24 / 04 / 2024

konut kredi almanın şartları

konut kredi almanın şartları

Bankalar, konut kredisi ile uzun vadede düşük faizli bir şekilde ev sahibi olma fırsatı sunuyor. Bankaların kredi koşulları bankadan bankaya değişkenlik gösteriyor. Peki konut kredisi alma şartları nelerdir?

Konut satışlarının artması inşaat ve arsa maliyetleri ile kredi faizlerinin düşmesine bağlı!

Yükselen konut fiyatlarının, sektörü istenmeyen bir seviyeye taşıdığına dikkat çeken Bahaş Holding CEO’su Abdüssamet Bahadır ''Konut satışlarının artması inşaat ve arsa maliyetleri ile kredi faizlerinin düşmesine bağlı'' dedi.

Konut kredi faizlerinin yükselmesi konut satışlarını olumsuz etkiliyor!

Konut satış rakamlarını değerlendiren Akar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Figen Akar Konut kredi faizlerinin yükselmesinin konut satışlarını olumsuz etkilediğini söyledi.

İlk evini alacaklara 1.20 faizli konut kredisi ne zaman verilecek? Ziraat, Halkbank, Vakıfbank kredi başvuru şartları

İlk evini alacak kişilere 1.20 faizli konut kredisi sağlanacağı haberi gündeme bomba gibi düştü. Henüz şartları belli olmayan konut kredi kampanyasının kamu bankaları tarafından verilmesi bekleniyor. 

Ev almak isteyen herkes baksın, rakamlar sil baştan yeniden hesaplandı: 1 milyon TL konut kredisi faiz oranı ne kadar? 

Bankaların konut kredi musluklarını kısması, kredi faiz oranlarının yükselmesi ve ev fiyatlarının artması yeni ev almanın hayalini bile kurduramıyor. Bankalardan kredi çekmek isteyenler ise kredi faiz oranlarının ne kadar olduğunu merak ediyor.

Kredi daralması konut sektörünü nasıl etkiler?

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş, kredi daralmasının konut sektörünü nasıl etkileyeceğini kaleme aldı. İşte Soner Keleş'in o yazısı...

Konut kredi faizleri 23 yılın zirvesinde!

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) konut kredi faizlerinin 23 yılın en yüksek seviyesinde olduğu belirtildi. Ayrıca Türkiye’de de konut kredisi faiz oranları yüzde 36,45 ile Eylül 2003 yılından sonra 20 senenin zirvesini gördü.

Konut satışlarını bankaların kredi uygulamaları frenliyor!

Konut satışlarındaki düşüş devam ederken sektör temsilcileri bu düşüş trendinin sebepleri arasında bankaların kredi uygulamalarının da bulunduğunu kaydediyor.

Düşük faizli konut kredisi veren bankalar hangileri? 2022 en düşük konut kredi faizi ne kadar?

Bankalar Ekim ayı konut kredi faiz oranlarını açıkladı. Bankaların konut kredisi faizleri ne kadar? Peki en düşük konut kredi faizi hangi bankada? İşte banka banka 2022 konut kredisi faiz oranları... 

İhtiyaç, taşıt ve konut kredi faiz oranları açıklandı! İşte Halkbank, Vakıfbank, Ziraat Bankası faiz oranları listesi...

Özel ve kamu bankalarının ihtiyaç, taşıt ve konut kredi faiz oranlarının Nisan ayı güncel fiyatları belli oldu. Peki hangi banka ne kadar faizli kredi imkanı sunuyor? İşte Halkbank, Vakıfbank, Akbank, Ziraat Bankası 18 Nisan 2022 faiz oranları listesi...

Konut ekspertiz masrafını kim öder?

Konut satın alırken krediye başvurulması halinde bankalar ekspertiz raporuna göre kredi verir. Bu aşamada çıkan masrafın kime ait olduğu merak ediliyor. Peki, konut ekspertiz masrafını kim öder?

Dövizdeki artış konut sektörünü nasıl etkiliyor?

İMO Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Gökçe, belirsizliğe dikkat çekerek “Konut kredi faizlerinin yüksek olması ve dövizin devamlı olarak yükselmesi, konut satışlarının düşmesiyle sonuçlanıyor” açıklamasında bulundu. 

Konut kredisi faiz indirimi konut sektörünü nasıl etkileyecek?

Dünya Gazetesi köşe yazarı H. Bader Arslan bugünkü köşesinde kamu bankalarının konut kredisi faiz indirimini kaleme aldı. İşte H. Bader Arslan'ın 'Kamu bankalarının konut kredi faizi indirimi işe yarar mı?' başlıklı yazısı...

Avro Bölgesi'nde bankalar konut kredisi şartlarını sıkılaştırdı!

Merakla beklenen Ekim 2021 Banka Kredi Anketi sonuçları raporuna göre, Avro Bölgesi'nde bankalar konut kredi şartlarını sıkılaştı.

konut kredi almanın şartları Haberi

konut kredi almanın şartları

Konut kredisi alma şartları!

Bankalar, konut kredisi ile uzun vadede düşük faizli bir şekilde ev sahibi olma fırsatı sunuyor. Konut kredisi verilecek kimselerde aranan özellikler bankadan bankaya değişkenlik gösteriyor.


Her bankanın almak istediği risk profili biririnden farklılık gösteriyor. Bu nedenle, bir bankanın onay vermediği konut kredisi başvurusuna diğer bir banka onay verebiliyor. 


Konut kredisi alma şartları..

Kişinin Kredi Özgeçmişi

Mortgage almak isteyen kişinin kredi özgeçmişi kredi notuyla ölçülür. Kişinin daha önceden batık borcunun bulunmaması, karşılıksız çekinin olmaması, olan borç ve taksitlerini düzenli ödüyor olması ve halihazırda aşırı borç altında olmaması kredi notunun yükselmesini sağlar.


Kişinin Toplam Geliri

Hemen hemen her banka sizin düzenli bir geliriniz olmasını ister. Düzenli geliriniz maaş, kira ve diğer gelirlerin toplamı olarak ifade edilir. Düzenli geliriniz ne kadar mortgage alabileceğinizi belirler.


Peşinat. Mortgage...