25 / 04 / 2024

Ev alacaklar dikkat! Devletten 28 bin TL'lik destek!

Ev alacaklar dikkat! Devletten 28 bin TL'lik destek!

İlk defa ev alacaklara devlet yardımları 2020 Ekim ayında da devam ediyor. Yeni bir ev sahibi olmak isteyen ya da evini değiştirmek isteyenlere 24 bin liradan 28 bin liraya kadar devlet desteği veriliyor.



İlk evini alacak olan vatandaşlar birikim yapıp devletten konut desteği alabiliyor. Her çiftin ayrı ayrı alabileceği konut desteğinde kişi başı alınacak olan tutar 28 bin TL’ye ulaşabiliyor.

Haber Kredi'de yer alan habere göre; ev sahibini almayı hayal eden ancak bunun için bir birikim yapmayı planlayanlar birikimlerini bankada yapıyor olmaları durumunda devletten 28 bin TL destek imkanından yararlanabiliyor. 

İLK DEFA EV ALACAKLARA DEVLET DESTEĞİ

Devletin halen devam ettiği destek programlarından konut desteğinde işleyiş ise şu şekilde: Vatandaşlar ev sahibi olmak için birikim yapmaya karar verdiklerinde herhangi bir bankadan konut hesabı açmakta. Açılan bu konut hesabına aylık veya üç aylık dönem olmak üzere birikim yapmak adına para yatırmaları gerekiyor. Burada asgari ve en üst düzeyde ödeme tutarları mevcut.  Vatandaşlar bu konut hesabına belirledikleri tutarda ödemelerini yapıyorlar ve bu hesapta para birikimi sağlanılıyor böylece. Devletin sunduğu destekten faydalanmak için ise konut hesabından belli bir miktardan fazla para çekilemiyor. Birikimlerin böylece hesapta kalması hedefleniliyor.

EV ALACAKLARA NE KADAR DESTEK ÖDEMESİ YAPILIYOR?

Konut hesabı üzerinde para biriktirerek destek almayı amaçlayan vatandaşların en az 3 yıl birikim yapmaları şartı bulunuyor. En yüksek birikim süresi ise 5 yıl olarak açıklandı. Kişiye özel olarak belirtilen süre içerisinde ise birikim yapan vatandaşlar yatırdıkları miktarlara ve süreye göre destek alabilirler.  36   ile 47 ay arasında devlet destekli konut hesabı açan ve para biriktiren vatandaşlara yüzde 15 destek sunuluyor, azami tutar 24 bin 750 TL, 48-59 ay devlet destekli konut hesabı açan ve para biriktiren vatandaşlara yüzde 18  destek sağlanıyor, azami olarak 26 bin 650 TL tutarında 60 ay ve üzeri devlet destekli konut hesabı açmış olan ve para biriktiren vatandaşlar için yüzde 25 oranında destek veriliyor. Azami 28 bin 550 TL miktarında oluyor.

Konut hesabı hangi bankalarda açılır?

Ev almadan konut hesabı açanlara 28 bin 548 TL devlet katkısı!


Geri Dön