19 / 04 / 2024

konut kredisi arttı

konut kredisi arttı

Tüketici, vade sınırlaması karşısında Türkler'in pratik zekasının son örneğini gösterdi. Konut satışları 5 ayda yüzde 7,54 düşerken çekilen konut kredisi eşe dosta yapılan göstermelik satışlarla yüzde 38 arttı.

Konut kredisi faizlerinde sert yükseliş: 17 puan birden fırladı!

Seçimlerin ardından yeni ekonomi yönetimiyle birlikte yaşanan politika değişikliği konut kredisi faizlerinde sert yükselişe neden oldu. Konut kredisi faiz oranları ne oldu? Konut kredisi faizleri yüzde kaç arttı? İşte güncel konut kredisi faiz oranı...

Konut kredisi bu sefer Akbank'tan geldi! 120 ay vadeli bakın ne kadar veriyor

Bankalar tarafından hızla devam eden konut kredilerine bu kez de Akbank imza attı. Düşük faizli ve uzun vadede sunduğu konut kredisi kampanyasıyla ev almak isteyenlere fırsat sundu. Ev almak isteyenlere umut olan bu krediye başvuru talebi arttı.

Konut kredisi faiz kararı gayrimenkul sektörünü hareketlendirdi!

Kamu bankalarının konut kredisi faiz oranlarını düşürmesiyle konut sektöründe hareketlilik yaşanmaya başladı. İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, konuta talebin arttığını dile getirdi. 

Konut kredisi faizleri Ekim 2021'de ne oldu?

Ev sahibi olmak isteyen kişiler konut kredisi faiz oranlarını araştırıyor. Konut fiyatlarının tavan yapmasıya birlikte, kredilere olan talep de arttı. Peki bankların güncel konut kredisi faizleri ne oldu? 

İstanbul'da konut kredisi kullanımına Kovid-19 dopingi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Planlama Ajansı tarafından, “İstanbul Ekonomi Bülteni – Finansal Piyasalar” aylık bülteni açıklandı. Peki İstanbul'da konut kredisi kullanımı arttı mı? İşte detaylar...

Konut kredisi faiz oranlarında fırsat!

Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar yaptıkları birikimleriyle konut kredisi çekmek için bankaların yolunu tutuyor. Peki bankalarda güncel konut kredisi faizleri ne oldu? Kredi faizleri arttı mı? İşte banka banka güncel konut kredisi faiz oranları...

Konut kredisi faizlerine sıkılaşma politikası etkisi!

Merkez Bankası'nın attığı parasal sıkılaşma politikası adımının ardından bankalarda faiz oranlarını güncellemeye başladı. Peki bankaların güncel konut kredisi faizleri ne oldu? Konut kredisi faiz oranları arttı mı? İşte ayrıntılar...

ABD’nin en büyük konut kredisi sağlayıcısının hisseleri 1 günde yüzde 71 arttı!

Ünlü forum sitesi Reddit, konut kredisi sağlayıcısı olarak hizmet sunan Rocket Companies adlı şirketi yükseltti. Reddit'in borsa konuşulan bölümü WallStreetBets’teki kullanıcılar tarafından büyük ilgi gören Rocket hisseleri bir gün içerisinde yüzde 71 yükseldi. 

Bireysel konut kredisi borç miktarı 2020'de 287.1 milyar TL oldu!

algının da etkisiyle bireysel kredi kullanan kişi sayısı son 1 yılda 2 milyon 107 bin kişi yükselirken, toplam borç da 618.5 milyar TL'den 866.6 milyar TL'ye ulaştı. Bireysel konut kredisi borcu olanların sayısı 112 bin kişi arttı borç miktarı da 287.1 milyar TL'ye çıktı.

İstanbul'da konut kredisi kullanımı yüzde 38 arttı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Planlama Ajansı bünyesinde faaliyet gösteren İstanbul İstatistik Ofisi, İstanbul'daki kredi kullanım oranlarını açıkladı. İstanbul'da son bir yıl içerisinde konut kredisi kullanımı yüzde 38 arttı. 

İstanbul'da konut kredisi tutarı yüzde 29.9 arttı!

İstanbul'da son 1 aya bakıldığında konut kredileri ise yüzde 20,5 arttı. Türkiye genelinde ise 2020 yılının ikinci çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre konut kredisi tutarı yüzde 29,9 arttı.

Bankalardan konut kredisi nasıl alınır?

Ev sahibi olmak isteyen vatandaşların birçoğu konut kredisine başvuruyor. Konut kredisi faiz oranlarının da düşük seyretmesiyle birlikte krediye olan talepler arttı. Peki konut kredisi nasıl alınır?

Konut kredisi borçları yüzde 10.8 arttı!

Toplam bireysel kredi borçları Haziran 2020’ye göre son üç ayda yüzde 12 oranında artarak 700 milyar lirayı aştı. Bu kapsamda konut kredisi borçları yüzde 10.8 artarak 234.7 milyar lira oldu...

konut kredisi arttı Haberi

konut kredisi arttı


Vade sınırlandırılması tüketiciyi yeni finansman yöntemleri bulmaya itti. Yüksek faiz döneminde bankalardan kredi almakta zorlanan vatandaş çareyi finansal cambazlık yapmakta buldu. Kısa vadeli borcu olan ve borçlarını uzun vadeye yaymak isteyen vatandaş en uzun vade seçeneği sunulan konut kredisine yöneldi. Bunun için de kayınvalide, amca, dayı, baldız gibi güvenebileceği akrabalara ev satışı yapıldı.


GEREKÇELER İYİ İNCELENMELİ


Konu ile ilgili görüşlerine başvurduğumuz Ekonomist Uğur Civelek konut satışları düşerken konut kredilerindeki artışın alışılan bir durum olmadığını söyledi.  Bunun birkaç nedeni olabileceğine vurgu yapan Civelek "nakit ihtiyacı bu durumun başında geliyor. Hülle yoluyla en son değer üzerinden konut satışı güven duyulan bir kişiye satılmış gibi gösterilebiliyor. Bu durumun örneklerine son dönemde rastlamak mümkün. Yine değer artışından kaynaklanan satışlar da kar realizasyonuyla olabilir. Ancak Türkiye...