25 / 04 / 2024

konut kiralarken dikkat edilmesi gerekenler

konut kiralarken dikkat edilmesi gerekenler

İstanbul’da yaşayan 34 yaşındaki mimar M. A. ev kiralamak isterken 4 bin TL dolandırıldı. Peki ev kiralarken dolandırılmamak için nelere dikkat edilmeli?

Mehmet Yalçıntepe: Oturacağınız evi iyi seçin!

Yalçıntepe Group Yönetim Kumlu Başkanı Mehmet Yalçıntepe, 17 Ağustos Marmara depreminin yıl dönümünde açıklamada bulunarak; Türkiye'de konut alan kişilerin yaklaşık yüzde 80'i ev satın alırken veya kiralarken binanın deprem güvenliğini araştırmıyor...

TOKİ'den konut bekleyenler dikkat, iki proje için teslim müjdesi geldi! TOKİ Mart 2024'te hangi projeleri teslim edecek?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın merakla beklenen iki projesi için daha teslim müjdesi geldi. Peki TOKİ Mart 2024'te hangi projeleri teslim edecek? 

Konut sahipleri dikkat! Tek ev tapusu olanlara 1.536 TL iade edilecek! Emsal karar yürürlükte 

Milyonlarca ev sahibini yakından ilgilendiren, emsal karar sonunda açıklandı. KDK tarafından açıklanan karara göre; 5 senelik emlak vergisi para iadesi yapılmasına hükmedildi. İşte detaylar... 

Konut alacaklar dikkat! 2 milyon TL'lik konut kredisi ve banka banka geri ödeme seçenekleri!

Bankalar konut kredisi ödemleri ile ilgili olarak kredi oranında ve geri ödeme sisteminde değişiklikler yapıyorlar. Buna göre, bankaların 2 milyon TL'lik konut kredisi ve uyguladıkları geri ödeme planı!

Ev almak hayal oldu, konut alacaklar dikkat! 

Konut kredileri yükselişini artarak sürdürüyor. Buna göre orta direkt, memurlar, işçiler, emekliler, asgari ücretliler, sabit maaş ile çalışanlar için ev almak artık bir hayal oldu. Bankaların güncel kredi faizleri ve aylık ödeme seçenekleri.

Konut alım-satım ve kiralamada dikkat! Yetki Belgesi olmayan emlakçılarla çalışmayın!

Ticaret Bakanlığı, Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası’nın (ATEM) girişimleri ile “Ev alırken, satarken ya da kiralarken dikkat!” uyarısında bulunarak kamu spotu yayınladı. 

2023'te ev kiralarken dikkat edilmesi gerekenler neler?

Yeni gayrimenkul kiralamak isteyenlerin bazı konularda tedbirli olması gerekiyor. Peki, Ev, ofis veya işyeri kiralarken dikkat edilmesi gerekenler neler? İşte detaylar...

Konut sahipleri dikkat! Bunu yapan kiracısını evden çıkaramayacak!

Son zamanlarda artan konut fiyatları ve kira bedelleri, konut sahipleri ve kiracılar arasında gerginliğe sebep oldu. Konut sahipleri kiracıları konuttan çıkarmakta zorlanırken, dikkat etmeleri gereken bazı noktalar bulunuyor.

İnternetten kiralık konut arayanlar dikkat! Dolandırıcıların akılalmaz oyun ortaya çıktı!

Yeni eğitim öğretim yılının başlaması ile beraber kiralık konut arayanlara öğrenciler de eklenince emlak dolandırıcılarına resmen gün doğdu. İşte internetteki ilanlardan bulduğu İstanbul Beylükdüzü'ndeki konut için 20 bin TL depozito ödemesine rağmen anahtarı teslim alamayan öğrencinin yaşadıkları..

TOKİ'den bir şehre daha yeni konut projesi geliyor! TOKİ'den konut bekleyenler dikkat!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Çorum projesinin ihalesini yarın gerçekleştirecek. Çorum Laçin TOKİ projesinde 59 konut yer alacak.

TOKİ'den konut bekleyenler dikkat! 88 yeni konut için tarih açıklandı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Ordu 2023 projesi için tarih belli oldu. 1 Eylül tarihinde ihaleye çıkacak projede 88 konut yer alacak.

Ev kiralayacak öğrenciler bunlara dikkat! Konut kiralarken bu 5 maddeyi gözden kaçırmayın!

Öğrencilerin kiralık ev arayışına girmesine az bir süre kaldı. Ev kiralayacak öğrenciler için tavsiyeler peş peşe geldi. İşte ev kiralayacak öğrenciler için 5 önemli tavsiye...

TOKİ Denizli 2023 projesi için yeni tarih resmen belli oldu! TOKİ'den konut bekleyenler dikkat!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Denizli 2023 projesi için yeni tarih resmen belli oldu. İşte TOKİ Denizli 2023 projesi detayları...

Hafif hasarlı konut sahipleri dikkat! Ödemelerle ilgili çok önemli açıklama!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, deprem bölgesindeki hafif hasarlı konutlar için DASK tarihinde bir ilki başlattıklarını belirterek, bu kapsamdaki sigortalı vatandaşlara duyuru yaptı.

konut kiralarken dikkat edilmesi gerekenler Haberi

konut kiralarken dikkat edilmesi gerekenler

İstanbul’da yaşayan 34 yaşındaki mimar M. A. yaklaşık bir aydır kiralık konut arayışındaydı. O güne kadar gördüğü evler ya bütçesinden fazlaydı ya da evin içinde istediği kriterler bulunmuyordu. Ta ki o ilanla karşılaşana kadar... Türkiye’nin en bilindik emlak sitelerinden birinde istediği konumda tam da bütçesine uygun temiz bir ev ilanı gördü. 

Minik bir havuzu ve spor salonu yer alan küçük bir sitedeki bu 2+1 evin fiyatı 4 bin Türk Lirası'ydı. Emsallerine göre hem lokasyon hem de fiyat açısından oldukça iyi olan konutun fotoğraflarını inceledi ve vakit kaybetmeden ilanın sahibiyle iletişime geçti.

Telefonda karşısına çıkan kişi, M. A.’ya kendisinin konut sahibi olduğunu, daha önceki kiracıyla sorun yaşadıklarını, daireyi yalnızca güvenilir insanlara vermek istediklerini belirtti. Konutla ilgili olarak kendisini çok kişi...