25 / 04 / 2024

konut fiyatlarında yaşanan artışlar

konut fiyatlarında yaşanan artışlar

Konut ihtiyacı orta ve orta alt segmentte yoğun şekilde sürüyor, orta üst ve lüks segmentte ise talep yavaşladı. Emlak Konut GYO gayrimenkul ve konut sektörüne bakış raporu açıklandı.

Konut fiyatlarında rekor yükseliş! En çok hangi şehirler değerlendi?

Konut fiyatlarında yaşanan artışlar beraberinde de birçok şehri etkiledi. Hal böyle olunca, İstanbul, Ankara, İzmir geriledi ve yerini küçük şehirlere bıraktılar ve bu küçük şehirler de zirveye yerleşmiş oldu. Buna göre, konut fiyatlarının en çok arttığı şehirler.

Ev alma hayali kuranlara flaş uyarı: Deprem riski olmayan yerlerde ev fiyatları uçacak!

Hem kiralık hem satılık konut fiyatlarında yaşanan artışlar, ev sahibi olmak isteyenleri de kiraya çıkacakları da zorluyor. Peki konut fiyatları ne olacak? 

Konut fiyatlarında düşüş olmayacak! Sektör temsilcileri uyarıyor! Vatandaşlara yönelik teşvikler sağlanmalı!

Yapı sektöründe girdi maliyetindeki yükselişler müteahhit firmaları zorluyor. Son yıllarda hem inşaat malzemelerinde hem de arsadaki fiyatlarında yüzde 100'ün üzerinde yaşanan artışlar konut arzını azaltarak piyasanın durağanlaşmasına neden oldu.  

Gayrimenkul krizinden kurtulamayan Çin'de konut fiyatlarındaki düşüş yavaşladı!

Son dönemlerde yaşadığı gayrimenkul kriziyle sık sık gündeme gelen Çin'de konut fiyatlarında yaşanan düşüş 2023 yılının Aralık ayında bir yavaşlama kaydederek son 10 aydaki ilk pozitif gelişme şeklinde gerçekleşti. İşte konu ile ilgili detaylar...

Ev sahipleri dikkat! Kiracı bulmak için çok uğraşabilirsiniz! 

Konut fiyatlarında yaşanan ve kiraların sürekli artmasının önüne geçmek adına hükümet çeşitli adımlar atıyor. Buna göre, evi boş olan ev sahibi olumsuz yönde etkilenebilir. Bu düzenleme sonrasında ev sahipleri ne gibi sıkıntılar ile karşı karşıya kalacak.

Barınma krizi derinleşiyor! Maliyetler konut arzını etkiliyor!

Türkiye’de satılık ve kiralık konut fiyatlarında yaşanan fahiş yükselişle barınma krizi derinleşirken, yükselen maliyetler ile beraber arz sorunu da yaşanıyor. Buna göre, inşaatçılar maliyetler nedeni ile önünü göremiyor. 

Almanya'da ticari gayrimenkul fiyatlarında rekor düşüş!

Konut fiyatlarında tarihi düşüşlerin yaşandığı Almanya'da ticari gayrimenkul fiyatlarında da yüzde 16,5 oranında düşüş yaşandı. Yaşanan bu durum ile ilgili olarak ülkenin ciddi bir emlak krizi ile karşı karşıya kaldığı belirtildi.

Konut kiralarında büyük artış!

TCMB'nin faiz oranlarını düşürme kararından sonra konut kiralarında yaşanan artış, Prof. Dr. Hakan Kara'nın analizleriyle yeniden gündeme geldi. İşte Prof. Dr. Hakan Kara'nın o paylaşımı...

Ekonomist Selçuk Geçer'den uyarı! Ev alıp satacaklar dikkat etsin!

Ekonomist Selçuk Geçer, genel yaşam maliyetlerindeki artışların ve konut fiyatlarında yaşanan aşırı yükselişlere değinerek piyasadaki verilerin yeterince net olmadığını söyledi. İşte Selçuk Geçer'in o açıklamalar...

Çin'de konut fiyatlarında son 9 yılın en hızlı düşüşü yaşandı...

Çin'de konut fiyatlarında azalma devam ediyor. Bu kapsamda, yeni konut fiyatları, Şubat 2015 yılından bu yana en hızlı aylık düşüşü kaydettiği açıklandı.

Ev sahibi olmak isteyenler dikkat: Konutta balon sönüyor mu? Fiyatlar düşecek mi?

Konut fiyatlarında yaşanan fahiş artışlar sık sık gündem oluyor. Ekonomist ve Gazeteci Esfender Korkmaz konut piyasası ile ilgili bir yazı kaleme aldı. Peki konutta balon sönüyor mu? Fiyatlar düşecek mi? 

Konut almak isteyenlere anket: Ev alabilecek durumda mısınız?

Konut fiyatlarında yaşanan artışlar, ev sahibi olmak isteyen vatandaşları düşündürüyor. Peki konut almak için şimdi doğru zaman mı? Gazeteci Fatih Portakal, X sosyal medya hesabından konuyla ilgili anket yaptı. İşte ayrıntılar ve vatandaşların yorumları...

Konut fiyatlarında artış hızı geriliyor mu? Vatandaşlar 'Öyle değil' dedi!

Konut fiyatlarında reel artış hızı geriliyor. Şehir Plancısı ve Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Celal Erdoğdu, rakamları X sosyal medya hesabından paylaştı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

konut fiyatlarında yaşanan artışlar Haberi

konut fiyatlarında yaşanan artışlar

Emlak Konut GYO tarafından yayınlanan rapora göre; Türkiye'de ekonomik büyümenin lokomotiflerinden konut sektöründe lüks ve orta üst segmentte talep yavaşlarken; orta ve orta alt segmentte ise konut ihtiyacı yoğun şekilde sürüyor.


Rapora göre, Türkiye genelinde konut fiyatlarında yaşanan artışlar ise balon oluşturmaktan uzak nitelikte. Emlak Konut GYO tarafından yayınlanan "Gayrimenkul ve Konut Sektörüne Bakış" raporuna göre, Türk inşaat ve konut sektörü önümüzdeki dönemde de büyümeye devam edecek.


Türkiye'de konut arzı ile talebin yavaş yavaş daha stabil bir hal almaya başladığına işaret edilen raporda, yıllık ortalama 1 milyon adet konutun el değiştirdiği; yıllık 600,000 adet konut ihtiyacının da sürdüğü ifade edildi.

              

Raporda, "Türk konut sektöründe orta ve orta alt gruba ait konut ihtiyacı oldukça yoğun olarak sürmektedir....