28 / 03 / 2024

Konut geliştirici şirketler

Konut geliştirici şirketler

Birçok yabancı fon Türkiye’ye para satma peşinde. Bazıları da gayrimenkul projelerine ortak olma peşinde. Konut projesi olan proje geliştirici şirketler ise yabancı ortak bulma peşinde. Yabancı ortak nasıl bulunur?..

Konutta müşteriyi nerede aramak gerekir?

Konut satılmazsa tüm çalışmalar boşa gider. Mimarlar, mühendisler, işçiler, patronlar, ortaklar vs. parasını konut satışından alırlar. Parayı alıcı öder, yani müşteri. Müşteriyi nerede aramak gerekir?

Konut lobisi yetersiz!

Dünyada ülkelerin, şehirlerin, sektörlerin ve şirketlerin yönünü lobi faaliyeti belirler… İster iç olaylar ister uluslar arası ilişkiler olsun, lobi faaliyetleri olayların/ilişkilerin geleceğini etkiler

Polat Holding imzası taşıyan Duna Pearl yılın konut projesi seçildi!

Polat Holding'in Macaristan’daki Gayrimenkul Geliştirme şirketi olan Polat Hungary tarafından hayata geçirilen Duna Pearl ''Yılın Konut Geliştirme” projesi seçildi.

2024'te kentsel dönüşüm projeleri konut geliştiricilerinin gözdesi olacak!

Büyükşehirlerde sağlam ve güvenli konut ihtiyacının giderek artması, kentsel dönüşümü Türkiye’nin 2024’deki olmazsa olmazı haline getirdi. Bu kapsamda kentsel dönüşüm projeleri konut geliştiricilerinin yeni gözdesi haline gelecek.

Yenigün Konut Geliştirme Turizm Yapı Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Yenigün Konut Geliştirme Turizm Yapı Ticaret Anonim Şirketi bugün Kadıköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Kemal Yenigün ve Uğur Berke Kayıkçı ortaklığında kuruldu.

Apple geliştiricilerine müjde! Artık para alınmayacak

Apple yazılımlarının geliştirici beta versiyonlarını tecrübe etmek için bugüne dek senelik ücret ödemek mecburiyetinde kalanlara müjde. Sadece beta versiyonları için ücret mecburiyeti kaldırıldı.

Muhteşem kameralı Google'ın Pixel 7'si Pixel 6A'dan 100 $ daha ucuz! 

Pixel hayranları: Pixel 7 şimdi 100 $ daha ucuza geldi. Pixel 7A, Pixel 6A'da olmayan birçok özelliği Pixel 7'den daha düşük bir fiyata sunuyor. Google, Pixel 7A'yı , genellikle yeni ürünleri ve mevcut ürünlere yönelik güncellemeleri tanıttığı yıllık geliştirici konferansı olan Google I/O'da duyurdu

Peker GYO İspanya'da yeni yatırım modeliyle konut geliştirecek!

Peker Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, yurtiçi ve yurtdışındaki yeni yatırım hedeflerini paylaştı. Avrupa’da sürekli iş hacmini artıran şirket, yatırım lokasyonlarına İspanya’yı da dahil etti.

Asma Konut Geliştirme Yapı Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Asma Konut Geliştirme Yapı Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Kadıköy'de 5 milyon TL sermaye bedeli ile Adem Altıntaş ve Kerim Altıntaş ortaklığında kuruldu.

Hasar büyük: Türkiye'de 1 milyon yeni konuta ihtiyaç var!

6 Şubat günü büyük deprem yaşayan 10 vilayet büyük bir enkaza dönüşürken Ekonomim.com köşe yazarı Sadi Özdemir köşe yazısında Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) Başkanı Altan Elmas'ın değerlendirmelerini kaleme aldı.

Konut üreticilerinin gözü AVM'lerde! AVM'ler yerini lüks konutlara bırakıyor!

İstanbul gibi büyük metropollerde üretim için arsa bulunamayınca konut geliştiriciler rotalarını AVM'lere çevirdi. Beylikdüzü Torium AVM ile İstanbul Anadolu yakasındaki başka bir AVM için görüşmelerin devam ettiği gündeme geldi. İşte ayrıntılar...

Baykar'dan dev hamle! 2022'ye damga vurdu! 

İnsansız hava aracı projelerinin geliştirici ve Türk savunma sanayinin markası haline gelmiş firması Baykar'ın sosyal medya hesabından 2022 ihracat rakamlarına ait yaptığı açıklamada '2022'de 1,18 milyar dolarlık (yaklaşık 23 milyar TL) ihracat gerçekleştirdi' açıklaması yapıldı.

Dekar Şehirbahçe satışa çıktı! 181 konutluk yeni proje!

Ulaşılabilir fiyatlarla bahçeli konut geliştirme konusunda gayrimenkul sektörünün öncüleri arasında yer alan Dekar Yapı, İstanbul Bahçeşehir’de konforlu bir yaşamın kapılarını araladığı yeni konut projesi Dekar Şehirbahçe’nin satışlarına başladı. Projenin örnek dairesi de görücüye çıktı.

Konut seferberliği tam gaz! Özel sektör devlet arsalarında konut inşa edip kiralayacak!

Kamu dar gelirli vatandaşlar için konut seferberliği başlatmıştı. Bir adım da özel sektör tarafından atıldı. Devletin mülkiyetindeki arsalarda konut geliştirme önerisinde bulunan özel sekötr, bu konutları dar ve orta gelirlilere kiralamayı hedefliyor. İşte ayrıntılar...

Folkart 600 milyon dolarlık yeni yatırımı için düğmeye bastı!

Türkiye’nin en büyük ve öncü gayrimenkul geliştirici şirketleri arasında yer alan Folkart yeni projesi için düğmeye bastı...

Konut geliştirici şirketler Haberi

Konut geliştirici şirketler

Para kendisine güvenli bir liman arayışında. Türkiye yabancılar için giderek cazip bir ülke konumuna geldi. Arap Ülkeleri ve Türk Cumhuriyetleri Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği (ARAPTÜRKGYD) kurulduğu günden bugüne sektörde ciddi lobi faaliyetlerine devam etmektedir. Yurtdışı fonları derneğimizin kapısını çalmaya başladı. Yabancı yatırımcılar Türkiye’de doğru ortak bulma peşinde… 

Konut sektörü yeni ve hızlı gelişen bir sektör. Yabancı ortaklıklarla yeni yeni karşılaşıyor. Sektörde DAP  Yapı, Ege Yapı, Ağaoğlu Grubu gibi şirketler yabancılarla iş yapmaya başladı. Sektördeki her şirket projelerinden az da olsa yabancılara satış yapmaya devam etmektedir. İstanbul’daki konut projelerine daha çok Araplar ilgi göstermektedir. Küçük çaplı Arap yatırımcılar ise Türkiye’deki konut projelerinden 10 ile 50 arasında daire alıp daha sonra satmak istiyorlar…

Arap yatırımcılara ulaşmak Avrupa ülkelerinin yatırımcılarına ulaşmaktan zordur. Çünkü Arap yatırımcılar...