27 / 04 / 2024

Konut kira artış oranı

Konut kira artış oranı

TBMM Genel Kurulunda konut kira artışlarının, 1 Temmuz 2023'e kadar, bir önceki kira yılına ait bedelin yüzde 25'ini geçmemesine ilişkin düzenleme kabul edildi. Esnaflar söz konusu sınırlamanın işyeri kiralarında da uygulanmasını talep etti.

Konut kira artış oranları Nisan 2017!

Konut kira artış oranları Nisan 2017 bugün belli oldu. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre kiracıya zam yapılacak..

Konut kira artış oranı hesabı Eylül 2016!

Konut kira artış hesaplamalarında kullanılacak oranlar bugün belli oldu. TÜİK tarafından yayımlanan enflasyon oranları ile konut kiracısına yüzde 4,51 oranında zam yapılabilecek..

Konut kira artış oranı hesabı Haziran 2016!

Gayrimenkul kira sözleşmelerinin yenilenmesi halinde kira bedeline zam yapılıyor. Kiraya yapılacak zamlar konut ve işyerlerinde farklı şekilde hesaplanıyor. İşte konut kira artış oranı hesabı Haziran 2016..

Konut kira artış oranı Mayıs 2016!

Geçtiğimiz sene Mayıs ayında konutunu kiraya veren mal sahipleri bu sene sözleşmenin uzaması halinde kira bedeline zam yapma hakkına sahip oluyor. İşte konut kira artış oranı Mayıs 2016..

Konut kira artış oranı Nisan 2016!

2016 yılı Nisan ayında kira sözleşmesi yenilenen kiracılara mal sahipleri zam yapma hakkına sahip oluyor. ÜFE oranlarından on iki aylık ortalamalar baz alınarak zam yapılıyor. İşte konut kira artış oranı Nisan 2016..

Konut kira artış oranı Mart 2016!

Konut kiralamalarında tarafların yenilenen kira dönemlerinde mevcut kira bedeline enflasyon oranlarında zam yapılıyor. Peki, konut kira artış oranı nedir? İşte konut kira artış oranı Mart 2016..

Konut kira artış oranı Ocak 2016!

Borçlar Kanunu gereğince, kira sözleşme süresinin dolması halinde kira bedeline belli oranlarda zam yapılıyor. Evdeki ve işyerindeki kiracıya farklı oranlarda zam yapılıyor. İşte konut kira artış oranı Ocak 2016..

Konut kira artış oranı Aralık 2015!

Kira sözleşmelerinin yenilenmesi halinde kira bedeline de belli oranlarda zam yapılıyor. Peki, Aralık ayında yenilenen kira için ne kadar artış yapılır? İşte konut kira artış oranı Aralık 2015..

Konut kira artış oranı Kasım 2015!

Konut kira artışı hesabında dönemin üretici fiyat endeksi oranları kullanılıyor. Hesaplamada ÜFE oranlarından bir önceki yılın aynı ayına göre değişim oranı kullanılıyor. İşte konut kira artış oranı Kasım 2015..

Konut kira artış oranı hesabı Ekim 2015!

Kiracılar, kira süresi boyunca kira bedelini ödemek ile mükellef oluyor. Kiracının ödediği kira bedelinde, sözleşmenin yenilendiği zaman artış yapılabiliyor. Peki, artış nasıl yapılır? İşte konut kira artış oranı hesabı Ekim 2015..

Konut kira artış oranı Eylül 2015!

Taşınmaz mal kiralamalarında taraflar arasında yapılan kira sözleşmesinin yenilenmesi halinde mal sahibi kira bedeline belli oranlarda zam yapma hakkına sahip oluyor. Peki, konut kira artış oranı Eylül 2015 nedir?

Konut kira artış oranları nasıl hesaplanır?

Taşınmaz mal kiralamalarında taraflar arasında yapılan sözleşmenin yenilenmesi halinde mal sahibi kira bedeline belli oranlarda zam yapabiliyor. Peki, konut kira artış oranları nasıl hesaplanır?

Konut kira artış oranı hesaplaması Mayıs 2015!

Konut ve işyeri kiralamalarında kira artışı farklı şekilde yapılıyor. Konut kiralamalarında sözleşmenin yenilenmesi halinde enflasyon oranlarına göre artış yapılıyor. İşte konut kira artış oranı hesaplaması Mayıs 2015...

Ev kira artış oranı 2015!

Kira döneminin sona ermesi ve kira sözleşmesinin yenilenmesi halinde kira bedeline zam yapılabiliyor. Peki, kiraya zam hangi oranlarda yapılır? İşte ev kira artış oranı 2015...

Bakan Şimşek açıkladı: Kira artışlarının engellenmesi için konut arzı artırılacak!

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, milyonlarca kiracının ve ev sahibinin merakla beklediği kira artış oranları ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu. İşte Bakan Şimşek'in o açıklaması...

Merkez Bankası'ndan konut piyasası özeti: Kira artış oranları da konut fiyatlarındaki artış da zayıfladı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) Toplantı Özeti'nde, kira artış oranları ve konut fiyatlarıyla ilgili değerlendirmelere yer verildi.

Kira bedelini artırmak isteyen ev sahibi ne yapabilir, kira bedelinde sınır nedir?

Konut kira artışlarında yüzde 25’lik sınırın mağduriyete yol açtığı söylemleri gelmeye devam ediyor. Peki Kira bedelini artırmak isteyen ev sahibi ne yapabilir, kira bedelinde sınır nedir?

Konut kira ve satış fiyatlarında beklenen düşüş gerçek olacak mı? Emlakçılar ve vatandaş ne diyor?

Konut kira fiyatlarındaki artış son zamanların en büyük sorunu haline geldi. Fahiş kira fiyatlarının önüne geçebilmek için hükümet yüzde 25 sınırı getirdi. Bu uygulama ile konut kira fiyatlarının gerilemesi bekleniyor. Peki Konut kira ve satış fiyatlarında beklenen düşüş gerçek olacak mı? Emlakçılar

Milletvekilli Bakırlıoğlu: Kira artışı 'vicdansız ev sahipleri' diyerek çözülecek bir konu değil!

Konut ve kira fiyatlarındaki artış barınma krizini etkilemeye devam ediyor. CHP’li Bakırlıoğlu, kira artışlarına dikkati çekerek "Vicdansız ev sahipleri diyerek çözülecek bir konu değil" dedi.

Kiracılara kötü haber! Kira artışına yüzde 25 sınırına mahkeme 'Adil değil' dedi!

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 54. Hukuk Dairesi, konut kiralarında kira artış oranı üst sınırının yüzde 25 şeklinde uygulanmasının 'adil' olmadığına hükmetti. 

Konut kira fiyatlarındaki artıştan mağdur olan kiracılar rotayı Ankara'ya çevirdi! Antalya'dan Meclis'e yürüyorlar...

Antalya'da artan konut kira fiyatları nedeniyle mağdur olan yüzlerce kişi tarafından kurulan 'Kiracılar Dayanışması Platformu'nun 16 üyesi, hazırladıkları 36 maddelik dosyayı Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki (TBMM) siyasi partilere sunmak için yola çıktı.

Konut kira fiyatları bir yılda yüzde 136 arttı! En çok Muğla, İstanbul ve Antalya etkilendi

Türkiye genelinde konut kira fiyatlarında 1 yıllık değer artışı yüzde 136 seviyesinde gerçekleşti. Bu kapsamda metrekare bazında en çok artış, Muğla, İstanbul ve Antalya illerinde oldu.

Kiracı, yüzde 25’in üzerinde kira artışında geriye dönük ödediği fazla bedelin iadesini talep edilebilir mi?

Fahiş kira zamlarının önüne geçmek isteyen Hükümet ev konut kiralarına yüzde 25 zam sınırı getirdi. Peki, Kiracı, yüzde 25’in üzerinde kira artışı yaparsa geriye dönük ödediği fazla bedelin iadesini talep edilebilir mi?

Fahiş kira artışı tam gaz: Hazine arazilere arsa vasfına çevrilerek konut üretilmeli! 

Üç büyükşehirde son 5 senede kira artış oranı yüzde 800'ü, bir yıllık artış oranı ise yüzde 100'ü aştı. Sektör temsilcileri, fahiş fiyatların çözümü için Hazine arazilerini işaret etti. 

Kira artışı nasıl hesaplanır? Ağustos kira artış oranı ne zaman belli olacak? 

TÜİK tarafından açıklanacak temmuz ayı enflasyon verilerinden sonra kira zam oranları da belli olacak. Ev sahibi ve kiracılar 2023 Ağustos ayı konut ve iş yeri kira zam oranlarının nasıl hesaplandığını sorguluyor. Peki, Kira artışı nasıl hesaplanır? İşte detaylar...

İspanya'da kira artışlarına ilk defa sınırlama getirildi!

İspanya'da azınlıktaki sol koalisyon hükümetinin hazırlamış olduğu ve ülke demokrasi tarihinde kira artışlarına sınırlama getiren ilk konut yasa tasarısı mecliste kabul edildi. 

O ilde fahiş kira artışı yapan 42 kişi hakkında soruşturma!

Konya'da, 6 Şubat tarihindeki Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra konut kira tutarlarında fahiş fiyat artışı yaptığı tespit edilmiş olan 42 kişi hakkında soruşturma başlatıldı.

Konut kira artış oranı Haberi

Konut kira artış oranı

Hükümet konut kiralarının artış oranlarının 1 Temmuz 2023'e kadar yenilenecek kira sözleşmelerinde bir önceki kira yılının yüzde 25'ini geçmemesi için düğmeye bastı.

Konuyla ilgili geçici hüküm Borçlar Kanunu'na Adalet Komisyonu'nda eklendi.

Böylelikle konut kiralarında 1 yıl süreyle bir önceki yılın kira bedelinin yüzde 25'ini geçmeyecek şekilde artış yapılabilme imkanı getirildi. 

Ev sahiplerinin söz konusu oran üzerinden kiraya zam yapması halinde artışın geçersiz olacağı hükme bağlandı.

Söz konusu düzenlemenin kapsamını değerlendiren esnaflar aynı durumun işyerleri için de geçerli olmaını talep ediyor.

İşte detaylar..

"ESNAFA SONU OLMAYAN BİR YÜK BİNİYOR"

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, konut kirası artışına getirilen yüzde 25 sınırlamasının iş yerleri için de uygulanması gerektiğini belirterek, “Konutlarda olduğu gibi iş yerlerindeki kira artışları da en azından birkaç yıllığına, pandemi sürecinin sıkıntılarını atlatana kadar yüzde...