24 / 04 / 2024

Konut hesabı ve devlet katkısı

Konut hesabı ve devlet katkısı

Çeyiz katkısı 7 bin 500 TL'ye, konut desteği 25 bin TL'ye çıkarıldı. Eşler, her iki destekten ayrı ayrı yararlanıp toplamda 65 bin lira hibe alabiliyor...

Ev alana 20 bin TL destek!

Devlet ev almak isteyenlere 20 bin TL destek veriyor. 5 yılda 80 bin lira biriktirene, devlet de 20 bin lira ödeyecek..

Evlenene 40 bin lira devlet desteği!

Evlenenlere ve ilk evini alanlara devlet destek sağlayacak. Hesap açtıranlar, çeyiz için 5 bin, konut için de 15 bin lira katkı alabilecek. Çiftler böylece 40 bin liraya varan devlet desteğine kavuşacak.

Konut hesabı Türkiye'nin büyümesine katkı sağlar!

Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Aydın: "Konut Hesabı ve Devlet Katkısı Türkiye'nin büyümesine olumlu katkıda bulunacağını düşünüyoruz" dedi.

Kimler konut hesabı uygulamasına başvurabilir?

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya: "Her yıl yaklaşık olarak 603 bin çiftimiz yuva kurmakta, evlenmektedir. Bu rakam göz önüne alındığında Konut Hesabı ve Devlet Katkısı Projesi’nin önemi bir kez daha ortaya çıkmaktadır" dedi.

Konut hesabı ve devlet katkısının esasları belirlendi!

Kendine ait konutu olmayanların ilk ve tek konut satın alımlarına destek olmak için açılacak konut hesabı ile devlet katkısına ilişkin esaslar belirlendi. Bakanlar Kurulu kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Devlet desteği için konut hesabı nasıl açılır?

Devlet desteği, Türk vatandaşlarının yurtiçinde ilk ve tek konut satın alımlarına destek olmak için açılacak konut hesabı için yapılıyor. Peki, devlet desteği için konut hesabı nasıl açılır?

10 soruda konut devlet katkısı!

Devlet, ilk defa konut almak için para biriktirecek kimselere finansal destek sağlıyor. Peki, konut hesabı ve devlet katkısı koşulları nelerdir? Bu yardımdan kimler yararlanabilir? İşte 10 soruda konut hesabı ve devlet katkısı..

Bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair kanun!

6637 sayılı Bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair kanun 7 Nisan 2015 tarihinde 29319 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Kanun kapsamında çeyiz hesabı ile konut hesabına yapılacak devlet katkısı yer alıyor...

Konut hesabı ve devlet katkısı kanunu!

Konut hesabı ve Devlet katkısı esasları, 7 Nisan 2015 tarihinde Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte konut hesabı ve devlet katkısı kanunu 2015..

Ev sahipleri dikkat! Konut sigortası ve DASK arasındaki fark nedir?

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerin ardından pek çok ev sahibi de DASK ile ilgili detayları araştırmaya başladı. Peki Konut sigortası ve DASK arasındaki fark nedir?

Konut alacaklar dikkat! 2 milyon TL'lik konut kredisi ve banka banka geri ödeme seçenekleri!

Bankalar konut kredisi ödemleri ile ilgili olarak kredi oranında ve geri ödeme sisteminde değişiklikler yapıyorlar. Buna göre, bankaların 2 milyon TL'lik konut kredisi ve uyguladıkları geri ödeme planı!

Konut kira ve satış fiyatlarında beklenen düşüş gerçek olacak mı? Emlakçılar ve vatandaş ne diyor?

Konut kira fiyatlarındaki artış son zamanların en büyük sorunu haline geldi. Fahiş kira fiyatlarının önüne geçebilmek için hükümet yüzde 25 sınırı getirdi. Bu uygulama ile konut kira fiyatlarının gerilemesi bekleniyor. Peki Konut kira ve satış fiyatlarında beklenen düşüş gerçek olacak mı? Emlakçılar

Bankalardan son dakika 2024 güncellemesi! İşte konut, ihtiyaç ve taşıt kredi oranlarında son durum!

Kredi faiz oranları vatandaşların gündemindekini yerini korurken, pek çok banka kredi faiz oranlarını güncelledi. Peki konut, ihtiyaç ve taşıt kredi oranlarında son durum ne oldu? İşte banka banka faiz oranları...

Tor Global'den 1.5 milyar TL'lik dev karma proje! Yalova Armutlu'ya konut otel ve villa geliyor!

Tor Global İnşaat ve Yatırım A.Ş. Yalova'da konut, villa ve otel projesi için harekete geçti. Projenin maliyetinin 1.5 milyar TL'yi aşması bekleniyor.

Osmangazi Belediyesi konut, ticaret ve depolama alanı imarlı 9 arsa satıyor!

Bursa İli Osmangazi Belediye Başkanlığı, Bursa Osmangazi'de yer alan 9 adet arsa için satış ihalesi düzenliyor. Söz konusu arsalar konut, ticaret ve depolama alanı imarlı.

Konut siteleri ve binaları elektrik çarptı! Elektrikli araç sahipleri otoparklara şarj yeri talep ediyor!

Günden güne yayılan elektrikli araçlar konut otoparklarında yeni probleme neden oldu. Elektrik araç sahipleri konut siteleri ve binasının otoparkında aracını şarj etmek için yer talep etmeye başladı.

Konut satış ve kiralama ilan platformu sil baştan değişiyor: Elektronik İlan Doğrulama Sistemi kuruluyor!

Konut satış ve kiralama ilan platformunda yeni sistem geliyor. Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, 1 Kasım itibariyle girilen ilanlar için Elektronik İlan Doğrulama Sistemi (EİDS) kuruluyor'' dedi.

Belediye 8 taksitle dört arsa satacak! Konut, ticaret ve akaryakıt istasyonu imarlı arsaları kaçırmayın!

Kayseri İli Kocasinan Belediye Başkanlığı, Kayseri Kocasinan'da yer alan konut, ticaret ve akaryakıt istasyonu imarlı arsaları satışa çıkardı.

Konut satış ve kiralama ilan platformunda yeni dönem! Sahte ilanların önüne geçilecek!

Gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren profesyonellerin tek bir platformda iş yönetimi ve gayrimenkul pazarlaması yapabildikleri teknolojik altyapı RE-OS.com, konut satış ve kiralama ilan platformundaki yeni dönemi açıkladı.

Emlak Konut GYO ve THY'nin Arnavutköy projesi için düğmeye basıldı! 1. Etap 1. Kısım'ın imzaları atıldı!

Emlak Konut GYO ve THY'nin Arnavutköy'de hayata geçireceği projede sözleşme imzalandı. İşte Emlak Konut GYO tarafından yapılan o son dakika açıklaması...

Emlak Konut GYO ve THY'nin Arnavutköy'deki projesinde ruhsatlar alınıyor!

Emlak Konut GYO ve THY'nin Arnavutköy'de hayata geçireceği projede bir son dakika gelişmesi yaşandı. Proje kapsamında 151 Ada 11, 152 Ada 7, 153 Ada 7, 154 Ada 7, 164 Ada 6, 166 Ada 4, 167 Ada 15, 167 Ada 17 ve 168 Ada 5 Parsellere ait Yapı Ruhsatları alındı. 

Avrupa'da konut arz ve talebindeki dengesizlik kira fiyatlarını arttırdı!

Avrupa'da konut arz ve talebindeki dengesizlik kira fiyatlarını arttırdı. Peki Avrupa ülkesinde hangi şehirlerde fiyatlar arttı, ne kadar oldu? İşte detaylar...

Konut hesabı ve devlet katkısı Haberi

Konut hesabı ve devlet katkısı

Devlet evlilik hayali kuranlara kolaylık sağlamaya devam ediyor.  Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nca ailelerin ev sahibi olabilmeleri için Mayıs 2016'da başlatılan 'Konut Hesabı ve Devlet Katkısı' uygulaması yapılan son düzenlemeyle daha da cazip hale geliyor. 

Ayrı ayrı yararlanılıyor

Güneş'te yer alan habere göre; Konut alacak gençlere devlet katkısında üst limit 25 bin TL'ye çıkarıldı. Böylece 5 yıl boyunca 80 bin TL biriktiren, ev alırken devletten 25 bin TL karşılıksız para alacak. Bu düzenlemeden çiftler ayrı ayrı faydalanarak, 25'er bin TL alabilecek. 'Konut Hesabı ve Devlet Katkısı' uygulamasında sistemde en az 3 yıl kalma şartı bulunuyor. 

Yüzde 25 destek

Eski yönetmelikte 3 yıl kalanlar yatırdığı paranın yüzde 15'ini, 4 yıl kalanlar yüzde 18'ini ve 5 yıl kalan da yüzde 20'sini alabiliyordu. Anck yapılan bu...