyenler konut fiyatlarındaki son durum ile ilgili araştırmalar yapıyor. Yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken Borsa Filozofu, Türkiye’de ortalama ev fiyatlarını paylaştı. İşte o paylaşım....

Konut fiyatları ne olur?

Konut krizi her geçen gün çıkılmaz bir hal alıyor. Vatandaşlar konut sahibi olma hayallerini gerçekleştirebilmek için fiyatların ne zaman düşeceğini merak ediyor. Peki konut fiyatları ne olur?

Satılık konut ilanı en çok bu ilde arttı! Konut fiyatları yükselecek mi, düşecek mi?

2024 yılına girilmesiyle birlikte vatandaşlar özellikle konut fiyatlarının ne olacağını merak ediyor. Ev sahibi olmak isteyenler ''konut fiyatları yükselecek mi, düşecek mi?'' sorusunun yanıtını araştırıyor. Peki konut fiyatları ne olacak?

Dolar yılı 33 TL ile kapatırsa konut fiyatları dolar bazlı ne olur?

HSBC stratejistleri Murat Toprak ve Charotte Ong tarafından yayımlanan notta Dolar/TL kurunun yavaş ve ılımlı yükselişle yıl sonunda 33 liraya çıkacağı belirtildi. Peki Dolar yılı 33 TL ile kapatırsa konut fiyatları dolar bazlı ne olur?

Seçim sonrası konut ve kira fiyatları ne olacak?

2023 yılının ilk yarısı seçimlerden dolayı çok hareketli geçti. Seçim sonrası ise uygulanan sıkı para politikası, gayrimenkul sektörünü etkiledi. Peki seçim sonrası konut ve kira fiyatları ne olacak?

2024’te konut fiyatları ne olacak? 

Borsa Filozofu resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda 2024 yılında konut fiyatlarında hareketlilik görülebileceğini söyledi. İşte o paylaşım...

Konut fiyatlarındaki gidişat ne olacak? İstanbul’da daire mi, İskoçya’da şato mu, Manhattan’da gökdelen mi?

Sosyal medyada İskoçya’da bir şato ilanı ile İstanbul’daki bir daire ilanı oldukça fazla paylaşıldı. Peki konut fiyatları ne olacak? Ev alacaklar beklemeli mi? Yatırımcılar ne yapmalı? İşte detaylar...

Emlak Konut GYO Balıkesir için nasıl başvuru yapılır? Balıkesir Emlak Konutları 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 fiyatları ne kadar?

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Balıkesir'deki yeni projesi ön talep topluyor. Peki Emlak Konut Balıkesir için nasıl başvuru yapılır? Balıkesir Emlak Konutları 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 fiyatları ne kadar?

Grand Sapphire Resort and Residences'ta hemen teslim fırsatı! 1+1, 2+1 konut fiyatları ne kadar?

Grand Sapphire Resort and Residences, Kuzey Kıbrıs'ta hayata geçiriliyor. Hemen teslim fırsatıyla satışların sürdüğü projede, sayılı daire kaldı. Peki Grand Sapphire Resort and Residences'ta 1+1, 2+1 konut fiyatları ne kadar? İşte ayrıntılar...

Gayrimenkul uzmanı oran vererek açıkladı: İkinci el konut fiyatlarında yüzde 20 düşüş!

İki senedir sürekli artan konut fiyatları bazı bölgelerdeki düşüşleri ile dikkat çekiyor. Peki konut fiyatları ne kadar geriledi, düşmeye devam edecek mi?

konut fiyatları ne kadar arttı Haberi

konut fiyatları ne kadar arttı

AB İstatistik Ofisi (Eurostat) 2021 ile 2022 ilk çeyrekleri arasında satılık ve kiralık ev fiyatlarının senelik ne kadar arttığını açıkladı.

2022 yılının ilk çeyreğinde Türkiye, konut fiyatlarının en çok artış gösterdiği ülke oldu. Avrupa’da 2021 - 2022'nin ilk çeyrekleri arasında ev fiyatlarının en çok Türkiye'de arttığı belirlendi. 

Peki Türkiye'de kiralık ve satılık ev fiyatları ne kadar arttı? Diğer ülkelerde konut fiyatları ne kadar yükseldi? İşte ayrıntılar...

Türkiye'deki senelik yükseliş yüzde 110 olarak gerçekleşirken, Avrupa Birliği'nde bu oran yüzde 10 oldu. Resmi verilere göre kira fiyatlarında ise sınırlı yükseliş yaşandı. Aynı dönemde Türkiye’de senelik kira yükselişi yüzde 15,4 olurken AB’de yüzde 1,4 olarak gerçekleşti.

Euronews'te yer alan habere göre; Kirada yıllık resmi enflasyonun bu kadar düşük olmasının sebebi Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK)...