24 / 04 / 2024

konut kooperatifi nasıl kapatılır

konut kooperatifi nasıl kapatılır

En az 7 ortak tarafından imzalanacak ana sözleşme ile kurulabilen kooperatifin ana sözleşmedeki imzaların noterce onaylanması gerekiyor. Peki, kooperatif dağılma nedenleri nelerdir? Kooperatif nasıl kapatılır?

Faiz artışları konut kredilerini nasıl etkiledi?

21 Mart'ta Para Politikası Kurulu, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 45’ten yüzde 50'ye çıkartılmasına karar verdi. Peki faiz artışları konut kredilerini nasıl etkiledi?

Turizm Amaçlı Konut Belgesi nasıl, nereden alınır? 

Turizm Amaçlı Konut Belgesi'nin nasıl ve nereden alınacağı pek çok kişi tarafından merak ediliyor. İşte konu ile ilgili detaylar...

Bakan Şimşek, 'düzenlemeler konut arzını artırdı' dedi! 6 ayda konut arzı nasıl artar? Vatandaşlar ne diyor? 

Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Şenol Babuşcu, X sosyal medya hesabından Bakan Mehmet Şimşek'in konut arzı açıklamasını işaret etti ve "6 ayda konut arzı nasıl artar, bana birisi anlatsın..." dedi. İşte Şenol Babuşçu'nun o paylaşımı ve vatandaşlardan gelen yorumlar...

Konut kredisi nedir, nasıl alınır? Konut kredisi nasıl hesaplanır?

Ev almak isteyen milyonlarca kişi konut kredisinin detaylarını merak ediyor. Peki, Konut kredisi nedir, nasıl alınır? Konut kredisi nasıl hesaplanır? İşte detaylar...

İstanbul'daki konut kiraları 4 yılda yüzde 707 yükseldi: Konut sorunu nasıl çözülür? 

CHP İstanbul Milletvekili Suat Özçağdaş, barınma krizinin İstanbul başta olacak şekilde tüm kentlerde etkili olduğuna dikkat çekerek, İstanbul'daki konut kiralarının 4 yılda yüzde 707 yükseldiğini belirtti. Peki konut sorunu nasıl çözülür?

Kiralık konut fiyatları nasıl düşer? Uzman isim tek tek açıkladı: Kontratlar e-Devlet'ten yapılsın!

Uzman isimlerden sık sık kira fiyatlarının düşürülmesi ile ilgili öneriler geliyor. Peki kiralık konut fiyatları nasıl düşer? İşte ayrıntılar...

Türkiye, Avrupa’da konut ve kira fiyatlarının en çok arttığı ülke oldu! Fiyatlar nasıl düşer? 

Türkiye, Avrupa’da konut ve kira fiyatlarının en çok arttığı ülke oldu. Peki satılık ve kiralık konut fiyatları nasıl düşer? 

Devlet destekli konut hesabı nasıl açılır? Konut kredisi onaylandıktan sonra ne yapılması gerekiyor?

Devlet destekli konut hesabına dair pek çok soru sormaktadır. Onlardan biri de Devlet destekli konut hesabı nasıl açılır? Olmaktadır. İşte bu konuya dair detaylar!

Ev alma hayali kuranlara müjde! 0,69 - 0,79 faizli konut kredisi nasıl alınır? 

Ev almak isteyen ancak yeterli birikimi olmayan vatandaşlar bankaların verdiği konut kredilerini merak ediyor. 0,69 - 0,79 faizli konut kredisi nasıl alınır? En ucuz konut kredisi hangi bankada? İşte konuyla ilgili tüm detaylar...

Ev alacaklar dikkat! 0.89 ve 0.99 faizli konut kredisi nasıl alınır? Hemen bakın!

Ev hayali kuran vatandaşlar 0.89 ve 0.99 faizli konut kredisi kullanımı ile ilgili araştırmalar yapıyor. Peki 0.89 ve 0.99 faizli konut kredisi nasıl alınır? 

Konut piyasasında alarm zilleri çalıyor. Ev fiyatları nasıl etkilenecek?

Küresel konut piyasası karıştı. Türkiye'de de konut piyasası durdu. Konut  fiyatları nasıl etkilenecek? Konut fiyatları düşecek mi? Düşecekse ne zaman? Ucuz kredi dönemi geri gelecek mi?

Fahiş kiralar ucuz Anadolu kentlerine göç başlattı! Konut kiraları nasıl düşecek? 

Kamu çalışanları, maaşa denk gelen kiralar ve artan hayat pahalılığı sebebiyle ucuz Anadolu kentlerine tayinlerini istemeye başladı. Peki konut kiraları nasıl düşecek? İşte ayrıntılar ve kiralık konut sektöründeki son durum...

0.99, faizli konut kredisi nasıl alınır?

Kredi ile ev alma hayali kuranlar 0,99 faizli konut kredisini araştırıyor. Peki 0.99, faizli konut kredisi nasıl alınır? İşte yanıtı!

konut kooperatifi nasıl kapatılır Haberi

konut kooperatifi nasıl kapatılır

Kooperatif nasıl kapatılır?

En az 7 ortak tarafından imzalanacaj ana sözleşme ile kurulabilen kooperatif, tüzel kişiliği haiz olmak üzere ortaklarının belirli ekonomik menfaatlerini ve özellikle meslek veya geçimlerine ait ihtiyaçlarını işgücü ve parasal katkılarıyla karşılıklı yardım, dayanışma ve kefalet suretiyle sağlayıp korumak amacıyla gerçek ve tüzel kişiler tarafından kurulan değişir ortaklı ve değişir sermayeli ortaklıklara deniyor.


Ana sözleşmedeki imzaların noterce onaylanması gerekiyor.Yapı kooperatifleri ile konusuna taşınmaz mal temliki dahil bulunan diğer kooperatiflerin anasözleşmelerinde ortaklara taşınmaz mal temlik edileceği hakkındaki taahhütler başka bir resmi şekil aranmaksızın muteberdir.

Sermaye miktarı sınırlandırılarak kooperatif kurulamaz. Kooperatif adını ancak bu kanuna göre kurulmuş teşekküller kullanabiliyor.


Kooperatifler ve üst kuruluşlarının unvanlarında, kamu kurum ve kuruluşlarının isimlerine yer verilemiyor. Peki kooperatif nasıl kapatılır?


Kooperatif dağılma sebepleri, Kooperatifler Kanunu kapsamında madde 81'de...