25 / 04 / 2024

Konut hesabı 2020

Konut hesabı 2020

Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlara devlet tarafından verilen katkılı konut hesabının başvuru şartlarını araştırmaya devam ediyor. Peki katkılı konut hesabı başvuru şartları neler? İşte detaylar... 

Konut hesabında devlet katkısı artıyor!

Konut hesabı uygulamasında hem aylık ödemeler hem devlet katkısı yeni yılda artıyor. 5 yıl birikim yapan ilk evini aldığında 31 bin 149 lira alabilecek.

Ev alacaklar dikkat! Devletten 28 bin TL'lik destek!

İlk defa ev alacaklara devlet yardımları 2020 Ekim ayında da devam ediyor. Yeni bir ev sahibi olmak isteyen ya da evini değiştirmek isteyenlere 24 bin liradan 28 bin liraya kadar devlet desteği veriliyor.

Devletten ilk kez ev alacaklara destek!

Devlet, evlilik hazırlığı yapan ve ev sahibi olmak isteyen yeni evli çiftlere destek veriyor. Peki konut hesabı nedir? Konut hesabı nasıl açılır? Konut hesabından kimler yararlanabilir?

Ev alacaklara ve kiracılara devlet desteği!

Ev sahibi olmak isteyenlere ve kirada oturan vatandaşlara güzel haber geldi. Devlet ilk kez ev alacaklara 30 bin lira hibe para desteği verirken, kentsel dönüşüm kapsamında 1.150 lira kira yardımı yapacak.

Konut alımlarında 28 bin TL devlet desteği!

Evlilik hazırlığı içerisinde olanlar konut ve çeyiz hesabında devlet katkısı bu yıl arttı. Evlenirken 11 bin 32 TL, ev alırken 28 bin 548 lira destek imkanı sağlanıyor...

Ev almak isteyenlere müjde! 30 bin lirası devletten!

Devlet her bir vatandaşı ev sahibi yapmak için kolları sıvadı. Konut hesabı uygulamasıyla ev birikimi yapanlara devlet desteği arttı. Peki konut hesabı nedir, nasıl açılır?

Devletten ilk kez ev alacaklara 30 bin liralık destek!

Devletten ev alacaklara büyük müjde geldi. İlk kez ev alacaklara ve düzenli birikim yapanlara 30 bin lira hibe veriliyor. Peki destek nasıl alınıyor? Konut hesabı nasıl açılır? İşte tüm merak edilenler...

Ev alana 30 bin TL hibe desteği şartları!

Ev almak isteyen vatandaşlar konut hesabı açarak 30 bin TL devlet katkısı alabiliyor.Peki, ev alana hibe desteği şartları neler? Konut hesabı nedir? İşte tüm merak edilenler...

İlk evini alacaklara devletten 30 bin TL destek!

Konut hesabı uygulamasında devlet katkısı 2020 yılında arttı. Buna göre 5 yıl düzenli olarak konut hesabında birikim yapana 30 bin 333 lira katkı veriliyor.

Konut hesabı 2020!

Devlet, ev sahibi olmak isteyenlere destek veriyor. Peki konut hesabı uygulamasına 2020 desteği ne kadar? İşte Konut hesabı 2020 destek oranı...

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları 2020 yılından bu yana en güçlü başlangıcını yaptı!

İngiliz konut piyasası 2024'ün başında yeniden canlanma sinyalleri verirken ortalama konut fiyatları 2020 yılından bu yana yıla en güçlü başlangıcını yaptı.

Son 3 yılın rekoru: Yeni konut projeleri satılmıyor mu?

Rusya'nın federal bölgelerinde müşteri bulamayan yeni konut oranları 3 yılın rekorunu kırdı. Ülkede satılamayan konut hacmi 2020 Ocak ayından bu yana ilk kez 71 milyon metrekareyi aştı.

Devlet destekli konut hesabı nasıl açılır? Konut kredisi onaylandıktan sonra ne yapılması gerekiyor?

Devlet destekli konut hesabına dair pek çok soru sormaktadır. Onlardan biri de Devlet destekli konut hesabı nasıl açılır? Olmaktadır. İşte bu konuya dair detaylar!

Konut hesabına yeni düzenleme geliyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onay verilen "2022 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı" Resmi Gazete'de yayımlandı. Programda konut hesabının revize edilerek daha cazip hale getirilmesine de yer verildi.

Katkılı konut hesabından kimler yararlanabilir? 

Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlara devlet tarafından verilen katkılı konut hesabının başvuru şartlarını araştırmaya devam ediyor. Peki katkılı konut hesabı başvuru şartları neler? İşte detaylar... 

Konut kredileri 2020'ye göre geriledi mi?

Merkez Bankası’nın Kasım 2020'den günümüze devam ettirdiği parasal sıkılaştırma, kredi faizlerinin yüzde 20'yi aşmasına sebep oldu. Peki konut kredileri ne oldu?

Emlak Konut GYO 2020 yılı Kurumlar Vergisi Beyannamesi!

Emlak Konut GYO Vergi Usul Kanunları yöntemine göre yasal süresi içinde düzenlenmiş 2020 yılı hesap dönemine ait Kurumlar Vergisi Beyannamesi yayınlandı. 

Emlak Konut GYO 2020 yılı için kar payı dağıtacak mı? 

Emlak Konut GYO'nun 2020 yılı karının Kar Dağıtım Politikası'na uygun olarak kar dağıtım tablosunda yer alan şekilde dağıtılması ve kar dağıtımının 5 Mayıs 2021 tarihinde gerçekleştirilmesine karar verildi. 

Emlak Konut GYO 2020 yılı olağan genel kurul toplantı sonucu!

Emlak Konut GYO'nun 2020 yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleşti. Şirketin 2020 yılına ait, toplantı tutanağı ve E-hazirun cetveli yayınlandı. 

İlk kez konut alacaklar için hangi destekler veriliyor?

Devlet tarafından konut sahibi olmak isteyen ve 3 yıl boyunca düzenli birikim yapan vatandaşlara 25 bin TL'ye varan destek sağlanıyor. Peki konut hesabı nedir? Konut hesabının şartları neler? İşte merak edilenler...

Emlak Konut GYO 2020 yılı için kar payı dağıtacak mı?

Emlak Konut GYO'nun ortaklarının maliki bulundukları paylarının 2020 yılı kar payı kuponları karşılığında nakden/hesaben brüt (=Net) 0,021700 TL olarak dağıtılmasına karar verildi. 

Emlak Konut GYO 2020 Sürdürülebilirlik Uyum Raporu!

Emlak Konut GYO, Sermaye Piyasası Kurulu'nun yayımladığı Sürdürülebilirlik İlkeleri Uyum Çerçevesi'nde yer alan ilkelere uyum durumunu gösteren 2020 yılı Sürdürülebilirlik Uyum Raporu'nu yayınladı. 

Emlak Konut GYO 2020 yılı faaliyet raporu!

Emlak Konut GYO'nun 1 Ocak 2020 ile 31 Aralık 2020 dönemine ait finansal raporu, faaliyet raporu ve sorumluluk beyanı yayınlandı. 

Konut hesabı 2020 Haberi

Konut hesabı 2020

Devlet katkısı alınabilecek konut hesapları için araştırmalar devam ediyor. Takvim'de yer alan habere göre; katkılı konut hesabı için bir takım şartlar talep ediyor. İşte katkılı konut kredisi için talep edilen şartlar...

Devlet katkısından hangi nitelikli konutlar yararlanabilir?

Kat mülkiyeti tapusuna sahip konutlar, kat irtifakı tapusuna sahip ve yapı kullanma izin belgesi olan konutlar, Konut nitelikli yapı kullanma izin belgesine sahip müstakil gayrimenkuller. Devremülkler için katkı ödenmesi yapanmıyor. 

Hesaptan kimler yararlanabilir?

T.C vatandaşı olan veya 29.05.2009 tarihli ve 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanunu'nun 28'inci maddesi kapsamına dahil olan hariç olmak üzere Türk vatandaşı gerçek kişiler yararlanabilir. 

Müşterinin devlet katkısı alabilmesi için Türk vatandaşı olması, 07.04.2015 tarihi itibariyle tümü kendi adına kayıtlı kat mülkiyeti, kat irtifakı veya müstakil tapulu başka bir evi olmaması  gerekmektedir.

Konut edinim tarihine...