20 / 04 / 2024

konut kredisi çeken kişi vefat ederse ne olur

konut kredisi çeken kişi vefat ederse ne olur

İstanbul’da yaşayan bir vatandaş konut kredisi aldı. Kredi borcu devam ederken yaşamını yitirdi. Hayat sigortasının süresi dolmuştu ve banka ile sigorta bildirmemişti. Aile, kalan borçla ilgili olarak hukuk mücadelesi başlattı. İşte yaşananlar...

Konut kredisi faizleri yükseliyor! 

En fazla ilgi çeken konut kredisi talebinde hız kaybı yaşandı.26 Haziran haftasında yüzde 5,38 artan konut kredisi talebi, 17 Temmuz haftasında yüzde 2,89'a kadar düştü. Kontu kredisi faiz kampanyalarında sona mı gelindi?

Konut kredisi yapılandırma şartları neler?

Konut kredisinde faiz oranları 0.64 - 0.74 aralığına çekildi. Daha önce kredi çeken vatandaşlar ise konut kredisi yapılandırması müjdesini bekliyor. Peki konut kredisi yapılandırma nasıl yapılır? İşte detaylar...

Yapı Kredi konut kredisi şartları neler?

Yapı Kredi Bankası konut kredisi faiz oranları ile dikkat çeken bankalar arasında yer alıyor. Banka aylık sıfır yada ikinci el ayrımı yapmaksızın yüzde 0.89 faizle kredisi sunuyor. Pek Yapı Kredi konut kredisi şartları neler?

Konut kredisi çekenler dikkat! Yapılandırma olacak mı?

Konut kredisi hesaplama ve yapılandırma, son günlerin en çok araştırılan konularından. Konut kredisi faizleri düşmeden, konut kredisi çeken vatandaşlar, yapılandırma olup olmayacağını araştırıyor.

Konut kredisi yapılandırma faizleri ne kadar oldu?

Yüksek faiz oranları ile konut kredisi çeken tüketicinin mağduriyeti son aylarda gelen konut kredisi yapılandırma kampanyaları ile çözülmeye başladı. Peki konut kredisi yapılandırma faizleri ne kadar oldu?

Konut kredisi nasıl yapılandırılır?

Faiz oranlarını yüzde 1'in altına çeken Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank daha yüksek faizlerle konut kredisi kullanan müşterilerine müjde verdi.

Konut kredisi ödemeleri ertelenebilir mi?

Ev satın alırken konut kredisi çeken vatandaş birçok masraf kalemiyle karşı karşıya kalıyor. Peki, konut kredisi taksitleri ertelenebilir mi? Tüketiciye herhangi bir maliyeti olur mu?

Konut kredisi kullanmak isteyenler dikkat!

Ev almak herkesin hayali. Ancan nakit sıkıntısı çeken bir çok kişi çareyi konut kredisinde buluyor. Konut kredisi çekmek için bankalara başvuranların hazırlaması için bir çok belge isteniyor. İşte o belgeler....

Albaraka Türk 2017’de 1 milyar liralık konut kredisi kullandırdı!

Katılım bankalarının konut kredilerinin son 5 yılda iki kat artığına dikkat çeken Albaraka Türk Genel Müdürü Melikşah Utku, “Banka olarak 2017’de 5 bin 500 müşterimize, 1 milyar liralık konut kredisi kullandırdık” diye açıklama yaptı. 

Konut kredisi faiz oranları düşüyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konut kredisi faizlerinin düşürülmesi çağrısının ardından konutta aylık faizi yüzde 1'in altına çeken bankalar, Başbakan Yıldırım'la dün akşam yaptıkları toplantı öncesinde ikinci kez indirime başladı.

VakıfBank konut kredisi faizleri 0,80'den başlıyor!

Geçtiğimiz aylarda konut kredisi faiz oranlarını aşağıya çeken VakıfBank, 3-12 ay arası vadelerde yüzde 0,80, 13-36 ay arası vadelerde yüzde 0,88, 37-60 ay arası vadelerde yüzde 0,90 ve 61-120 ay arası vadelerde ise yüzde 0,95 faiz oranı uygulamaya devam ediyor.

Konut kredisi faizinde indirim yapan bankalardan yeni hamle!

Konut kredisi faizlerini çeşitli vadelerde yüzde 1'in altına çeken bankalar, ihtiyaç kredilerinde de 15-35 baz puanlık indirime gitti.

Konut kredisi faiz oranları 4 ayda yüzde 1.40 seviyelerine ulaştı!

Seçim öncesinde yüzde 0.80 seviyelerinde seyreden konut kredisi faiz oranları 4 ayda yüzde 1.40 seviyelerine kadar yükseldi, 100 bin lira kredi çeken vatandaşa ekstra 20 bin lira külfet yüklendi,

konut kredisi çeken kişi vefat ederse ne olur Haberi

konut kredisi çeken kişi vefat ederse ne olur

Konut alma hayali kuran vatandaş, bankadan 10 yıl vadeli kredi çekerek ev satın aldı. Ödemenin 3’üncü yılında ise hayatını kaybetti. Borç da ailesine kaldı.

BANKADAN VE SİGORTA ŞİRKETİNDEN OLUMSUZ CEVAP


Yeni Şafak gazetesinde yer alan habere göre, aile borcun ödenmesi için banka ve sigorta şirketine başvuru yaptı. Fakat olumsuz yanıt aldı. Kredi kullanırken yaptırılan hayat sigortası 9 ay önce bitmiş ancak poliçe yenilenmemişti. 

Banka, sigorta şirketinin ödeme yapmadığını iddia etti. Sigorta şirketi de şartnameye göre 6 aylık sürenin geçtiğini ve yenileme yapılamayacağını savundu. Aile mahkemeye başvuru yaptı.

MAHKEME DAVAYI REDDETTİ


Tüketici Mahkemesi, banka ve sigorta şirketinin haklı olduğunu belirterek davayı reddetti, aile de Yargıtay’a başvurdu.

YARGITAY KARARI BOZDU


Yargıtay, ihtiyati sigortalarda kredi süresi içinde yenileme zorunluluğunun kredi kullanana, yenilemeye dair bilgilendirme yapma sorumluluğunun ise kredi kuruluşuna ait...